Zinow Genealogy Website

The history of the Norwegian Zinow family, and their connected families of Lorentzen, Hugaas, Schøyen, Møller, Skrogstad, Høyem, Reitan, Brinchmann, Sværen, Harbo, Bernhoft, Hiorth, Linge, Tjomsaas, Cudrio, Borlaug, Husabø, Børsheim, Coucheron, Irgens etc. ...and for our beautiful long-haired dachshund; Tina

Share Print Bookmark

Notes


Matches 9,201 to 9,250 of 16,366

      «Prev «1 ... 181 182 183 184 185 186 187 188 189 ... 328» Next»

 #   Notes   Linked to 
9201 Halsnøy kloster. Friman, Wilhelm (Willum) (I12867)
 
9202 Haltorp Kjeldsdatter Stub, Gunhild (Gunille) (I1561)
 
9203 Halvard arbeidet i over 30 år som gaffeltruckfører ved Nidar Bergene sjokoladefabrikk i Trondheim, til han gikk av med pensjon. Aune, Finn Halvard (I842)
 
9204 Halvard kjøpte i 1442 brorens part i gården Stemsrud. Torkildsen Stemsrud, Halvard (I15615)
 
9205 Halvard skulle vært med på en tur torsdag 7.juni, men møtte aldri opp. Han ble savnet og de fikk sjekket leiligheten hans i Fjøsmesterveien 1A. Der fant de han død, og han var trolig gått bort iløpet av natten mellom 6. og 7.juni.
I de siste dagene hadde han ikke vært helt frisk, fortalte Tuppa, søsteren hans.

Dette kom som et usannsynlig sjokk på oss alle, at en meget snill og omtenksom person som Halvard var gått bort.

Niesen Siv skrev i sin blogg:

En trist dag! 08.jun.2007 kl.21:37:

Etter fem dager på tur med foreningens pensjonister var det bare hjemveien som gjenstod. I morges ringte hjemmesykepleieren til Halvard. Hun lurte på om jeg viste hvor han var. Hun hadde ikke fått kontakt med han i går og han åpnet ikke til tross for at hun hadde vært innom flere ganger i dag. Da hun fortalte at det lå to aviser på dørmatten forstod jeg den harde realitet. Vår kjære Halvard var ikke mere. Når du da sitter på en buss med 40 pensjonister som skal ha en fin dag, da har du et eget lite helvete. Måtte begynne å ringe rundt. Jarle måtte avslutte arbeidet å dra dit. I hjertet levde håpet, men det var slutt. En dag etter 74 års dagen.
Min kjære onkel, som har vært en så stor del av livet mitt, som tegnet tog til meg da jeg var liten, som hentet meg hjem dersom det ble for sent på kvelden da jeg var tenåring, som var en mellomting mellom en ekstra forelder og en bror, som til tross for sitt store handikap alltid var så snill, som kom på besøk, som var så avhengig av oss og trengte vår hjelp daglig. Som egentlig ikke var i sin alder, som var så sosial, som var min onkel Halvard. Mange mente det måtte bli mye styr med Halvard. De forstår nok ikke hvor godt det er å ha en Halvard i livet sitt. Nå er han borte, vi får aldri se han mere, men jeg har gode minner, Om en tid kan det være en trøst, men ikke i dag, i dag har jeg det vondt, i dag kan jeg bare tenke på hvor vi vil savne han. Min kjære onkel Halvard.

Stor stas!!! 12.jun.2007 kl.07:53:

I går var jeg i kapellet for å se Halvard for siste gang. Vi hadde med liljekonvall og andre markblomster. Jeg hadde skrevet et brev og lagt ved bilder av oss. Han var kald og jeg fikk for meg at han var så alene. Stakkar Halvard som aldri klarte å være i sitt eget selskap, som var redd for alt, nå skal han dra alene for første gang. På torsdag er det begravelse. Vi har lagt stor vekt på at alt skal bli i hans ånd. Det skal være sanger og salmer som min mor har valgt. Til tross for at han var døv og aldri har hørt musikk føles det riktig. Vi har endelig fått bekreftet at han får bruke sin fars grav. Det var ikke bare enkelt da det er strenge regler om tilhørighet til menigheten og så videre. Blomster er bestilt og det er bestilt minnesamvær etter. Tror det blir en del folk, Halvard kjnete mange i døvemiljøet og de bruker å møte trofast i slike anledninger. I kveld skal jeg skrive minnetale. Gruer litt for det, men synes det skal bli litt godt også. Halvard holdt taler ved alle anledninger. Han ville likt at noen gjorde litt stas på han slik. Må også få skrevet en nekrolog. Det var stor stas å komme i avisen. Før 70 årsdagen kom han til meg og ville jeg skulle skrive noen ord og sende inn bilde til avisen. Da det kom på trykk var det stor stas. Sorgen sitter som en klo i hjertet. Har aldri før vist at sorg kunne gjøre fysisk vondt. 
Aune, Finn Halvard (I842)
 
9206 Halvbror Anton Rafaelsen og hustru Petra var blant fadderne til Olga Maria. Rafaelsdatter Bruem, Olga Maria "Heggstad" (I13982)
 
9207 Halvdan Svarte være gift 2 ganger – med kvinner som begge het Ragnhild og som begge fikk sønner som het Harald. Den siste ble Harald Hårfagre, og siden Ragnhild nummer 2 ble fremstilt som ætling av den danske sagnkongen Ragnar Lodbrok, fikk Harald dermed en like fornem ættlinje på morssiden som han angivelig hadde på farssiden.

Ifølge sen tradisjon gift:

1) Ragnhild, datter av kong Harald Gullskjegg i Sogn.

Halvdan Svarte fikk ei kone som het Ragnhild, hun var datter til Harald Gullskjegg, som var konge i Sogn. De fikk en sønn, og kong Harald gav ham sitt eget navn; denne gutten vokste opp i Sogn hos morfaren kong Harald. Harald var blitt gammel og skral og dertil sønneløs, og så gav han riket til dattersønnen Harald og lot ham ta til konge. Litt seinere døde Harald Gullskjegg. Samme vinter døde datter hans, Ragnhild også. Våren etter ble kong Harald den unge sjuk og døde i Sogn; han var da ti år gammel.

2) Ragnhild, datter av Sigurd Hjort; i eldre tradisjon antakelig bare ett ekteskap (det første).

Sigurd Hjort het en konge på Ringerike...
Far hans var Helge den kvasse, og mor hans Åslaug, datter til Sigurd Orm-i-auga, Ragnar Lodbroks sønn...
Han hadde 2 barn; Ragnhild het dattera, ei ualminnelig gjæv og vakker kvinne, hun var i 20-årsalderen den gang, og broren hennes Guttorm, var halvvoksen...

Sigurd skal ha blitt drept av Hake berserk og mennene hans.

...Etterpå rei Hake til Sigurds gard og tok Ragnhild, datter hans, og Guttorm, hennes bror; han førte dem bort og tok mye gull og sølv og mange dyre saker og hadde med seg hjem til Hadeland, der hadde han store garder. Så lot han stelle til gjestebud og tenkte å holde bryllup med Ragnhild, men det drog ut... Hake Hadelendings-berserk lå til sengs av sårene hele høsten og første del av vinteren.
Ved juletider kom kong Halvdan til Hedmark, han hadde hørt om alt dette. Tidlig en morgen da kongen hadde kledd på seg, kalte han til seg Hårek Gand, og sa at han skulle ta over til Hadeland og hente Ragnhild til ham, datter til Sigurd Hjort...

Hårek gjorde som Halvdan sa, og Hake lå død tilbake etter bortføringen.

...Kong Halvdan så at de kom over fjorden på isen, han var så skarpsynt; og da han så ei vogn med tjeld, skjønte han det hadde gått som han ville med utsendingene. Da lot han sette fram bord og sendte bud rundt om i bygda og bad mange mennesker til seg, og den dagen ble det stort gjestebud og i det gjestebudet fikk Halvdan Ragnhild, og siden ble hun ei mektig dronning. 
Family: Halvdan Gudrødsen / Ragnhild Sigurdsdatter (F1991)
 
9208 Halvor Anton Rafaelsen var blant fadderne til Anna Johanne. Rafaelsdatter Bruem, Anna Johanne "Olsson" (I13979)
 
9209 Halvor Aschehoug solgte Nesset og Breivoll til Klemet Svendsen, som i 1797 solgte videre til Halvors sønn Søren. Senere fulgte begge eiendommene gården Askehaug. Svendsen Langlie, Clemet "Biercke"/"Næs" (I9329)
 
9210 Halvor Brinchmann (født 29.april 1865, død 15.mai 1942 i Oslo) var fotograf.

Overtok Johanne Westads atelier i Kristiansund.

Flyttet rundt 1900 til Kristiania. Her averterte han i 1901 - Complet førsteklasses Atelierudstyr tilsalgs - muligens Johanne Westads fotografutstyr.

Brinchmann virket som fotograf i Oscars gate 35 fram til ca.1933.

Kilder:
Halvor Brinchmann i Preus museums register over norske fotografer.
Bonge, Susanne: Eldre norske fotografer. 1980. Digital utgave på bokhylla.no.
Upublisert materiale i Preus museum (2012). 
Brinchmann, Halvor (I1495)
 
9211 Halvor døde som kårmann hos sønnen i 1730. Erlandsen Blindern, Halvor (I24931)
 
9212 At least one living or private individual is linked to this note - Details withheld. Living (I18642)
 
9213 At least one living or private individual is linked to this note - Details withheld. Living (I18221)
 
9214 Halvor Fougner Torgersen, disponent, Bærum, f. 4. mai 1906 i Oslo, sønn av disp. Halvor T. (1880-1942) og Laura Anette Elisabeth Fougner (1880-1949).

Gift l) 1935 Solveig Sværen, f. 28.juli 1908, dtr. av disp. Thor S., Oslo og Sara Olsen.

Gift 2) 1961 Kamma Elisabeth Plahte, f. Knap, f. 18.april 1910, søster av ovenn. underdir. Jan K.

St. 1925, Diploma Political Economy ved Oxford Univ. 1928.

Ans. Frithjof Höhnke, Shanghai 1931, kontorsjef A/S Granfos Brug Ltd., Bærum 1933, disp. siden 1942.

Styremedl. A/S Granfos Brug Ltd., A/S Granfos Sales Ltd., tidl. styremedl. A/S Gulskogen Cellulosefabrik, Mjøndalen Cellulose A/S, A/S Jarlsberg Paper Mills, A/S Papirind.
Fællesekspedition. Medl. repr.sk. Den norske Creditbank, A/S Borregaard, Livsforsikr.selsk. Fram, A/S De-No-Fa og Lilleborg Fabriker. 
Torgersen, Halvor Fougner (I4919)
 
9215 Halvor Haagensen overtok etter farens død i 1746 halvparten av Nedre Blindern, mens den andre halvparten ble utlagt til moren. Ved skjøte 22.august 1759 overdro moren sin halvdel til Halvor, som da ble eier av hele Nedre Blindern.

Overtok eierskapet av Stubberud ved skjøte 2.mars 1768 av Jochum Larssøn og Lars Jochumsen Woxen. Svigersønnen Arne Arnesen overtok gården etter Halvors død.

Overtok eierskapet av Svartorsæter ved skjøte 23.januar 1762. Solgte halvparten av eiendommen ved skjøte 29.januar samme året til Jon Johannessøn Skøyen og Johannes Jonssøn Skøyen. Den andre halvparten tilfalt svigersønnen Arne Arnesen etter Halvors død.

Overtok ved skjøte p.juli 1764 farsgården Haugerud, som tilfalt svigersønnen Arne Arnesen etter Halvors død.
Kjøpte Nes i Maridalen av Peder Andersen Store (18.april 1768) og av Christen Carlsen Sogn (22.januar 1774). Tilfalt svigersønnen Arne Arnesen etter Halvors død.

Halvor ble gift 26.oktober 1756 med Mari Evensdatter Holmen (født ca.1723, begravet 3.august 1804). Flere barn, hvorav datteren Anne giftet seg 18.juni 1788 med Arne Arnesen (født 1743 Sevilhaug i Lillelvdal) og overtok Nedre Blindern. 
Haagensen Blindern, Halvor (I24969)
 
9216 Halvor hadde hatt Anna som elev i folkeskolen, og som han sa, hun var hans flinkeste elev. Nilsen Magerøy, Halvor (I5348)
 
9217 Halvor Johnsen betaler skoskatt i 1711 for tre personer. Tjenerskatt samme år for John Halvorsen (lønn 1 daler) og Anne Pedersdatter (lønn 2 daler).

Tienden i 1712 var på 3 skjepper blandkorn, og 1 tønne 3 skjepper havre.

Krigsskatten i 1713 var på 6 daler.

Tienden i 1714 var på 2,5 skjepper blandkorn, og 1 tønne 2 skjepper havre.

Sønnen Daniel bygslet etter faren 29.oktober 1731. 
Johnsen Hoset, Halvar (Halvor) "Elverum" (I4081)
 
9218 Halvor kom til Kristiania, uvisst når, i tjeneste generalmajor Fredrik Christopher de Cicignon, hvis hustru, Karen von Hausmann, var datter til general C. Hausmann og frue Karen Toller. De sistnevnte eide Nedre Blindern.

Nedre Blindern gård hadde i lengre tid vært ubebodd og udyrket og - lå som et Fe-tråkk. Ved besiktigelsesforretning 2.desember 1691 overtok Halvor bygsel av Nedre Blindern - med Aabods Fald - av 147 riksdaler 12 skilling. Ifølge sønnesønnen fikk han bygselen - fri for Landskyld at betale udi 3 Aar - så forsømt var gården. Det var et stort arbeid å starte opp i. 
Erlandsen Blindern, Halvor (I24931)
 
9219 Halvor også gift 1961 med Kamma Elisabeth Knap (f.18.april 1910 - d.14.november 2001). Family: Halvor Fougner Torgersen / Solveig Marie Sværen, "Fougner Torgersen" (F1715)
 
9220 Halvor overtok Nedre-Tho av sine foreldre og var bruker og eier (av halve gården) fra omkring 1682-1685 til 1727.

Faren døde i 1705, og fram til hans død brukte Halvor halve gården. Deretter hele Nedre-Tho. Men, som faren, så eide han kun halve Nedre-Tho i hele sin tid som bruker.

I 1698 løste han inn 1 tønne fra Jon Anundsen Gutehus og Ola Ellingsen Særsland, som hver fikk 15 riksdaler.

Skiftet etter Lisbeth var i 1735. Da eide boet halve Nedre-Tho, og gården ble taksert til 200 riksdaler. Nettoformuen var på 240 riksdaler. Gjelden var på 31 riksdaler.
Buskapen som var med på skiftet var:
1 hest, 5 kyr, 3 teungskviger, 2 vetrungskviger, 1 kalv, 7 sauer, 6 lam, 1 geit, 1 kje og 1 liten bukk.

Sønnen Svein hadde da tatt over gården for lenge siden, og var godt i gang med sin egen buskap. 
Høljesen Thoe, Halvor (I18184)
 
9221 Halvor på Nedre-Tho blir nevnt i skattematrikkelen av 1647. Han var gift og hadde barn, blant annet sønnen Hølje, arvtaker på gården.

Foruten Nedre-Tho eide Halvor 1,5 tønne i Berge og omtrent det samme i Mæland i 1650-årene. Fra 1655 eide han også 1 tønne i Gutehus. 
Tho, Halvor (I18203)
 
9222 Halvor startet sangkor, og brukte fela i skolen. Dette likte ikke pietistene på Ålvundeid. Fela ble til og tatt fra han og gjemt bort, men etter en stund kom den fram igjen.

Den ble fortsatt brukt i skolen, og sangkoret fortsatte.
Halvor måtte slutte som lærer og kirkesanger før oppnådd aldersgrense på grunn av sviktende helse.

Både Halvor og Anna var dypt religiøse og personlig kristne. Halvor ble brukt mye som taler på samlinger, mens Anna var aktiv i misjonsforeningsarbeidet. 
Nilsen Magerøy, Halvor (I5348)
 
9223 Halvor Tofssøn Særslands gl Moder Aslau HelgesDatter 94 år gammel. Helgesdatter Tho, Aslau "Særsland" (I18194)
 
9224 Halvor tok over driften av gården etter foreldrene, men ble aldri fullt eier av Nedre-Særsland. Han og søsknene solgte mesteparten av gården til naboen Ole J. Åbø i 1740. Det var straks etter at skiftet etter faren var avsluttet. Det virker underlig, for boet de overtok var gjeldsfritt.

I 1744 kjøpte Halvor tilbake 1/4 av gården. Ved samme tilfelle fikk han 33 riksdaler i - førløvspengar - av selgeren Ole J. Åbø. Det var avgift av en arvepart på en leilendingsgård, som skulle betales til jordeieren.

Ole J. Åbø leide bort Nedre-Særsland til Halvor og husholdet hans til 1749. Da solgte han gården til odelsgutten Lars Halvorsen. Egentlig løste Lars inn gården for 176 riksdaler, men pantsatte gården straks til selgeren Ole J. Åbø. Lars arvet både gården og gjelden etter foreldrene. 
Tofsen Særsland, Halvor (I18512)
 
9225 Hamburg / Bremen Arentz, Henrich (I1874)
 
9226 Hamilton ? Skrogstad, Elisabeth Myrtle "Brown" (I8436)
 
9227 Hammar. Christensdatter Schmith, Margrethe Kirstine (I15754)
 
9228 Hammersborg Pedersdatter, Maren (I11702)
 
9229 Hammersborg Christophersen, Anne Helene (I11908)
 
9230 Hammersborg. Døpt i Garnisonmenigheten. Pedersdatter Larsen, Johanne Larine "Kock" (I11703)
 
9231 Han avla eksamen ved Bergen Handelsgymnasium i 1914 og etter det hadde flere studieopphold i utlandet. Arbeidet senere i farens forretning, Wingaards Vinhandel i Bergen, og ble medinnehaver i 1919.

Fra 1925 til 1930 var han innkjøpsjef og direktør i Vinmonopolet.

Drev siden, sin egen forretning i Oslo.

Gav i 1931 ut boken Vin, kunsten å velge og vurdere den og i 1950 boken Boken om vin. Litt av hvert om vin, brennvin og mat.

Kommandør av Kristusordenen, Ordem Militar de Cristo. 
Greve, Gottfried Hoffmann (I14472)
 
9232 At least one living or private individual is linked to this note - Details withheld. Living (I6721)
 
9233 Han betaler kr.10,- i måneden i husleie i 1910.

Oppført som enkemann ved sønnen Sverre Ingmars konfirmasjon 1927 på samme adresse. 
Hansen, Carl Julius (I451)
 
9234 Han betalte førstebygsel på Mangen søndre 1651, men hadde allerede vært der en stund. Han var finne. Persen Mangen, Sigfrid (I15565)
 
9235 Han ble 23.oktober 1788 fenrik i Throndhjemske Infanteriregiment. I 1793 var han secondløytnant ved grev Schmettaus kompani i samme regiment, og ble senere kaptein. Jørgensen Bernhoft, Jonas Angell (I2405)
 
9236 Han ble ansatt som journalist i Tidens Tegn og dro til Svalbard i 1924 på fartøyet Ægir for å dekke Roald Amundsens forsøk på å fly med Dornier-Wal-fly til Nordpolen. Ekspedisjonen ble imidlertid utsatt til 1925, men Ramm kunne allikevel lage reportasjer fra Svalbard .

I 1926 deltok han på Roald Amundsens flygning med luftskipet Norge over Nordpolen, og satt underveis og skrev på skrivemaskin rapporter som ble formidlet via radiotelegrafi. Etter ekspedisjonen skrev han et kapittel i Amundsens bok om ferden.

Kilde:
http://www.frammuseum.no/Polar-Heroes/Crew-Heroes/Ramm.aspx?lang=nn-NO 
Ramm, Fredrik (I6182)
 
9237 Han ble døpt i Vår frue kirke og båret til dopen av sin mormor Anne Nielsdatter Tønder, ved den andledning skal hun ha sagt at hun bar en vordende sogneprest til Vår frue kirke i Trondheim til dåpen. Ebbesen Tønder, Niels (I15771)
 
9238 Han ble f?dt i Landen, Belgia, og navnet hans var opphavet til pipinidene da han var deres f?rste forfar med det navnet. av Landen, Pipin "Pipin 1" (I3670)
 
9239 Han ble for alvor kjent med stykket Ingen (1920), med tematikk fra 1.verdenskrig. Det regnes som det betydeligste danske skuespillet om krigen og dens problemer, og ble også oppført ved en rekke europeiske scener.
Cirkus juris (1935) og Synder og helgener (1939) trekkes også ofte fram som hovedverk. Førstnevnte er et tankespill som eksperimenterer med teaterets midler og opererer med retts- og skyldproblemet. I Synder og helgen (1939) sammenfører Borberg typene Don Juan og Don Quijote.

Hans ettermæle har vært sterkt preget av valgene han tok under 2.verdenskrig, hvor han inngikk et kulturelt samarbeid med den tyske invasjonsmakten. Det siste stykket han skrev, Båden (1943), har blitt lest som et fordekt politisk innlegg mot demokratiet, og det gir uttrykk for hans sympati for nazismen. 
Borberg, Svend (I24695)
 
9240 Han ble gravlagt i Steyning. Senere ble hans legeme flyttet til Winchester-katedralen i London.

He was buried first at Steyning and later re-interred in the Old Minster in Winchester. His bones now rest in one of several mortuary chests in Winchester Cathedral. 
av Wessex, Ethelwulf (Aethelwulf) (I4851)
 
9241 Han ble gravlagt i Winchesterkatedralen. av Wessex, Alfred (Aelfred) (I4563)
 
9242 Han ble i 1817 meddelt bestalling som Stiftsprovst i Trondheim.

Den 7.september 1818 ble han, på Carl Johans kroningsdag, geistlig medlem av Nordstjerneordenen.

Han var meget formuende.

Hans datter fik 1000 Riksdaler i arv efter sin moder. Efter hans død utgjorde hans bo = 14.700 Lpds.

Kilde:
WikiStrinda. 
Lorentzen Angell, Jonas (I14827)
 
9243 Han ble immatrikulert ved universitetet i Rostock i oktober 1518. Ble deretter kannik og nevnt som sådan i 1523 (DN VII, s. 563). Nilsen, Henrik "Gyldenløve" (I11440)
 
9244 Han ble innsatt av sin far som konge i Aquitaine i 781. I tidligere tider var Aquitania navnet på Frankrike sør for Garonne. av Franken, Louis (Ludvig) "Louis 1" (I3648)
 
9245 Han ble konge etter å ha drept konkurrentene Magnus den sterke og Harald Kesja.

Under et familiebesøk i Haraldsted ble Knud Lavard 7.januar 1131 drept av sin fetter, kong Nils' sin sønn Magnus den sterke, som så ham som en farlig konkurrent til tronen.

Mordet utløset sinne hos Knud Lavards familie, venner og tilhengere. Knud Lavard hadde 2 halvbrødre, Harald Kesja og Erik Emune. Disse gikk i spissen i et opprør mot kong Nils. I løpet av de neste 3 årene utkjempes hver sommer regelrette slag. Først ved Ribe, så ved Hals i Jylland og endelig i 1133 i slaget ved Værebro på Sjælland. Kong Nils og Magnus vant hver gang, og Erik måtte flykte til Norge.

Sommeren etter gikk han i forbund med erkebiskop Asser i Lund og den tyske keiseren sendte en moderne rytterhær på 300 mann til Skåne. Andre pinsedag 1134 sto slaget ved Fodevig i det sydvestlige Skåne. Saxo har en meget dramatisk beskrivelse av slaget.

Den 4.juni 1134:
Slaget ved Fodevig (Foteviken), hvor Erik Emune beseirer sin onkel kong Niels. Kongens sønn, Magnus den sterke, er blant de som blir drept i slaget - og der flyder historisk meget bispeblod, da hele seks biskoper mister livet.

Etter den blodige danske borgerkrigen som kulminerte i slaget ved Fodevig ble seierherren Erik Emune hyllet som konge på Sankt Libers høyde ved Lund. Han tok Lund som sete og gjorde byen til Danmarks hovedstad. Han var hard og grusom.

Erik arbeidet for å få sin drepte halvbror Knud Lavard opphøyd til helgen, blant annet for å befeste slektens krav på tronen. Knud Lavards familie og tilhengere ønsket at han skulle begraves i Roskilde med pomp og prakt, men Erik Emune fikk igjennom at han skal gravlegges i Ringsted kirke. I nærheten grunnla Erik et kloster som skulle sørge for å fremskaffe de ønskede mirakler ved Knuds grav.

Der var store forventninger til den nye kongen. På Sjælland startet arbeidet med å nedskrive de lovene som senere ble til Den sjællandske lov. Erik forsøkte også å forsone de som tidligere hadde vært fiender.

I 1136 dro Erik Emune på korstog til Arkona på Rügen. Paven hadde på denne tiden oppfordret de kristne fyrstene i Europa å bekjempe de vantro, og den enkleste måten å oppfylle pavens bud var å angripe de hedningene som bodde nærmest. Soldatene hadde kors på skjoldene og skjortene sine. Den nye roskildebiskop Eskild holdt avskjedsgudstjeneste. Erik Emune lot soldatene grave en kanal tvers over den smale landforbindelsen som forbandt Arkona med Rügen og en etterfølgende sjakt inn i krittklippen under borgen slik at festningens brønn ble tømt for vann. Det førte til at Arkona måtte overgi seg. De innbyggerne som frivillig lot seg døpe fikk alle en fin, ny dåpsskjorte.

Seilte med hæren til Norge i 1136 for å hjelpe Magnus Blinde mot Inge. Brente Hallvardskirken i Oslo, men måtte gjøre vendereis med uforrettet sak. Følte seg lurt og sveket av Magnus og de skiltes som uvenner.

Hjemme i Danmark gikk det mindre godt for Erik Emune og han fikk flere og flere fiender. På Sjælland gjorde biskop Eskild og stormannen Peder Bodilsøn opprør mot ham, og snart ulmet opprøret overalt. Han måtte avstå fra å dra til Arkona den følgende sommeren.

Etter 3 år på tronen var det over. Den 18.september 1137 ble Erik Emune drept under et tingmøte på Urnehoved ved Ribe av en adelsmann som kaltes Sorteplov. Erik fikk tilnavnet Emune, som betyr den evig minneverdige. 
Eriksen av Danmark, Erik "Erik 2" (I4833)
 
9246 Han ble myrdet sammen med sin kone Bilichild ved Livry, Picardy, mens han jaktet i 675.

Han ble gravlagt i Saint-Germain-des-Pres, nær Paris.

Graven av ham, Bilichild og hans sønn Dagobert som bare var et spedbarn, ble oppdaget i 1645, og innholdet ble stjålet. 
av Austrasia, Childerik "Childerik 2" (I12012)
 
9247 Han ble presteviet 1629 og kort tid senere kapellan hos svigerfaren hr. Erik Blix.

Etter svigerfarens død søkte han å bli hans etterfølger, men menigheten foretrakk svogeren, Anders Roaldsen.

Bønderne vilde ej vide af ham, som hans Kone ej kunde føie sig efter Menigheden, thi de sagde hun var for stolt og røgde naar en Bonde havde været i Stuen, heter det blant annet om han ved denne anledning. 
Ellefsen, Anders (I8915)
 
9248 Han ble ridder av St.Olavs orden, for fortjenestefull embedsvirksomhet, den 20.januar 1900. Hoffmann, Reinholdt (I474)
 
9249 Han ble sin fars fiende og ble drept av han. Chram (I12031)
 
9250 Han ble student 1651, og var 1656-1659 1ste Lektiehører i Bergens skole.

Fra Norsk prestehistorie:

Sluttgrunn ved Bergens skole: Forfremmelse. 
Hansen Schreuder, Samuel (I2898)
 

      «Prev «1 ... 181 182 183 184 185 186 187 188 189 ... 328» Next»

This site powered by The Next Generation of Genealogy Sitebuilding v. 14.0, written by Darrin Lythgoe © 2001-2024.

Maintained by Tor Kristian Zinow.