Zinow Genealogy Website

The history of the Norwegian Zinow family, and their connected families of Lorentzen, Hugaas, Schøyen, Møller, Skrogstad, Høyem, Reitan, Brinchmann, Sværen, Harbo, Bernhoft, Hiorth, Linge, Tjomsaas, Cudrio, Borlaug, Husabø, Børsheim, Coucheron, Irgens etc. ...and for our beautiful long-haired dachshund; Tina

Share Print Bookmark

Notes


Matches 3,001 to 3,050 of 16,357

      «Prev «1 ... 57 58 59 60 61 62 63 64 65 ... 328» Next»

 #   Notes   Linked to 
3001 Datteren Siv skrev i sin blogg dagen etter:

10 minutter etter at jeg kom til sykehuset i går døde pappa. Han bare sovnet rolig inn nesten uten at jeg merket det. Mine søstre hadde vært der før om dagen, men akkurat da det skjedde var jeg alene.
Så falt det seg slik at jeg var den som måtte ringe til alle mine fire søsken og fortelle at det var slutt. Etterpå samlet vi oss her hos meg, spiste litt og snakket og mimret om alt det moro vi har hatt sammen. Vi lo og gråt om hverandre og hadde en fin stund etter omstendighetene.
Merkelig hvor liten du er når alt kommer til alt, store sterke pappaen min, han som var familiepatrikat de lux, han vi hadde respekt for hele livet, han som var så sterk, men også var den som kom med buketter med markblomster.
Det kommer til å være rart lenge, men nå er han der mamma er, han har savnet henne..

I dag skal vi møte begravelsesbyrået. Hvordan det blir etter det orker jeg ikke tenke på...

I dagene forut hadde hun beskrevet farens siste sykeleie.

Det begynte 24.februar:

Stakkar pappa! I morges ringte min far og spurte om vi kunne komme fordi han var syk. Ettersom han nesten aldri klager på sykdom og vanligvis er i bra form for alderen kjørte vi rett innover.
Han var såpass dårlig at jeg ringte etter ambulanse med en gang. Ambulansepersonalet satte igang med behandling umiddelbart og han ble kjørt til sykehuset. Maken til flinke folk finner man ikke så ofte, effektiv, beroligende og kjempedyktige var de.

Etter en hel del prøver på sykehuset var legen ganske sikker på at han hadde hatt et hjerteinfarkt. Da vi dro hjem i ettermiddag var han bedre, men veldig sliten. Nå skal vi dra nedover igjen om en liten stund bare for å se hvordan det går med han. Forhåpentligvis er han litt bedre. Så langt ser det ut til at vi slapp med skrekken, men uroen er der enda naturligvis.
Pappa har nok hatt et par tøffe år etter at min mor døde. Det må være tøft å bli alene når man er vant til å være to om alt. Nå håper jeg abre at han blir fort bra igjen..

Dagen etter:

Vi slapp med skrekken! Vi fikk oss en liten støkk i livet da pappa fikk hjerteinfark i går, men heldigvis slapp vi med skrekken. Da vi var innom han i går kveld så han mye bedre ut og alt tyder på at dette går veldig bra.

I dag er vi tilbake til normalen og Pondus og jeg nyter livet og dagen. Akkurat nå springer han rundt her og lurer på hva galt han skal finne på. Men nå er stuen babysikret så det er ikke så mye som kan gå galt.

I går kveld satt jeg og så på gamle bilder og fikk så lyst til å dra på hytta. Blir ikke lenge nå før vi starter sessongen. Jeg tenker ikke mye på det om vinteren fordi vi aldri har brukt hytta på vinteren, men når det begynner å lir mot vår da kribler det bra i kroppen og jeg kan nesten ikke vente.
Nå er det ikke mye som minner om vår ute her, men temeraturen er ganske mild, dagene er blitt lysere og lengre så noe stort er på gang...

Fra 9.mars:

...Så er det sykehuset, mange lange timer, vonde timer, men gode også på en merkelig måte. Tankene kommer, minner eller vonde tanker om alt som har vært og alt som ikke lengre skal være...

Fra 11.mars:

...Pappa er fremdeles med på en måte, men vi har ikke lengre noen form for kontakt, det sørger store doser med morfin for. Men så slipper han i alle fall smertene og det er jo fint. Sykepleierne på avdelingen kan med rette sammenlignes med engler, de er søte og snille og kan ikke roses nok. Det blir mange lange timer ved sykesengen nå, men også tid til litt hvile inne i mellom. Man har på en måte forsonet seg med det som skal skje og prøver å gjøre den siste tiden så grei som mulig under de rådene omstendigheter...

Fra 13.mars:

Uvirkelig og rart...
Livet går videre og vi med den. Det hele er egentlig litt uvirkelig og veldig rart. Andre mennesker lever sine liv upårvirket av det som skjer i vårt. Jeg husker jeg tenkte det samme da min mor lå for døden. Hvordan kunne alt være så vanlig når vi hadde det så vondt.
Hun døde og vi gikk ut av rommet, ned med heisen og så andre mennesker smilte og lo og var fullstendig upåvirket.
Nå er jo det egentlig en dum tanke for om alle skulle påvirkes av alt ville det bli veldig rart, men for meg da var det merkelig akkurat da.

Så får man rare tanker om at legene har tatt feil, han blir bra igjen, men det er jo også helt bak mål. Nå slipper han i alle fall å slite selv, ligger og sover det meste av tiden, det kjennes litt bedre...

Fra 15.mars:

...Så har det gått enda et døgn og vi venter fremdeles på det som skal komme. Timene på sykerommet har blitt mange, men nå er det egentlig litt greit fordi pappa sover hele tiden og da vet vi at han ikke har vondt. Jeg er så takknemlig for å ha mange søsken som er her og kan dele timene, for Jarle og Hege som også er med å bidrar ved sykesengen og for alle de stundene der han har fred og ro rundt seg. Han har det best når det er stille og rolig rundt seg. Vi kan ikke være mange der samtidig, men han har også selv før vi mistet kontakten varslet om at han ikke ønsket å ha rommet fult av gråtende pårørende. Vi kunne komme en eller to av gangen sa han... 
Bones, Paul Oddvar (I873)
 
3002 Datteren til Härdis og Ragnar, Birgit, fotalte en historie fra okkupasjonen hvor familien plutselig fikk besøk av en tysk soldat på dørstokken deres. Härdis åpnet døren da han banket på, og han spurte så etter frøken Lorentzen (det vil si en av døtrene i huset, Ruth eller Birgit). Härdis ville ha han vekk, og forsto kanskje at her var det noe, og ba han følge med henne til Selsbakkeggen. Hun pekte på et hus og sa at der bodde frøken Lorentzen, og gikk sin vei. Tyskeren banket på døren til huset, og den som åpnet døren var Härdis' svigerinne Ruth Zinow (tidligere frøken Lorentzen som ugift). Denne Ruth, som bare var på besøk fra Oslo, ville ikke ha noe med tyskeren å gjøre og jaget han vekk. Eklund, Härdis Kristine "Lorentzen" (I797)
 
3003 Datteren til Härdis og Ragnar, Birgit, fotalte en historie fra okkupasjonen hvor familien plutselig fikk besøk av en tysk soldat på dørstokken deres. Härdis åpnet døren da han banket på, og han spurte så etter frøken Lorentzen (det vil si en av døtrene i huset, Ruth eller Birgit). Härdis ville ha han vekk, og forsto kanskje at her var det noe, og ba han følge med henne til Selsbakkeggen. Hun pekte på et hus og sa at der bodde frøken Lorentzen, og gikk sin vei. Tyskeren banket på døren til huset, og den som åpnet døren var Härdis' svigerinne Ruth Zinow (tidligere frøken Lorentzen som ugift). Denne Ruth, som bare var på besøk fra Oslo, ville ikke ha noe med tyskeren å gjøre og jaget han vekk. Lorentzen, Ruth "Zinow" / "Skøien" (I9)
 
3004 Datteren Tone skrev på sin facebook-side 1.september 2012:

Hvil i fred min kjære pappa. Pappa sovnet inn i dag kl.10.40. Har vært sammen med han hele døgnet den siste uken på sykehjemmet og det ble en tøff start på morgenen i dag, men nå har han ikke mer smerter og lidelsene er borte. Du vil alltid være i tankene mine, pappa.

Fra dødsannonsen i Aftenposten 5.september 2012:

Min kjære mann, min pappa, svigerfar, bestefar, bror, svoger og onkel Jan-Tore Kraby født 23.september 1944, måtte gi tapt for kreften 1.september 2012.

Tove Unni.
Tone, Raymond.
Ida, Aina, Steffen.
Bitten og Svein.
Linn.

Bisettes fra Vålerenga kirke tirsdag 11.september kl. 10.00.

Takk til Solvang sykehjem, avd 2B for god omsorg og pleie. 
Kraby, Jan-Tore (I16338)
 
3005 Dattersønnen Tor Kristian forteller:

Sommeren 1988 fikk jeg telefon fra mamma på jobben, Heigar & co. Bestepappa hadde kommet innom mamma på hennes jobb kl.14.00, etter at han hadde sluttet på sin jobb. Han hadde fortalt henne at han ikke følte seg så bra, og ville gå til sengs for en stund. Mamma ble mistenksom og spurte han ut.

Det kom frem at han kjente smerter i brystet og nedover venstrearmen. Han hadde kjent det fra morgenen av, men han måtte jo fullføre arbeidsdagen sin, med å gå budrunde i Oslo.
Han hadde fullført arbeidsdagen, men var betydelig redusert da han kom hjem. Mamma snakket med legen på Ammerud helsesenter og sa at Bestepappa måtte på sykehus. Han ble deretter sendt ned til Aker sykehus.

B-pappa ble sykemeldt en tid, men det viste seg snart at han ikke var i stand til å arbeide mer, noe han selv hadde håpet å kunne gjøre. Det var liksom ikke noe fullverdig liv for han å bare gå hjemme. Det å ha et arbeid å gå til, og kunne heve lønn, var sentralt i livet hans.

Einar fikk betydelig dårligere helse etter at han sluttet å arbeide. Han ble uvirksom, og brukte det meste av dagen til enten å se på TV fra godstolen sin i stuen (også prøvebildet!), eller å høre på radio mens han lå i sengen. Resultatet av lite mosjon og bevegelse var at han ble dårligere til bens, og måtte bruke stokk, og han fikk problemer med balansen.

Tiden fremover ble preget av at B-pappa ble mer sliten og distre. Han gadd oftere og oftere ikke å stå opp av sengen sin, og hvis han så gjorde, hendte det ofte at han sto opp på gal tid av døgnet. Dette krevde mye tålmodighet og krefter av mamma.

På hytta ramlet han og slo seg i ansiktet og brakk/skadet noen fingre, så de måtte ha legebesøk der ute. Han så meget forslått ut etter dette. 
Zinow, Einar "Skøien" (I8)
 
3006 Dattersønnen Tor Kristian forteller:

Vi var på bursdagsbesøk hos William og Berit på Abildsø, ikke så lenge etter at B-pappa hadde fått vite at han hadde sukkersyke. Tante Berit hadde laget en egen diabetikerkake til han, og den spiste han av. Men, etterpå så forsynte han seg likeså godt av sjokoladen som sto på bordet. Vi andre reagerte selvsagt, og Berit lurte på hvorfor hun hadde tatt seg ekstrajobben med å lage egen kake til han. 
Zinow, Einar "Skøien" (I8)
 
3007 Daughter of Joseph and Anna Syp Koltys. She was born in Phila., Pa. in 1915 to immigrant parents from Poland.

At the age of 16 she met and married 1st husband Andrew F. Kolsun. They had Jacqueline Mary, and Andrew Joseph. She helped start and run the Wholesale Candy and Tabacco Co. named - Kolsun Brothers - in Camden NJ in the 1930's as packer, secretary, and delivery driver.

They divorced in 1946. Since men generally received custody of the children, Helena eventually made her way west and took a job as head of housekeeping at a hotel (name unknown) in Lake Tahoe, Na.

This is where she met and married 2nd husband Thore Skrogstad, who was the head chef at the hotel. When they retired they moved to Glen Avon in So. Ca., where they lived until Thore's death in 1965.

3rd husband William Miller, not many facts are known.

4th Franklin G. Hemstreet. The sweetest man that ever graced this earth! He died 1994 after 16 yrs. of marriage. 
Koltys, Helena "Kolsun" / "Skrogstad" / "Miller" / "Hemstreet" (I16590)
 
3008 Daughter:

Parvie, Countess of Vermandois, was born in Aquitaine, Bordeaux, France and died in Vermandois, Normandy, France. 
Family: William av Poitou, "William 4" / Emma av Blois (F4842)
 
3009 David Johannes. fra Børsem fikk karakter Ligesaa. Johannessen Børsheim, David (I7302)
 
3010 David Omelich was born on November 26, 1923 in Los Angeles to Felix Louis & Alice U Bulpin Omelich.

He married Alma Marie Vogel on October 8, 1944.

He served his country in World War II, Korea, and Vietnam.

Inscription:
LTCOL US AIR FORCE
WORLD WAR II, KOREA, VIETNAM. 
Omelich, David Leslie (I15068)
 
3011 Daværende kapellan til Domkirken i Trondheim, Lars Holgerssøn, noterte følgende:

Anno dominj.1622.den.24.Novembris, som war dominica .23. Trin: vnder høyprediken; døde Laugmandens høstru Margrete Petters dotter.

Den 24.november er helt sikkert Margretes rette dødsdag.

Gravsteinen over henne og mannen forteller at hun døde 12.desember, men dette gjelder trolig datoen for begravelsen.
 
Petersdatter Falkener, Margrethe "Falch" (I2052)
 
3012 De 16 år gamle ugifte arbeider Harald Sværen fra Berg dro til Amerika fra Kristiania 2.mai 1902 med skipet Angelo. Agenten han brukte var Elster og målet var å komme seg til Iowa. Sværen, Harald (I237)
 
3013 De 2 ble bønder på Godøyen. Family: Ole Ingebrigtsen Godøyen / Hille (Helle) Ellingsdatter Solem, "Godøyen" (F853)
 
3014 At least one living or private individual is linked to this note - Details withheld. Family: Living / Living (F7110)
 
3015 De 2 fikk barna:

1. Niels, f.22.oktober 1747, d.27.februar 1810 i Kristiansund.
Oberstløytnant.

2. Anna Johanna Brun, f.25.september 1748, d.27.april 1773.
Gift 1. med Jens Lyster, sokneprest til Agerø.
Gift 2. med Gudmund Arresen Sorø, residerende kapellan til Tingvoll. 
Family: Johannes Johannessen Brun / Anna Margreta Tønder, "Brun" / "Bernhoft" (F3439)
 
3016 De 2 fikk innvilget ekteskap ved kongebrev. Family: Bernt Ancher Steen / Anna Beata Broch, "Steen" (F3305)
 
3017 De 2 var bønder i Cammin, hvor de fikk 8 barn. Zinow, Andreas (I10150)
 
3018 De 3 Vist-gårdene hadde felles utmark, men 26.juni 1801 er det datert en - Kontragt mellem Opsidderne angaaende Udmarkens Uddeling - som ser ut til å ha vært en frivillig og minnelig overenskomst mellom de 3 , og avtalens ordlyd er denne:

Jeg Jon Wist som eier af 654 er tilfalden den første Deel som norenifra skiller med den liden Grænsebæk som rinder mellem Wist og Lehn og tager sin begyndelse i Hjørnet paa Lehns Udmark indenfor Bækken, og gaar i lige Linie i Sydøst til en Steen i Slibsteens-Aasen, endvidere er mig bleven tillagt et stykke Udmark paa søndre Side som bestaar i den Deel som ligger nedenfor Brækveien tilligemed i den store Myhr 2/3 Deele, hvori øvre Wist tilkommer den tredie 1/3 Deel.

Jeg Lars Wist som eier 652, er tildelt den anden Deel som tager sin begyndelse paa den øvre Side af Veien ved Smiegrinden og gaar i fuldt Søør op paa Kleven hvor der er et Hjørne, gaar saa i Øster og under Wota-Kolden kaldet og til et Svee kaldet Toinnes-Sveet, gaar saa i Sydøst til Bjørn-Myhr-Sveet, hvor der staar et mærket Grantræ og lige til Brækkens Udmark.

Og jeg Gunder Wist, som Bygselmand og Opsidder paa Gaarden 653 er tildelt den Deel som ligger paa den søndre Side af Lars's Udmark og tager sin begyndelse fra nedre Wist Kalvetrø-Gjærde og efter ... lige til Brækken og kaldes Wota-Haugen. De samme Mærker vare bestemte for 30 Aar siden af Zakarias Lehn, Jon Eriksen Lønnum og Iver Olsen Øver-Wist, og ved denne gang for Gunder Wists Side af ham dertil udnævnte Johan Torgersen Østeraas og Anders Albrigtsen Lehn.

Disse 2 siste har da, sammen med diaconus ved Domkirken J.F. Bech undertegnet for denne gården, mens Jon og Lars har undertegnet selv, alle riktignok med påholden penn, unntatt Bech.

I 1808 kjøper Lars gården Bragstad på Sandvollan.Han flyttet året etter dit med familien, men døde der etter kort tid.

Da Lars kjøpte Bragstad solgte han videre begge gårdene, Vist og Brækka, til Nils Albrigtsen Lænn. Vist for 2.600 riksdaler og kår til svigerforeldrene i 1808. Brækka ble avlsgård til Vist. 
Pedersen Grande, Lars "Brechen" / "Wist" / "Bragstad" (I3795)
 
3019 At least one living or private individual is linked to this note - Details withheld. Family: Torjus Torsteinsen Solem, "Tiøn" / "Wenaas" / Living (F7235)
 
3020 De ble trolovet i Støren kirke, men de ble oppført i kirkeboka for Budal kirke:

Dom: in Albis i Størens Kirke trolovet ungekarl Anders Larsen Vold og Pige Kari Larsdatter Storbudal.

Forlovere Svend Storbudal og Ingbregt Eenlie. 
Family: Anders Larsen Volden / Kari Larsdatter Storbudal, "Volden" (F940)
 
3021 De ble trolovet i Trondenes 23 oktober 1745. Dagen etter står de oppført som Copuleret.

Deres barn:

1. Maria Augustinusdatter Schjelderup, f.1746, Tennevik, d.1746

2. Anne Katrine Augustinusdatter (Schjelderup), f.1747, Tovik. Begravet 3 mai 1801. Konfirmert 1763. Flytter til Vika.
Gift 14.november 1768 med Jens Madsen (født 1744, Kila i Trondenes, død 1824).

3. Riborg Augustinusdatter Schjelderup, f.1749, Tennevik, d.1751

4. Niels Augustinussen Schjelderup, f.1751, Trondenes., d.1811, Vågan, Nordland. Konfirmert 1768.
Gift 1779 med Johanna Nilsdatter (født 1750, Rogla, Trondenes, død 1782, Tennevik, Trondenes).
Gift 1789 med Berit Eriksdatter Normann (født 1746, Grøsnes Store, Astafjord, død 1806, Tennevik, Trondenes).

5. Riborg Augustinusdatter Schjelderup, f.1753, Tennevik, d.1817. Konfirmert 1770.
Gift med Benjamin Moen (født 1748, Brokvik, død 1787). Gift 1788 med Hans Johnsen (født 1755, Kanebogen, Trondenes, død 1833, Nordvik, Trondenes).

6. Maren Marie Augustinusdatter Schjelderup, f.1755, Trondenes. Konfirmert 1773.
Gift 1783 med Albrigt Knutsen (født 1740, Kvitnes, Trondenes, død 1808, Kvitnes, Trondenes).

7. Hans Augustinusen Schjelderup, f.1758, Tennevik, d.1809. Konfirmert 1776. Gift med Else Marie Hansdatter Rafn (født 1769, Ervik, Trondenes, død 1855, Harstad).

8. Ingeborg Maria Augustinusdatter Schjelderup, f.1760, Tennevik, d.1772

9. Margrethe Maria Augustinusdatter Schjelderup, f.1763, Tennevik, begravet 12.mai 1799 Qvitnes. Konfirmert 1780.  
Family: Augustinus Nielsen Schjelderup / Johanna Margrethe Sparboe, "Schjelderup" (F3708)
 
3022 De bodde fra 1774 i Tønneleira, og fikk 3 barn der, men i 1779 eller 1780 fikk de rydde seg plass i allmenningen. Eriksen Høybye, Gulbrand "Tønneleira" / "Volhaugen" (I14236)
 
3023 De bodde med pleiedatter Victoria Hansen, f.1849 i Sverige, og 1 tjenestegutt samt tjenestepike. Tollefsen, Jens (I11722)
 
3024 De bodde på Kvalvåg og hadde barna:

1. Jacob, Christen ble gift med Margrethe Olsdtr. Helt og bodde på Einset.

2. Hans.

3. Helvig, f.1640, d.1709.

4. Margrethe.

Kilde:
Svein Tore Dahl: Geistligheten i Nord-Norge og Midt-Norge i tiden 1536 - 1700. s.225. 
Family: Johan Jacobsen Mechlenborg / Kirstine Hansdatter Tausan, "Mechlenborg" / "Femer" (F3767)
 
3025 De er registrert her også i 1934, ved registreringen av stemmeberettige til kommunevalget i Bergen. Trondsen Sværen, Knut (I1786)
 
3026 De fikk 1 datter:

1. Anna Catharina, f.1686, Nesset, d.ung. 
Family: Christen Augustinussen / Anne Hansdatter Brejer, "Parelius" (F6530)
 
3027 De fikk 1 sønn. Family: Peder Sivertsen / Kirsten (Kersti) Larsdatter Navlus (F932)
 
3028 De fikk 10 barn før Per døde i 1688. Family: Peder Jensen Digre, "Villmann" / Gjertrud Ellevsdatter Kirkvold, "Hammer" (F1344)
 
3029 De fikk 11 barn.

Ingeborg døde 11.mars 1836, bare 43 år gammel da yngste sønnen Hans var bare 5 måneder.

Barna var:

1. Karen 1812.

2. Bernt 1814.

3. Johanne 1817.

4. Christian 1819.

5. Christian 1820.

6. Sophia 1823.

7. Martin 1826.

8. Johan 1828.

9. Lava 1831.

10. Tilla 1834.

11. Hans 1835. 
Family: Adam Adamsen Follestad / Ingeborg Christensdatter Vear (F4554)
 
3030 De fikk 12 barn, bl.a.:

1. Karen, født 11.desember 1661, død 7.juli 1735.
Gift med Bergassessor og Inspecteur over Commercien og kobbertienden Jens Hansen Collin den 9.oktober 1679. Han var født i Kolding 8.november 1651 og døde 8.mars 1708. Sammen fikk de 12 barn.
Karen ble gift for andre gang 9.juni 1712 med statsråd Abraham Dreyer, Berghauptmand og Laugmand i Throndhjem. Han var født 1671 og døde 1736. De fikk ingen barn.

2. Ole Tønder, som ble sokneprest i Meldal.

3. Christopher Tønder, døde 76 år gammel i 1740.
Capitain. Giftet seg med Karen Femmer 18.oktober 1699. De fikk 7 barn. Bodde på Aure på Nordmøre.

4. Arnoldus Tønder som døde 26.august 1711.
Han giftet seg i 1705 med Maria Anna Emahus. De fikk 5 barn.

5. Anne Marie, født 1667 og død 1691.
Ble gift i 1686 med tollskriver Hans Glad og hadde 4 barn.

6. Susanne Dorothea, født 1674 og død 1723.
Giftet seg med byfogd Svend Høysager. De fikk 5 barn før han døde i 1711.
Susanne giftet seg igjen med byfogd Jens Hammer. De fikk ingen barn.

7. Reinhold Frederik, født 1681, kullseilte 27.oktober 1704.
Han var forlovet med biskop Peder Krogs datter Sophie Amalie.

8. Gidsken.
Ble gift med stiftsamtskriver i Trondheim Erik Madsen. Sønnen Christian Ulrik tok morens familienavn Tønder.

9. Aarsilla.
Gift med soknepresten i Oppdal Steen Melchiorsen Meldal.

10. Christiane Charlotte, født 1679.
Ble gift med nordlandsborger Augustinus Olsen i 1695. De fikk 12 barn som tok morens familienavn Tønder.

11. Olava Marie, født 1684 og død 1757.
Ble gift med Justitsraad og Cancellieforvalter Niels Franch i København. De fikk 3 barn. 
Family: Ole Christophersen Tønder / Maren Jørgensdatter Schjelderup, "Tønder" (F3761)
 
3031 De fikk 16 barn. Family: Lauritz Nielsen Arctander / Magdalene (Magdalena) Sigurdsdatter (F1254)
 
3032 De fikk 2 barn. Family: Kjell Grim Aune / Svea Bergljot Klinge, "Aune" (F4578)
 
3033 De fikk 2 barn. Family: Jens Pedersen Schreuder / Johanne Margrethe Norenberg, "Schreuder" (F5027)
 
3034 De fikk 2 barn:

1. Martha Plathe Lorentzen, f.9.november 1794, Trondheim, d.23.mars 1872, Trondheim.


2. Hans Bentzen Lorentzen, f.13.august 1796, Trondheim. Døpt i Vår Frue kirke 30.august. d.9.juli 1874, Trondheim. Begravet 15.juli 1874, Trondheim.
Militær offiser, bl.a. fra 1841 sjef for Inderøske kompani av Ingh. nat. Musketerkompani, og fra 1855 sjef for 1.gevorbne kompani af Trondhjemske nat. Musketerkompani. 
Family: Johan Hendrich (Johan Henrik) Lorentzen / Anne Dorothea Andersdatter Bernhoft, "Lorentzen" (F2255)
 
3035 De fikk 3 barn, hvorav et døde ung. Family: Anders Hansen Bernhoft / Anna Catharina Christophersdatter Withe, "Bernhoft" (F986)
 
3036 De fikk 3 barn. Family: Henrik Dinclow, "Dinklou" / Benedicte Hansdatter Bernhoft, "Dinclow" (F1310)
 
3037 De fikk 3 barn. Family: Ben Berger / Emma Therese Olsdatter Skrogstad, "Berger" (F1444)
 
3038 De fikk 3 barn. Family: Sigfus B. Sigfusson, "Fusi" / Jenny Amalie Olsdatter Skrogstad, "Sigfusson" (F1672)
 
3039 De fikk 3 døtre:

Camilla, f.1965.
Gift med Geir Lynne 22.april 1988 i Oslo rådhus.

Birgitta, f.1967.
Gift med Karl-Petter Nordby 4.juli 1992 i Oppegård kirke.

Ulla, f.1975.
Gift med Paal Gundersen før 2007. 
Family: Bjørn Kristian Johnsen / Turid Gro Repshus, "Johnsen" (F5524)
 
3040 De fikk 4 barn (Auden, Torstein, Anders og Lisbet).

Det seneste bidraget til Aspa-ættas historie ga Klaus Johan Myrvoll i NST vinteren 2008 (utgivelsen datert 2007).

Der ga han, etter et opprinnelig innspill fra Finn Oldervik, et endelig bevis for at Ivar Audensson i Aspa var gift 2 ganger, først med Lisbet Mentsdotter (von Ravensborg), som døde barnløs, og deretter ei Margrete Hansdotter som etterlot seg 4 barn (Auden, Torstein, Anders og Lisbet).

Tidligere har det vært hevdet at mora til Ivar Audenssons barn het Margrete Mentsdotter von Ravensborg, men denne personen har vist seg å være en fantasifigur basert på at det har vært antatt at Ivar Audensson bare var gift 1 gang. 
Family: Ivar Audunsen til Aspa / Margrethe Hansdatter (F2937)
 
3041 De fikk 4 barn før Margrethe Tetens, fra Ejdersted, døde etter 10 års ekteskap. Etter dette forble Jacob ugift. Family: Jacob Thomasen Fincke / Margrethe Tetens (F1286)
 
3042 De fikk 4 barn, bl.a.:

Otto, født 3.april 1784, som står nevnt som elev ved Bergen Katedralskole (innført 1800 - dimmisjon 1804). 
Family: Otto Pedersen Schreuder / Christine Lax, "Schreuder" (F5026)
 
3043 De fikk 4 barn, hvorav en var død i 1953. Family: Åsmund Sigurd Lærdal / Margit Brekke, "Lærdal" (F6500)
 
3044 De fikk 4 barn. Family: Broder Pedersen / Syrene (Sørine) Christensdatter Martisrud (F4539)
 
3045 De fikk 4 barn. Family: Ole Thomassen Holter / Johanne Pedersdatter Aalborg (F4971)
 
3046 De fikk 4 barn. Family: Sverre Lund Gudmundson / Ingrid Brekke, "Gudmundson" (F6409)
 
3047 De fikk 4 barn:

1. Trond, f.26.februar 1942.
Professor i anatomi, dr.med. Universitetet i Tromsø siden 1976.
Gift i 1969 med Ulla Kaarina Harva (f.29.mai 1941, Finland).

2. Ståle, f.25.august 1943.

3. Torill, f.21.mars 1947.

4. Kjersti, f.10.desember 1949.

En av døtrene var interiørkonsulent i 1953.

Kilde:
Studentene fra 1939. ..samlet til 25 års jubileet 1964, av Tryggve Juul Møller, Oslo 1964. 
Family: Odd Galtung Eskeland / Hanna Marie Brekke, "Eskeland" (F6501)
 
3048 De fikk 4 sønner og 1 datter.

Harald Lystad var farfar til bl.a. kommunelege i Hemsedal Harald Lystad (f. 1944) og til arbeids- og velferdsdirektør Joakim Lystad. 
Family: Harald Oskar Christopher Lystad / Elisabeth Marie Rønneberg, "Lystad" (F5745)
 
3049 De fikk 4 sønner og 6 døtre:

1. Gidsken, f.5.desember 1685.
Gift 11.juli 1713 med Laurits Holst, kapellan til Vår Frue kirke i Trondheim, deretter til Inderøya.
Søn af Lorentz Hansen Holst og Cathrine Hansdatter. Dep. 1702 fra Trondhj. Sk., 19.november 1710 cand. theol. laud., 31.mars 1713 p. Cap. hos Mag. PeterLund, res. Cap. ved vor Frue K. i Trondhj., 30.juli 1728 Cap. til Inderøen (Sml. Erlandsen a. St., s. 285).
Blev 31 Marts 1713 ordineret til pers. Capellan hos Mag. Peter Lund, resid. Capellan til Vor Frue Kirke, og derpaa Capellan til Inderøen, hvor han ikke længe efter døde.

2. Margrethe Sophie, f.1687.
Gift i januar 1717 med kjøpmann i Kristiansund, Jacob von der Lippe (opprinnelig fra Bergen).
Gift igjen med Johan Geelmuyden fra Bergen, også han kjøpmann i Kristiansund.

3. Else, f.4.august 1689 d.28.desember 1726, Fosnes prestegård i Namdalen. Skifte 26.januar 1728.
Gift 1714 med sokneprest til Fosnes Niels Olsen Thulesius. Født august 1685, Tromsø. Død 1737. Søn af Ole Oudensen og Karen Mogensdatter.
Dep. 1705 privat, 2.mai 1709 cand. theol. h. ill., 31.mars 1713 ord. Cap. i Hassel, 17.mai 1721 Sgp. i Fosnæs, Trondhj. St. (Sml. Erlandsen, s. 67, 320, 368).
Blev 31 Marts 1713 ordineret til resid. Capellan til Hassel, og formodes det følgende Aar at være blevet tilstaaet Succession paa Sognekaldet (Fosnæs), hvilket han erholdt 17 Mai 1721. Døde 1737. Gift 2° omkr. 1728 med Anna Elisabeth (Falck?) (d.før 28.mai 1752).

4. Anna / Else, f.1692
Hun kaldes Else With i Hans Hyldbakk's bok.
Gift 1.februar 1720 med visepastor til Inderøya Peter Danielsen Pristroph. Født 25.november 1693, Nummedalen, Trondhjem stift. Død 6.desember 1764. Søn af Daniel Michelsen Pristroph og Anna Alexandersdatter Brüghmann. Dep. 1713 fra Trondhj. Sk., 9.april 1715 cand. theol. h. ill., blev Hører i 4de Lectie iTrondhjems Skole, 17.april 1719 res. Cap. til Inderøen, Tr. St., 11.desember 1730 (ikke 1725) Erib, 30.oktober 1732 Vicepastor til Inderøen (Sml. Erlandsen, s. 280-1).
Blev 1713 dimitteret fra Throndhjems Skole, tog 9 April 1715 theol. Attestats og prædikede, efter kongl. Tilladelse til Dimis for Biskop Dr. P. Krog iThrondhjem den 9 April 1719 Char. haud. illaud. - Var i en Tid Cantor og 4de Lectie-Hører ved Thrhjs. Skole, blev 17 April 1719 kaldet af Sognepræst tilVor Frue Kirke Mag. Sebastian Withe til resid. Capellan til Inderøen, ordineret 4 Aug. s. A., 11 Decbr. 1725 resid. Pastor til Grib, og, efter Biskop Dr.Hagerups Forslag, af Kongen den 30 Octbr. 1732 confirmeret til Vicepastor til Inderøen.

5. Caspar Brochmann, f.3.mars 1702 d.1751.
Sokneprest til Højerup på Als i Danmark fra 1727, og til Sparbo i Trondheim stift fra 1730.
Dep. 13.juni 1718 fra Trondhj. Skole, 20.februar 1720 cand. theol. h. ill., 2.november 1727 Sgp. i Højerup p. Als, 22.mai 1730 i Sparboen, Trondhj. St., blev sindssvagog 1745 entlediget (Sml. Erlandsen a. St., s. 315).
Var allerede 1732 (Blev 1730 22 Mai) Sognepræst til Sparboen. Da han blev sindssvag, blev Kaldet i hans Embedstid, d.e. indtil 1745, bestyret afpersonelle Capellaner.
Gift 5.februar 1728 i København med Maria Biskop.  
Family: Sebastian Christophersen Withe, "With" / Inger Margrethe Raphaelsdatter Lund, "With" (F1224)
 
3050 De fikk 5 barn. Family: Christopher Hansen Hammer / Maren Andersdatter Opdal, "Hammer" / "Borch" (F1636)
 

      «Prev «1 ... 57 58 59 60 61 62 63 64 65 ... 328» Next»

This site powered by The Next Generation of Genealogy Sitebuilding v. 14.0, written by Darrin Lythgoe © 2001-2024.

Maintained by Tor Kristian Zinow.