Zinow Genealogy Website

The history of the Norwegian Zinow family, and their connected families of Lorentzen, Hugaas, Schøyen, Møller, Skrogstad, Høyem, Reitan, Brinchmann, Sværen, Harbo, Bernhoft, Hiorth, Linge, Tjomsaas, Cudrio, Borlaug, Husabø, Børsheim, Coucheron, Irgens etc. ...and for our beautiful long-haired dachshund; Tina

Share Print Bookmark

Notes


Matches 4,301 to 4,350 of 16,357

      «Prev «1 ... 83 84 85 86 87 88 89 90 91 ... 328» Next»

 #   Notes   Linked to 
4301 Døde av alderdom 87 år gammel. Hadde ligget syk i 8 dager. Mathiasen Hustad, Hans "Ferstad" (I3788)
 
4302 Døde av alderdom. Dass, Michael Brinchmann "Dundas" (I6237)
 
4303 Døde av alderdom. Schjølberg, Johanne Christiane "Dundas" (I14838)
 
4304 Døde av alderdomssvakhet. Johnsdatter Husebøe, Britha "Borlaug" / "Sværen" (I249)
 
4305 Døde av alderdomssvakhet. Fredriksen Mørch, Carl Gustav (I17194)
 
4306 Døde av astma. Vada, Jorunn Amalie (I5619)
 
4307 Døde av blindtarmsbetennelse. Brinchmann, Anette Gunhilda (I14786)
 
4308 Døde av bronkitt. Hugaas, Aksel Edfrid (I2719)
 
4309 Døde av brystsvakhet 45 år gammel. Lorentzen, Johan Hendrich (Johan Henrik) (I14825)
 
4310 Døde av brysttæring på Nerland. Hansdatter Rødahl, Anne Dorthea (I5297)
 
4311 Døde av diabetes. Johansen, Gudrun Kristine (I21542)
 
4312 Døde av difteri, og ble av den grunn gravlagt samme dag som hun døde. Sværen, Borghild Marie (I7677)
 
4313 Døde av emfysem. Brandt, Kaare (I15956)
 
4314 Døde av en hjertefeil.

Ferdinand var svært syk siste 2 år før han døde. Antas å ha vært tuberkulose da han hadde vondt for å puste. 
Mørch, Ferdinand Gunnerius (I17186)
 
4315 Døde av en magesykdom hjemme på Vandstationen. Hugaas, Thyra (I2531)
 
4316 Døde av en overdose. Lochen, Mark Spencer (I12753)
 
4317 Døde av en overdose. Lochen, Thomas James (I12758)
 
4318 Døde av en tropesykdom. Magerøy, Magne Elling (I5649)
 
4319 Døde av en ukjent sykdom 1 år og 5 måneder gammel, står det skrevet i kirkeboken for Riseberga. Angelin, Cathrina Elisabeth (I8447)
 
4320 Døde av en ukjent sykdom, står det i kirkeboken for Riseberga. Angelin, Fabian Christian (I8446)
 
4321 Døde av et Slag-attack 75,5 år gammel.. Wessman, Gustafva Charlotta "Angelin" (I6824)
 
4322 Døde av ettervirkningene av slag.

Fra dødsannonsen i Adresseavisen, mandag 8.desember 2014:

Min kjære mamma og svigermor, min umistelige bestemor, vår søster og tante Jorund Aune f.10.8.1928 sovnet stille inn i dag.
Trondheim, 3.desember 2014.

Bjørn Sverre, Marie.

Jan Erik og Ann.

Øvrige familie.

Tålmodig du led, hvil nå i fred.

Begravelse fra Havstein kirke fredag 12.desember kl.11.00.
Like kjært som blomster er en gave til Slagenheten ved St.Olavs Hospital. Minnegaven kan gis i kirken. Seremonien avsluttes ved graven. 
Lorentzen, Jorund "Aune" (I734)
 
4323 Døde av feber. Andersen Bie, Christen (I11655)
 
4324 Døde av hissig spiserørskreft. Karin Stoltenberg ble 80 år gammel og døde etter noen måneders sykdom.

Jens Stoltenberg har tidligere trukket frem moren som sitt største forbilde. I et intervju med NRK trakk han blant annet frem hennes egenskaper som mor. Jeg beundrer henne for å ha levd et mystisk og spennende liv, og på grunn av hennes egenskaper som mor og hennes faglige egenskaper, sa statsministeren.

Rakk ikke frem til Karin.
Av: Alf Bjarne Johnsen

16. oktober gledet Thorvald Stoltenberg seg stort over at hans kreftsyke ektefelle endelig klarte å spise igjen. Men like over midnatt døde hans kjære Karin. Familien rakk ikke frem til sykehuset før det var over.

Fra VG 18.oktober:

I et av de siste intervjuene Jens og Karin Stoltenberg gjorde sammen fortalte hun hvor stolt hun var av sønnen. Karin Stoltenberg døde i natt etter noen månders sykdom.
I anledning kvinnefrigjøringsdagen 8. mars i år tok statsminister Jens Stoltenberg med seg sin egen mor for å markere dagen.

Jeg må ha hatt innflytelse på ham. Statsministeren var klar på at det først og fremst var moren som hadde et budskap til han, og ikke omvendt, om at man må takke og hedre de som har kjempet for kvinners rettigheter og likestilling i mange år.

Ifølge NTB var Karin Stoltenberg en av hovedarkitektene bak den norske familiepolitikken som ble utformet på 1970-tallet, og hun var en av pionerene bak likestillingsloven og partnerskapsloven.

Din sønn har stått for viktige likestillingsvedtak i Norge, er du litt stolt?
Jeg er veldig stolt av han, og litt stolt av meg selv også. Jeg må ha hatt mer innflytelse på han og hans oppvekst enn jeg var klar over den gangen, sa Karin Stoltenberg.

Bekymret for sønnen. Jens Stoltenberg fikk mye støtte og ros etter sine holdninger, taler og trøstende ord til landet etter 22. juli. I et intervju i KK snakket Karin Stoltenberg om hvordan hun var bekymret for sønnen sin da han var liten, skriver TV 2.

Jens snakket 3 språk flytende, både serbisk, norsk og engelsk. Men han slet med stamming.
Jeg opplever jo min barndom som veldig sammensatt. Jeg hadde det trygt og godt, men jeg stammet. Det husker jeg som veldig vanskelig og slitsomt, sier statsministeren.
Moren Karin fortalte videre at stammingen preget barndommen til Jens Stoltenberg så mye at han insisterte på at han var 2 år helt til 4-årsdagen sin.

Det tok tid før Jens fikk selvtillit. Han har en søster, Camilla, som bare er 13 måneder eldre. Da Jens fylte 3 år gråt han og sa at han ikke ville bli 3 år, for det hadde Camilla akkurat vært og da visste han godt at så flink som henne kunne han aldri klare å bli, sa Karin og fortalte at hun i denne tiden var bekymret for sønnen sin.
Jeg var faktisk litt bekymret. Det var en fordel at han gikk på Steinerskolen der det ikke ble ventet noen akademiske prestasjoner mens de var små, fortalte hun.

I et portrettintervju på NRK tidligere i vår, kalt - Den frie byråkraten - snakket Karin Stoltenberg blant annet varmt om sin egen ektemann Thorvald gjennom 55 år.
For det første så er han jo en veldig hyggelig mann, og så har han en kjærlighetsevne og en sans for andre mennesker som er helt unik. Nei, han er en strålende mann, sa hun.

Når det gjaldt politikken kunne hun fortelle at det var noe de 2 ikke snakket med barna om. I alle fall ikke med Jens, et sted må gutten få fred - selv om det av og til verker i fingrene etter å gi han gode råd, sa hun.

Hun avsluttet med å beskrive hvordan livet hennes egentlig skulle bli, men ikke ble. Fra jeg var tenåring hadde jeg nok et ganske annet livsideal. Jeg skulle bli forsker og jeg skulle leve et veldig stille og rolig liv. Kanskje gå på noen konserter og en utstilling innimellom. Det ble stikk motsatt, men det har vært bra som det har vært.

Karin Stoltenberg ble 80 år gammel.

Karin var for meg, helt fra unge år, en jeg så opp til, og lærte mye av. Hun var en rollemodell for en ung lege, som delte hennes overbevisning om kvinners rettigheter og store potensial. Hun preget så mange som hun preget meg. Hun hadde sine meningers mot, og brukte sine kunnskaper og all sin kraft for å bidra til en ny tid og en ny politikk, for familiene, for barna, for kvinner og menn, skrev tidligere statsminister Gro Harlem Brundtland.

I et intervju med VG står Thorvald og Jens fram.
Rakk ikke frem før Karin døde. Thorvald og Jens Stoltenberg om livet med Karin.

16. oktober gledet Thorvald Stoltenberg seg stort over at hans kreftsyke ektefelle Karin endelig klarte å spise igjen. Men like over midnatt døde hans kjære Karin. Familien rakk ikke frem til sykehuset før det var over. Thorvald (81) har invitert VG på kaffe og fersk julekake i den romslige leiligheten på Frogner i Oslo. Sammen med statsministersønnen Jens Stoltenberg (53) går praten lett, om gode minner om Karin Stoltenberg, som gikk bort natt til forrige onsdag, 80 år gammel. Hun var ektefelle og mor - men også en pioner på likestilling og familiepolitikk i Norge.

Familiens trøst.

All den varme omtalen av Karin etter at hun gikk bort, har vært en trøst for hele familien i sorgen. Jeg har sett hvor stor pris Thorvald har satt på det. Det er ingenting som kan gjøre om på at hun er død, men det trøster, supplerer Jens Stoltenberg. Han har alltid vært på fornavn med sine foreldre. I tillegg til at hun var kona til Thorvald, var hun moren til Camilla, Nini og meg. Men hun var også en foregangskvinne for likestilling, sier statsministeren. Den siste uken har familien holdt tett sammen.

Det gjorde vondt.

Barna mine har skjemt meg bort etter at Karin døde, men nå må jeg venne meg til å være alene, sier Thorvald Stoltenberg. Så forteller han om hvordan han opplevde at kona ble brått syk i sommer. 3. august var Stoltenberg-paret på Vinstra for å feire at sønnen Jens ble kåret til Årets Peer Gynt: Det var da vi skjønte at noe var galt. Hun ville ikke drikke rødvin. Det hadde jeg aldri opplevd i vårt 56-årige ekteskap. Så oppdaget jeg at hun nesten ikke spiste, og at det gjorde vondt, forteller Thorvald.

Hissig kreft.

Karin Stoltenberg oppsøkte lege og ble sendt videre til en gastrokirurg. Det ble konstatert at hun hadde kreft i spiserøret. Etter det var det ikke noe moro lenger. Det var en ganske hissig kreft, utdyper Thorvald. Hun ble etter hvert innlagt på Kreftsenteret på Ullevål, på Oslo universitetssykehus. Thorvald var der nesten hele tiden, men også barna Camilla, Jens og Nini tilbrakte mye tid ved sykesengen. 16. oktober var jeg hos Karin i tre timer fram til klokken seks på ettermiddagen. Hun satt oppreist i sengen og var oppspilt av glede, fordi hun endelig kunne spise, og ikke bare motta næring intravenøst. Hun fikk karbonade most i saus, og var så glad og blid.

Over midnatt.

Da Thorvald forlot henne, gjorde han det han alltid gjorde etter sykebesøkene: Jeg ga henne en klem og sa, som jeg gjorde hver gang jeg forlot sykehuset, hvor glad jeg var i henne. Så dro jeg hjem, så landskampen mellom Kypros og Norge - og den gikk jo også bra - og så gikk jeg og la meg. Over midnatt ringte telefonen. Sykehuset hadde ringt til min datter Camilla og fortalt at Karin hadde mistet bevisstheten, og at vi burde komme. Vi dro rett opp. Men da var hun allerede død, forteller Thorvald. Ja, hun døde veldig brått, supplerer Jens. Ja, jeg var jo fortsatt veldig optimistisk denne kvelden. Camilla, som er lege, var nok den eneste av oss som ikke var overrasket, og som skjønte hvor farlig dette var, legger Thorvald til.

De minnes.

I entreen hjemme hos Thorvald viser han fram et bilde av Karin, blid og brun og på seilferie i Middelhavet for noen år siden. Det er jo ofte at ektepar går bort med kort mellomrom, sier Thorvald. Men ofte ikke, legger Jens raskt til. De minner hverandre på at faren til Thorvald, Emil Stoltenberg, ble 99 år gammel. Ja, og far ble rasende da han skjønte at han kom til å dø av lungebetennelse. Hadde han blitt 100 år, så hadde han fått oppleve tre århundrer. Han var født i 1899. Familien Stoltenberg-Thorvald og Karin med barna Camilla, Jens og Nini-flyttet inn i bygården på Frogner på 60-tallet. Ute på balkongen forteller Thorvald om statsminister Christopher Hornsrud (1859-1960), som en gang bodde i leiligheten under Stoltenberg. Her bodde altså Aps første statsminister, og en til som også skulle bli Aps statsminister, gliser Thorvald. I oppveksten var det et veldig åpent hjem hos Thorvald og Karin. De var veldig gjestfrie og vi hadde ofte overnattingsgjester, forteller Jens. Ja og jeg gikk rundt om morgenen i helgene og telte føtter, delte på to, og ordnet egg og bacon til de som var her. Ja, det vil si, det var vel Karin som laget til eggene, sier Thorvald.

Bob Dylan-platen.

Jens husker fortsatt den første platen med Bob Dylan, som moren hadde med fra USA. Det var før Bob Dylan var skikkelig etablert i Norge. Thorvald minnes plater med Leonard Cohen-som Karin hadde et nært forhold til gjennom sin første ektemann-og den amerikanske sangerinnen Odetta. Hvordan har Karin Stoltenberg påvirket deg, Jens? Hun var jo moren min, jeg har fått livet og det meste fra henne. I tillegg til alt en mor gir en sønn, fikk jeg også mye kunnskap og lærdom om likestilling, både hjemme, i arbeidslivet og ute i den store verden. Hun var opptatt av at om man skulle få likestilling i arbeidslivet, så måtte man også få det i familien, sier statsministeren.

Inspirerte meg.

Jens forteller at moren satt hjemme og redigerte store dokumenter som abortloven og likestillingsloven for hånd: Hun satt ved kjøkkenbordet og gikk gjennom manus, rettet med rødpenn, og det ble mye rødt. Når vi ble eldre, ble det mer en politisk samtale. Jeg snakket mye med henne om Mannsrolleutvalget, som jeg ledet, og som kom ut med å foreslå pappapermisjonen. Og da jeg var barn, var det hun som brakte den store verdenen hjem til oss. Mange av de sakene jeg har jobbet med som statsminister var oftere knyttet mer til det Karin jobbet med, enn det Thorvald gjorde, i utenrikspolitikken. Det var fødselspenger, pappaperm, abort, barnehager, SFO og andre familiesaker, sier Jens. Allerede på 70-tallet var hun opptatt av internasjonal kvinnehelse. Hun fortalte meg at den farligste dagen i en kvinnes liv, er når hun selv gir liv og føder barn. Det har inspirert meg i arbeidet med vaksiner, kvinnehelse og barnehelse. Men da bryter Thorvald inn: Her må jeg forsvare mine interesser. Du har jo jobbet mye med nordområdene, som jeg har vært veldig opptatt av, sier far Stoltenberg, den tidligere utenriksministeren.

Hvordan har uken etter dødsfallet vært for dere, med både egen sorg og all oppmerksomhet utenfra? Overveldende, sier Jens, og legger til: Jeg tror ikke at Karin fullt ut forsto hvor stor rolle hun spilte. Hadde hun sett det, ville hun blitt veldig overrasket og nesten uforstående. Hun var en grunnleggende beskjeden person, i motsetning til Thorvald og meg, som har levd veldig offentlige liv. Er det tungt for en så offentlig familie å få rom til å sørge privat? Det gjør ikke meg noe, sier Thorvald. Nei, jeg mener vi har funnet en god måte å håndtere det på. Familien har vært mye sammen siden Karin døde. Jeg har vært jobb, men har redusert på offentlige opptredener og avlyst noen konferanser og foredrag, forteller Jens. Tirsdag kveld dro store deler av storfamilien Stoltenberg på kino og så dokumentarfilmen om Olof Palme sammen.

Å være alene.

Kommende tirsdag skal Karin Stoltenberg bisettes. Thorvald innrømmer at det er vanskelig å være alene i den store leiligheten akkurat i disse dagene. Jeg må venne meg til å være alene. Alt dette må ta slutt og jeg må gå videre. Jeg prøver å leve så normalt som mulig nå, men har avlyst alle utenlandsbesøk i den første tiden, sier Thorvald Stoltenberg til VG. 
Heiberg, Karin "Stoltenberg" (I2670)
 
4325 Døde av Hjernebetendelse. Hugaas, Olaf Jul (I2724)
 
4326 Døde av Hjernebetendelse. Hugaas, Anlid Ingebert (I2725)
 
4327 Døde av hjernehinnebetennelse samme dag som datteren Dagrun ble født. Olsen, Lorents Nikolai (I20405)
 
4328 Døde av hjerneslag. Meidell, Tora Dorothea (I14409)
 
4329 Døde av hjertefeil og alderdom. Carlsson Fintatorp, Lars Gustaf "Gråberg" / "Finth" (I161)
 
4330 Døde av hjertefeil. Johansen, Kaspara Emilie "Mørch" (I17198)
 
4331 Døde av hjerteinfarkt.

Fra dødsannonsen i Adresseavisen, torsdag 26.juni 1997:

Min kjære, umistelige mann, vår elskede pappa og bestefar, svigerfar, vår bror, svoger og onkel Per Ove Pedersen døde brått og uventet fra oss i dag, 57 år gammel.
Trondheim, 23.juni 1997.

Tove.

Heidi, Stig.
Gry.
Nina.

Tine, Lasse, Sindre Espen, Helene.

Søsken og øvrige familie.

Livet er som en skoledag med sorg og glede som hovedfag, i gledens time du trives best, i sorgens time du lærer mest.

Bisettes i Lademoen kapell tirsdag 1.juli kl.12.30. Like kjært som blomster er en gave til hjertefondet ved RiT.
 
Pedersen, Per-Ove (I22862)
 
4332 Døde av hjerteinfarkt. Olsson, Stig Alrik (I14101)
 
4333 Døde av hjerteinfarkt. Rønning, Ingebrigt (I5420)
 
4334 Døde av hjertekrampe. Vasenden, Anna Lovise "Hostad" (I21225)
 
4335 Døde av hjertelammelse.

Fra dødsannonsen i Tidens krav, tirsdag 27.april 1920:

Vor kjære far, bror og bedstefar Petter Olaus Sørensen døde idag, 74 1/2 aar gammel.
Kristiansund 26-4 1920.

Gustaf & Olianna Pettersen.
Sevrin & Marta Sørensen.
Anna Lindberg født Sørensen.

Børn og svigerbørn.
Børnebørn.

Hanna Gustafsen.
Hansine Skrugstad.
Kristine Hjelmstadbakken.
Mette Sørensen.
Sevirn Sørensen.
Søskend. 
Sørensen, Peder Olaus (Petter Olaus) (I2296)
 
4336 Døde av hjertelammelse. Barfoed, Dorthea Cathrine "Bodin" (I17517)
 
4337 Døde av hjertelammelse. Olsen, Thora Ragnhild "Gauer" (I16752)
 
4338 Døde av hjerteslag på sykehus i Lødingen. Sjursen, Hans (I21357)
 
4339 Døde av hjerteslag.

Carl August Cudrio var med på nordstatenes side i den amerikanske borgerkrigen. Som gammel veteran var han med i den årlige paraden i byen Acron i staten New York, som dette året (1898) var særlig festlig etter seieren over Spania. Han sto i rekken ved siden av en gammel krigskamerat, da han falt om rammet av hjerteslag, nær 87 år gammel.

Dødsannonsen i Fredrikstad Tilskuer sto allerede dagen etter:

Bekjendtgjørelser.
Vor kjære Fader og Svigerfader
Carl August Coudrio
afgik igaar ved Døden i Akron, Staten New-York henved 87 Aar gammel.
Fredriksstad den 5te Juli 1898.
Therese Hiorth, født Coudrio.
Niels S. Hiorth. 
Cudrio, Carl August "Coudrio" (I498)
 
4340 Døde av hjerteslag. Fladseth, Abelona "Røst" (I21197)
 
4341 Døde av hjertesvikt. Magerøy, Arnt Martin (I5355)
 
4342 Døde av hjertesvikt. Monsen, Karoline Johanne Krantz "Bertheussen" (I20380)
 
4343 Døde av hjertesvikt/kreft. Magerøy, Rise Marie "Vada" (I5382)
 
4344 Døde av hjertesykdom (myocarditis). Hassel (Hadsel), Oldine A. "Rødahl" (I4964)
 
4345 Døde av influensa. Stavik, Peder (I20664)
 
4346 Døde av kighoste med krampe. Halvorsdatter Oskasin, Ingeborg (I18749)
 
4347 Døde av kighoste. Brinchmann, Katinka Anker (I6233)
 
4348 Døde av kikhoste og lungebetennelse. Hugaas, Margit Pauline Singberte (I2716)
 
4349 Døde av kikhoste. Hellström, Johan Amatus (I182)
 
4350 Døde av kolera. Aanensen Tjomsaas, Jens (I2853)
 

      «Prev «1 ... 83 84 85 86 87 88 89 90 91 ... 328» Next»

This site powered by The Next Generation of Genealogy Sitebuilding v. 14.0, written by Darrin Lythgoe © 2001-2024.

Maintained by Tor Kristian Zinow.