Zinow Genealogy Website

The history of the Norwegian Zinow family, and their connected families of Lorentzen, Hugaas, Schøyen, Møller, Skrogstad, Høyem, Reitan, Brinchmann, Sværen, Harbo, Bernhoft, Hiorth, Linge, Tjomsaas, Cudrio, Borlaug, Husabø, Børsheim, Coucheron, Irgens etc. ...and for our beautiful long-haired dachshund; Tina

Sigurd Toresen

Male Abt 0990 -


Personal Information    |    Sources    |    All    |    PDF

 • Name Sigurd Toresen 
  Born Abt 0990 
  Gender Male 
  Occupation Trondenes, Harstad, Troms, Norge Find all individuals with events at this location  [1
  Jarl og lendemann. 
  • Fra Snorre: Olav den helliges saga:

   ...Det var en mann som het Sigurd Toresson, bror til Tore Hund på Bjarkøy. Sigurd var gift med Sigrid, datter til Skjalg og søster til Erling.
   Sønn deres het Asbjørn, han så ut til å bli en framifrå mann i oppveksten. Sigurd bodde på Trondenes på Omd, han var en grunnrik mann og høyt hedret; han hadde ikke blitt kongens handgangne mann, og derfor stod Tore høyest av de 2, for han var kongens lendmann.

   Men hjemme på garden var Sigurd ikke på noen måte mindre raus; så lenge folk var hedenske, var han vant til å ha 3 blot hver vinter, ett om vinternatt, det andre midtvinters og det tredje mot sommeren.

   Da han gikk over til kristendommen, holdt han likevel ved på den samme måten med gjestebud; om høsten holdt han et stort vennelag, og om vinteren julegjestebud og bød til seg mange mennesker da igjen; det tredje gjestebudet holdt han til påske, og da kom det også mange mennesker. Slik holdt han på så lenge han levde. Sigurd døde av sjukdom.

   Da var Asbjørn 18 år; han overtok arven etter faren, og han dreiv på samme måten og holdt 3 gjestebud hver vinter, slik som far hans hadde gjort.... [1]
  Person ID I15125  My Genealogy
  Last Modified 31 Jul 2016 

  Father Tore på Bjarkøy 
  Relationship Birth 
  Family ID F5888  Group Sheet  |  Family Chart

  Family Sigrid Skjalgsdatter 
  Children 
   1. Asbjørn Sigurdsen  [Birth]
  Last Modified 24 Jul 2016 
  Family ID F5887  Group Sheet  |  Family Chart

 • Sources 
  1. [S12] Snorre's kongesagaer, Snorre Sturlasson (Reliability: 1).


This site powered by The Next Generation of Genealogy Sitebuilding ©, v. 12.0.2, written by Darrin Lythgoe 2001-2022.

Maintained by Tor Kristian Zinow.