Zinow Genealogy Website

The history of the Norwegian Zinow family, and their connected families of Lorentzen, Hugaas, Schøyen, Møller, Skrogstad, Høyem, Reitan, Brinchmann, Sværen, Harbo, Bernhoft, Hiorth, Linge, Tjomsaas, Cudrio, Borlaug, Husabø, Børsheim, Coucheron, Irgens etc. ...and for our beautiful long-haired dachshund; Tina

Share Print Bookmark

Eirik Agnesen

Male - 0355


Personal Information    |    All    |    PDF

 • Name Eirik Agnesen 
  Gender Male 
  Occupation Bef 0355  Uppsala län, Sverige Find all individuals with events at this location 
  Konge i Svitjod. 
  • Alrek og Eirik het sønnene til Agne, de ble konger etter ham. De var mektige menn og store hærmenn og kunne mange idretter. De brukte å ri inn hester og temme dem, både til gang og trav, det kunne de bedre enn andre; de hadde ofte kappleik om hvem av dem som rei best eller hadde beste hesten.

   Så var det en gang de 2 brødrene rei ut på de beste hestene sine og bort fra de andre, de rei ut over vollene og kom ikke tilbake, og da så folk lette etter dem, fant de dem døde begge to, begge hodene var knust, men de hadde ikke noe våpen, uten hestebeksla, og folk tror de må ha drept hverandre med dem.

   Fra Ynglingesagaen:

   20.
   Alrek og Eirik heitte sønine hans Agne, som var kongar etter hoonom; dei var megtuge menn og store hermenn og itrottsmenn. Dei hadde for skikk aa rida hestar og temja deim baade til aa ganga og springa; ingin kunde gjera de so godt som dei. Dei dreiv paa og kappast med kvarandre um, kven som reid best eller aatte dei beste hestane. De var ein gong at brørane reid aaleine burt fraa andre folk med dei beste hestane sine, og reid ut paa nokre vollar og kom ikkje attende. Folk gjekk og leita etter deim og fann deim daude baae tvo, og hovude knasa paa deim; men dei hadde ikkje vaapn, so nær som beisli til hestane, og folk trur at dei hev drepi kvarande med deim. So segjer Tjodolv:

   Fall der Alrek
   der som Eirik
   for bror-vaapen
   sin bane fekk,
   og med hestens
   hovud-reimar
   frendane hans Dag
   drap kvarandre.
   Aldri fyrr de spurdest,
   at Ynglingar
   heste-beisl
   hadde til verju.
  Death 0355 
  Person ID I8317  My Genealogy
  Last Modified 18 Aug 2016 

  Father Agne Dagsen 
  Relationship Birth 
  Mother Skjålv Frostesdatter 
  Relationship Birth 
  Family ID F2541  Group Sheet  |  Family Chart


This site powered by The Next Generation of Genealogy Sitebuilding v. 14.0, written by Darrin Lythgoe © 2001-2024.

Maintained by Tor Kristian Zinow.