Zinow Genealogy Website

The history of the Norwegian Zinow family, and their connected families of Lorentzen, Hugaas, Schøyen, Møller, Skrogstad, Høyem, Reitan, Brinchmann, Sværen, Harbo, Bernhoft, Hiorth, Linge, Tjomsaas, Cudrio, Borlaug, Husabø, Børsheim, Coucheron, Irgens etc. ...and for our beautiful long-haired dachshund; Tina

Share Print Bookmark

Tine von Hanno

Female 1944 - 2015  (71 years)


Generations:      Standard    |    Vertical    |    Compact    |    Box    |    Text    |    Ahnentafel    |    Fan Chart    |    Media    |    PDF

Generation: 1

  1. 1.  Tine von Hanno was born on 21 Feb 1944 (daughter of Carl von Hanno and Aasa Rigmor Osen, "von Hanno"); died on 22 May 2015; was buried on 2 Jun 2015 in Trefoldighetskirken, Kristiania, Oslo, Norge.

    Other Events and Attributes:

    • Occupation: Bef 2015, Tjøme, Nøtterøy, Færder, Vestfold, Norge; Lege.

    Notes:

    Occupation:
    Skrev bok sammen med Jan Spiechowicz:

    Muskler i kronisk smerte.

    Died:
    Fra dødsannonsen i Aftenposten 28.mai 2015:

    Mamma, svigermor, bestemor, mormor og oldemor Tine von Hanno født 21.februar 1944, døde fra oss 22.mai 2015.

    Dyveke, Svenn Åge.
    Therese, Espen.
    Kristine, Lars.
    Ruben Andreas, Miriam, Edvard, Ludvig, Jonas, Leo Alexander, Even og Leo.
    Øvrige familie.

    Bisettes fra Trefoldighetskriken, Oslo tirsdag 2.juni kl. 14.00.

    Nekrolog i Aftenposten 4.juni 2015:

    Vår kjære venninne Tine von Hanno er død. I 30 år har hun vært en del av vår venninnegjeng, Sjøboddamene.
    Hun var lege og hadde egen praksis på Tjøme til hun gikk av med pensjon. Som fagperson var hun engasjert og kunnskapsrik og høyt verdsatt. Hun var spesielt opptatt av de unge og de eldres velferd og helse.
    I alle disse årene har vi hatt jevnlige treff, og fast tradisjon har vært juletreff hos Tine på Øra. Sammen med Tine har vi delt sorger og gleder til langt på natt over mange glass vin. Vi har stolt på hverandre i tykt og tynt.
    Omsorgen for hverandre har vært særlig påtagelig når livet har vært ekstra vanskelig. Dette har vært viktig og godt.
    Mange morsomme turer i inn— og utland har vi hatt sammen. Kunst- og kulturopplevelser har vært prioritert. Tines nysgjerrighet og kunnskapstørst har vært til glede for oss alle.
    Tine var aldri opprådd for praktiske løsninger. Hun imponerte oss stadig med nye Petter Smart-løsninger både i hjemmet og i bobilen.
    Hun hadde en personlig stil som bar preg av hennes estetiske sans. Hun designet og sydde sine fargerike klær i alle år, men kunne også glede seg stort over et kupp på HM i den senere tid.
    Vi er takknemlige for alle gode stunder vi har hatt sammen. Hun vil bli dypt savnet av oss alle.
    Våre tanker går til Dyveke, Therese og Kristine og deres familier, og Jan, som har mistet sin kone.

    Hanne Christiansen, Aase Normann Hvaal, Ambjørg Haukaas Andresen.

    Family/Spouse: Living. [Group Sheet] [Family Chart]

    Children:
    1. Dyveke
    2. Therese
    3. Kristine

Generation: 2

  1. 2.  Carl von Hanno was born on 24 Nov 1901 in Kristiania, Oslo, Norge (son of Albert Oscar von Hanno and Maren Johanne Beate Hoffmann, "von Hanno"); died on 13 Feb 1953 in Oslo, Norge; was buried on 19 Feb 1953 in Oslo, Norge.

    Other Events and Attributes:

    • Occupation: 1923, Kristiania, Oslo, Norge; Maler og tegner.
    • Occupation: 1940, Oslo, Norge; Overlærer på Statens Håndverk- og Kunstindustriskole.
    • Residence: 1940, Oslo, Norge; St.Olavsgate 9, 4.etasje.

    Notes:

    Occupation:
    Maler og tegner. Foreldre: Lege og sanitetskaptein, senere oberstløytnant Albert Oscar von Hanno (1862–1938) og Maren Johanne Beate Hoffmann (1866–1954).

    Gift 1) 19.juni 1926 med maler, grafiker og billedhugger Dorothea Henriette (Doro) Nicolaysen (26.april 1901–21.juni 1993), datter av major Vilhelm Bernhoft Nicolaysen (1866–1929) og lærer Anna Horn (1872–1934), ekteskapet oppløst 1938.

    Gift 2) 1938 med arkitekt, billedhugger og bokkunstner Aasa Rigmor Osen (12.desember 1919–31.juli 1970), datter av ingeniør Karl Osen (f.1888) og Anna Iversen (f.1896).

    Sønnesønn av Wilhelm von Hanno (1826–1882); svoger av Sigurd Hoel (1890–1960) og Nic Waal (1905–1960).

    Carl von Hanno er i dag hovedsakelig kjent for å ha malt bildet Arbeidsløse (1933–1934), som er blitt stående som et symbol for tendenskunsten i mellomkrigstiden. Samtidig som han skapte et dystert bilde av sosiale ulikheter, utpeker von Hannos verker seg med en estetisk vakker utførelse; kombinasjonen kubist og tendenskunstner gjør ham unik i norsk kunsthistorie.

    Von Hanno vokste opp i en borgerlig familie med allsidige kunstinteresser og ble allerede som 13-åring innskrevet ved Statens Håndverks- og Kunstindustriskoles (SHKS) aftenskole. Høsten 1918 ble han angrepet av spanskesyken og lå 1 år på Rikshospitalet. Kort tid etter ble han påkjørt av trikken og ble halt for resten av livet. I 1919–1922 studerte han ved SHKS. Her traff han malerstudenten Doro Nicolaysen, som ble hans første kone. Samtidig utdannet han seg ved Statens Kunstakademi under Christian Krohg og Halfdan Strøm 1920–1922. Etter et kort opphold i Dresden ble han elev ved Hans Hofmanns Schule für Bildende kunst i München og deretter Kunstakademiet. Våren 1923 vendte han hjem og gikk et par semestre ved Pola Gauguins malerskole i Kristiania.

    Ved sin første separatutstilling i Blomqvist Kunsthandel 1924 ble von Hanno betegnet som en moderne romantiker. Han var særlig opptatt av figurfremstillinger med bibelsk tematikk og landskaper preget av dyster naturromantikk. Hans kunst var typisk for en krets av unge malere som formidlet forskjellige former for romantisk-klassiserende maleri og stod på siden av det som i ettertid er blitt regnet som hovedstrømningen i norsk kunst i mellomkrigstiden. Et Paris-opphold høsten 1925, der von Hanno i 4 måneder var elev av André Lhote, resulterte i en moderat modernistisk kunst: en spennende kombinasjon av samtidige og tilbakeskuende trekk.

    I annen halvdel av 1920-årene arbeidet von Hanno bl.a. på Vestlandet, i Italia og i Nord-Afrika. Han utviklet en personlig fremstillingsform med vekt på streng komposisjon og et ofte dramatisk uttrykk. Et hovedverk fra perioden er Vraket, som han fant motiv til i Sogn 1926 og som ble kjøpt av dronning Maud på separatutstillingen i Kunstnerforbundet året etter. Midler fra Finnes legat muliggjorde et studieopphold i Roma 1927–1928. Der ble en nostalgisk lengsel etter fortidens stabilitet og ro uttrykt i tegninger og malerier av antikke ruiner og pittoreske skildringer av dagliglivet. To verker fra denne tiden, Forum, Roma og Portico di Octavia, er begge fremragende eksempler på von Hannos begavelse som tegner.

    Etter hjemkomsten deltok han i konkurransen om utsmykningen av Folkets Hus' festsal i Oslo og ble tildelt 2.premie for sitt utkast Kranselaget. Rundt 1930 blir interessen for det moderne arbeidslivet tydeligere. På smelteverket i Odda og på Akers mekaniske verksted fant von Hanno miljøer og modeller. Nyorienteringen må sees på bakgrunn av de store økonomiske og sosiale problemene som preget 1920-årene og som for von Hannos del resulterte i en sterkere politisk bevissthet. I pakt med strømninger i tiden oppstod et ønske om å lage bilder som visualiserte den voksende arbeiderklassen.

    Det var særlig under inntrykk av fransk modernisme at von Hanno utviklet en karakteristisk form for kubisme. Høsten 1932 ble han tildelt Tegnerforbundets stipend og oppholdt seg i Paris frem til våren 1933. Her fikk han korrektur av Marcel Gromaire ved Académie Scandinave. Paris-tiden ble en spesielt produktiv periode, og von Hanno utviklet en stor grad av egenart. Han deltok på utstillinger i anerkjente gallerier og ble innkjøpt til Musée de Jeu de Paume. Skildringer av arbeidere og håndverkere ble nå et hovedtema. Etter hvert ble innholdet mer politisk motivert, og 1933–1934 fremstod von Hanno som en sosial tendenskunstner i et moderat kubistisk formspråk. Hovedverker fra denne perioden er Arbeidsløse og Legeundersøkelse på sykehuset St.Louis i Paris.

    Von Hanno var tendenskunstner i den forstand at han solidariserte seg med arbeiderklassen og benyttet sin kunst som våpen i kampen for sosialismen. Sammen med bl.a. Doro og hennes søster Nic Waal, som var gift med Sigurd Hoel, vanket von Hanno i et radikalt hovedstadsmiljø. I 1935–1937 var han et aktivt medlem av Sosialistisk Kulturfront, en frittstående politisk forening bestående av intellektuelle og kunstnere med sterk tilknytning til arbeiderbevegelsen. Påvirket av kretsens opptatthet av politikk og psykoanalyse utviklet han i denne tiden et mer ekspresjonistisk og surrealismeinspirert maleri; fremdeles med dagsaktuell problematikk som tema.

    Utover i 1940- og begynnelsen av 1950-årene ble von Hannos kunst preget av at han 1938 hadde giftet seg for annen gang og fikk familie. Det var - de nære ting – Rigmor og barna, huset, hagen og landskapet på Tjøme og Hvasser, der han hadde sommersted – som ble hans foretrukne motiver.

    Gjennom hele karrieren virket von Hanno som pedagog, fra 1926 ved sin private tegne- og maleskole i St.Olavs gate 9 og 1937–1951 som overlærer ved SHKS. Med sitt vinnende vesen, sin intellektuelle holdning og positive innstilling til elevene var han en avholdt lærer.

    Carl von Hanno var et engasjert menneske og innehadde verv i flere kunstnerorganisasjoner. I 1935–1936 var han formann i Tegnerforbundet. Fra 1937 var han medlem av styret i Kunst for Varer. Etter hvert ble han formann i Unge Kunstneres Samfunds (UKS) råd og fondskomité og æresmedlem av UKS. Han var medlem av Den faste jury fra ca.1937 til 1940 og formann i klassen for kunst på papir.

    Verker:

    MALERIER (ET UTVALG):

    Vraket, 1926, Det kgl. Slott, Oslo
    Torsk, 1929, NG
    Landskap, Hidra, 1932, Nordnorsk Kunstmuseum
    Fra Hidra, 1933, Musée de Jeu de Paume (nå Musée d'Orsay), Paris
    Arbeidsløse, 1933–34, p.e.
    Herberget, 1934, NG
    Legeundersøkelse på sykehuset St. Louis i Paris, 1934, NG
    Arbeidsløse III, 1936, p.e.
    Fabrikkgarderobe, 1936, Sandviken Stålverkers museum, Sverige
    Suppespisere, 1936, p.e., Oslo
    Frokostpause, 1937, Oslo Arbeidersamfunn
    Legeundersøkelse, 1938, UiO
    Oberstløjtnant von Hanno, 1938, Norsk militær-medisinsk forening, Oslo
    Skjærgård med lekende barn, 1938, Norsk Sjøfartsmuseum, Oslo

    TEGNINGER (ET UTVALG):
    Forum, Roma, 1927, NG
    Portico di Octavia, 1928, NG

    Died:
    Fra dødsannonsen i Aftenposten 16.februar 1953:

    Maleren Carl von Hanno døde idag.
    Oslo, den 13.februar 1953.

    Rigmor von Hanno.
    Fredrik, Tine.
    Maren Johanne von Hanno.

    Bisettes i Det nye krematorium torsdag 19.februar kl. 14.

    Carl married Aasa Rigmor Osen, "von Hanno" in 1938. Aasa was born on 12 Dec 1919; died on 31 Jul 1970; was buried before 5 Aug 1970. [Group Sheet] [Family Chart]


  2. 3.  Aasa Rigmor Osen, "von Hanno" was born on 12 Dec 1919; died on 31 Jul 1970; was buried before 5 Aug 1970.

    Other Events and Attributes:

    • Occupation: 1940, Oslo, Norge; Arkitekt, billedhugger og bokkunstner.

    Notes:

    Birth:
    Datter av ingeniør Karl Osen (f.1888) og Anna Iversen (f.1896).

    Occupation:
    Verk:

    Døpefont i Majorstuen kirke.

    Died:
    Fra dødsannonsen i Aftenposten 5.august 1970:

    Vår alles kjære Rigmor von Hanno døde fra oss idag.
    Oslo/Øra, 31.august (anmerkning: skal være juli) 1970.

    Jon.
    Fredrik og Tine.
    Øvrige familie.

    Bisettelsen har funnet sted.

    Children:
    1. Fredrik Wilhelm von Hanno was born in 1939.
    2. 1. Tine von Hanno was born on 21 Feb 1944; died on 22 May 2015; was buried on 2 Jun 2015 in Trefoldighetskirken, Kristiania, Oslo, Norge.


Generation: 3

  1. 4.  Albert Oscar von Hanno was born on 8 Sep 1862 in Kristiania, Oslo, Norge; died on 24 Aug 1938 in Kongsvinger, Hedmark, Innlandet, Norge; was buried on 27 Aug 1938 in Oslo, Norge.

    Other Events and Attributes:

    • Residence: 1899, Kristiania, Oslo, Norge; St.Olavsgate 9, 2.etasje.
    • Occupation: 1909, Alta, Finnmark, Norge; Sanitetslege.
    • Occupation: 1910, Kristiania, Oslo, Norge; Lege og sanitetskaptein, senere oberstløytnant.
    • Residence: 1910, Kristiania, Oslo, Norge; St.Olafs Gade 9.
    • Residence: 1923, Kristiania, Oslo, Norge; St.Olavsgate 7, 3.etasje.

    Notes:

    Birth:
    Sønn av arkitekt Carl Wilhelm von Hanno (1860–1912) og Maria Theresia von Hanno (1868–1927).

    Residence:
    Under den kommunale folketellingen i Kristiania i 1899 er familien registrert boende i St.Olavsgate 9 i 2.etasje:

    Læge og sanitetskaptein Albert Oscar von Hanno, hustru Maren Johanne og barna Fredrik Wilhelm, Albert Johan og Theresia.

    De har 2 tjenestepiker også tilhørende deres husholdning.

    Residence:
    Fra folketellingen i 1910:

    Sanitetskaptein, læge Albert von Hanno og hustru Maren Johanne har barna:

    Fredrik Wilhelm, f.2.november 1892 i Kristiania.

    Albert Johan, f.19.august 1894 i Ørkedalen.

    Theresia, f.10.juli 1897 i Kristiania.

    Dessuten bor Skolediscipel. Dr. Hoffmann, Fredrik Hoffmann, f.1886 i Sandsvær, forsørgeren.

    De har også både kokkepige og barnepige boende på samme adresse.

    Residence:
    Under den kommunalefolketellingen i Kristiania omkring 1.desember 1923 bor familien i St.Olavsgate 7 i Trefoldighet menighet:

    Læge, sanitetsoberst Albert Oscar Von Hanno og hustru Maren Johanne Von Hanno.

    Deres 2 ugifte sønner:

    Arkitekt Albert Johan Von Hanno.

    Kunstmaler Carl Von Hanno.

    Died:
    Fra dødsannonsen i Aftenposten 26.august 1938:

    Min kjære mann, vår far og farfar læge, oberstløytnant Albert Oscar von Hanno døde idag.
    Oslo, 24.august 1938.

    Maren Johanne von Hanno, f.Hoffmann.
    Barn, barnebarn.

    Bisettes i Det nye Krematorium lørdag 27.august kl. 14.15.

    Albert married Maren Johanne Beate Hoffmann, "von Hanno" before 1892. Maren (daughter of Johan Christian Hedegaard Hoffmann and Louise Fredrikke Brinchmann, "Hoffmann") was born on 21 Jun 1866 in Nærøy, Nord-Trøndelag, Norge; was christened on 22 Jul 1866 in Nærøy, Nord-Trøndelag, Norge; died on 25 Nov 1954 in Oslo, Norge; was buried on 30 Nov 1954 in Oslo, Norge. [Group Sheet] [Family Chart]


  2. 5.  Maren Johanne Beate Hoffmann, "von Hanno" was born on 21 Jun 1866 in Nærøy, Nord-Trøndelag, Norge; was christened on 22 Jul 1866 in Nærøy, Nord-Trøndelag, Norge (daughter of Johan Christian Hedegaard Hoffmann and Louise Fredrikke Brinchmann, "Hoffmann"); died on 25 Nov 1954 in Oslo, Norge; was buried on 30 Nov 1954 in Oslo, Norge.

    Other Events and Attributes:

    • Residence: 1940, Oslo, Norge; St.Olavsgate 7, 3.etasje.

    Notes:

    Died:
    Fra dødsannonsen i Aftenposten 29.november 1954:

    Vår kjære farmor Maren Johanne von Hanno f.Hoffmann, døde stille idag.
    Oslo, 25.november 1954.

    Lajla von Hanno Bast.
    Albert von Hanno.
    Maria Theresia Hjelle.
    Fredrik von Hanno.
    Tine von Hanno.
    Eva von Hanno.
    Mette von Hanno.
    Oldebarn, søsken, svigerdøtre.

    Bisettes i Det nye krematorium tirsdag 30.novbr. kl. 14.

    Children:
    1. Fredrik Wilhelm von Hanno was born on 11 Nov 1891 in Kristiania, Oslo, Norge; died on 23 Jul 1922 in Alta, Finnmark, Norge.
    2. Albert Johan von Hanno was born on 19 Aug 1894 in Orkdal, Orkland, Sør-Trøndelag, Norge; was christened on 23 Sep 1894 in Orkdal kirke, Orkland, Sør-Trøndelag, Norge; died on 19 Nov 1952 in Oslo, Norge; was buried on 24 Nov 1952 in Oslo, Norge.
    3. Theresia von Hanno was born on 11 Jul 1897 in Kristiania, Oslo, Norge; died on 17 Mar 1919 in Kristiania, Oslo, Norge; was buried on 21 Mar 1919 in Vår frelsers gravlund, Oslo, Norge.
    4. 2. Carl von Hanno was born on 24 Nov 1901 in Kristiania, Oslo, Norge; died on 13 Feb 1953 in Oslo, Norge; was buried on 19 Feb 1953 in Oslo, Norge.


Generation: 4

  1. 10.  Johan Christian Hedegaard HoffmannJohan Christian Hedegaard Hoffmann was born on 19 Oct 1831 in Norderhov, Ringerike, Buskerud, Viken, Norge; was christened on 29 Dec 1831 in Norderhov, Ringerike, Buskerud, Viken, Norge (son of Jacob Ludvig Hoffmann and Hanna Gabrielle Steenbuch, "Hoffmann"); died on 25 Feb 1923 in Kristiania, Oslo, Norge.

    Other Events and Attributes:

    • Education: 1850; Eksamen artium.
    • Education: Abt Sep 1850, Universitetet, Kristiania, Oslo, Norge; Examen philosophicum 1851.
    • Education: 10 Nov 1858, Universitetet, Kristiania, Oslo, Norge; Medisinsk eksamen. Karakter Haud illaudabilis.
    • Occupation: 1859, Molde, Møre og Romsdal, Norge; Praktiserende lege.
    • Occupation: 1860, Nærøy, Nord-Trøndelag, Norge; Districtslæge i Ytre Namdal.
    • Residence: Bef 1862, Nærøy, Nord-Trøndelag, Norge; Skillingstad.
    • Occupation: 1866, Brønnøy, Nordland, Norge; Distriktslege.
    • Occupation: 1875, Ullensvang, Hordaland, Vestland, Norge; Distriktslege.
    • Residence: 1882, Kinsarvik, Ullensvang, Hordaland, Vestland, Norge; Utne.
    • Occupation: 1883, Sandnes, Rogaland, Norge; Distriktslege.
    • Residence: 1883, Sandnes, Rogaland, Norge
    • Event-Misc: 30 Jan 1889, Molde, Møre og Romsdal, Norge; Alex Brinchmanns brev til sine barn.
    • Occupation: 1900, Orkdal, Orkland, Sør-Trøndelag, Norge; Distriktslæge.
    • Residence: 1900, Orkdal, Orkland, Sør-Trøndelag, Norge; Rosenvig.
    • Residence: 1910, Aker, Oslo, Norge; Skovly.

    Notes:

    Birth:
    Nordre Bjerke

    Residence:
    Familien i 1900:

    Johan Hoffmann, f.1831 på Ringerike Bu, Distriktslæge.
    Lousie f. Brinchmann, f.1839 i Molde Rom.

    Barn:
    Aagot Hoffmann, f.1882 i Ullensvang SB.

    Det er også registrert gaardsdreng, budeie og kokkepige på Rosenvig.

    Residence:
    Familien på Sandnes i 1885:

    Johan C. H. Hoffmann, f.1831 i Norderhaugs Prgj., Distriktslæge.
    Louise Fredrikke Hoffmann, f.1839 i Molde By, Distriktslæges Hustru.

    Barn født i Nærø Prgj.:
    Hanna Gabriele Hoffmann, f.1864.
    Maren Johanne Beate Hoffmann, f.1866.

    Barn født i Nærø Prgj.:
    Julie Hoffmann, f.1868.
    Jacob Ludvig Hoffmann, f.1870, midlertidig bosted.
    Christopher Brinckmann Hoffmann, f.1872.


    Barn født i Ullensvang Prgj.:
    Johan Hoffmann, f.1876.
    Clara Emilie Constance Hoffmann, f.1879.
    Aagot Hoffmann, f.1882.

    I tillegg er det registrert 2 tjenestepiker i familien.

    Event-Misc:
    Molde, 30 jan. 1889.

    Mine kjære børn!

    At jeg ikke skriver på min vanlige brevdag, tirsdag, vil i holde mig tilgode, når i får høre grunden. Netop som jeg igår havde sat mig i position for at begynde, banker der på døren, og ind triner – ja kan i gjætte hvem? – Hr Sjugul Bjorli i egen høje person, uforandret som han var, da vi sidst så ham i hans kirkebuxe. Efter gjensidige glædesudvexlinger blev han da bragt til sæde i gyngestolen i spisestuen og pumpet for Bjorlinyt hvad alle beboere angår. Da han, som i vel erindrer, er afholdsmand, kunde jeg ikke byde ham vin, men måtte lade kaffekjedlen sætte på, og så fik han da snart ind en kop med tilhørende smørrebrød, hvilket han lod sig smage, mens han fortalte. Efter kaffen bød jeg ham tobak, hvoraf han, mens han sad her, røgte 4 piper (Birds-kye). Han blev da også vist ind i mit kontor, derfra i dagligstuen og storstuen, hvis magnificence han beundrede, men især fæstede han sin opmerksomhed ved billedgalleriet og frydede sig ved at gjenkjende alle besøgerne i 1886. Jeg kan ikke her gjengive hans virkelig rørende hjerteudgydelser over Hannas sang, Christophers violinspil, men især over Ludvigs legemsstyrke, den han for fuldt alvor forsikrede oversteg mangen Bjorlihests. Ja vi gjennemlevede hine dage ret fra begyndelse til ende, talte om fiskeri, høindkjørsel, Thorstein, Margret, Kari o.s.v., men især om - Johans-bror - der endnu docerer der sør på Lesje. Thorstein skal snart gifte sig med - ej fin jente sørpå skogen - Kari er rejst til Minnesota o.s.v. Sjugul var kommen her i mandags og skulde nu ved første lejlighed afgå til Isingvågen for der at lade sit prækelys skinne for folket; men han kommer ikke herom tilbage. Idag lovede han at gå til Ragnhild, men havde ikke været der kl.1, da jeg besøgte hende.

    Et andet endnu celebrere besøg har vi havt, siden jeg sendte mit brevkort. Lørdag aften kl. 8 ankrede, 1 døgn forsinket, Olaf Kyrre her på havnen, medbringende foruden andre passagerer svoger Joh.Hoffmann med hele sit følge, Kone og 6 børn. Ved brevkort forberedt på deres komme, gik jeg ombord og hentede dem alle – lige til den 2 år gamle elskelige lille Fredrik – iland hvor de da hos mig sammen med R. & L. & Karl først drak vin og derpå indtog en - splendid souper - under hvilken Hr agent Macé kom til samt alle Rs & Ls børn med undtag af Trygve, der var sovnet. Så sad de da her – senere ved toddy – og spurgte og svarede ligetil kl.12, da vi fulgte dem på kajen. De skulde gå om morgenen og gik også, men returnerede kl. omtr. 12 middag efter venderejs på Hustadviken i et fælt vejr. Så hentede vi dem da iland igjen, spiste middag hos R. (pølser, kjødkager, tytegrød, kager og flødeskum); efter kaffe kom de da alle igjen til mig, hvor de tilbragte aftenen og for sidste gang gik ombord sent på kveld. Dette var rigtig et hyggeligt familiemøde; der var ikke en af dem alle, uden at han eller hun vandt vore fulde hjærter, men jeg tror, at lille Fredrik i alles øjne vandt 1ste pris. Julie er en meget vakker pige, men Marenjohanne forekom os livligere, naturligvis nok eftersom denne er, hin har været forlovet. Mandag lå de nok over i Harøsund og kom først igår til datteren i Xsund, hvor de efter ruten skulde have været lørdag.

    Ja her har været et svært løst vejr i den sidste uge, med storm og høj sø. Alle dampskibe er forsinkede, Hannas brev af 23/1 fik jeg først igår sammen med 2 andre poster (9-10 aviser på 1 gang). Gudskelov at alt er vel hos eder, Dødød og Assi har været en dags tid forkjølede, ellers er alt vel også her nu. Sjugul omtalte også Sossi og Fali, hvis portræter han så.
    Eders trofaste fader A.Brinchmann

    Residence:
    Fhv. Distriktslæge, nå Pensionist, Johan Christian Hedegaard Hoffman, bor på Skovly i Aker herred, sammen med sin hustru Louise Fredrike Hoffman og datter Aagot.
    Sistnevnte er nevnt som ugift fhv. Lærerinde, Pensionist!!

    Johan married Louise Fredrikke Brinchmann, "Hoffmann" on 08 Sep 1861 in Molde, Møre og Romsdal, Norge. Louise (daughter of Christopher Bernhoft Brinchmann and Louise Fredrikke Friderichsen, "Brinchmann") was born on 03 Oct 1839 in Molde, Møre og Romsdal, Norge; was christened on 31 Dec 1839 in Molde, Møre og Romsdal, Norge; died before 22 Apr 1924 in Kristiania, Oslo, Norge; was buried in Vår frelsers gravlund, Oslo, Norge. [Group Sheet] [Family Chart]


  2. 11.  Louise Fredrikke Brinchmann, "Hoffmann" was born on 03 Oct 1839 in Molde, Møre og Romsdal, Norge; was christened on 31 Dec 1839 in Molde, Møre og Romsdal, Norge (daughter of Christopher Bernhoft Brinchmann and Louise Fredrikke Friderichsen, "Brinchmann"); died before 22 Apr 1924 in Kristiania, Oslo, Norge; was buried in Vår frelsers gravlund, Oslo, Norge.

    Other Events and Attributes:

    • Confirmation: 01 Jul 1855, Molde, Møre og Romsdal, Norge

    Notes:

    Christened:
    Faddere var Agent Mace, Adjunkt Kraft, Michael Width, Fru Carst.Hamer, Fru Hofmann og Frøken Sommerschild.

    Notes:

    Married:
    Artig å merke seg:

    Eneste datter på Brinchmann-siden (Louise Fredrikke, Alexanders søster) ble gift Hoffmann (Johan Christian, Maren Johannes bror).

    Eneste datter på Hoffmann-siden (Maren Johanne) ble gift Brinchmann (Alexander).

    Children:
    1. Lovise Frederikke Brinchmann Hoffmann, "Krohn-Hansen" was born on 11 Jun 1862 in Kolvereid, Nærøy, Nord-Trøndelag, Norge; was christened on 08 Sep 1862 in Kolvereid, Nærøy, Nord-Trøndelag, Norge; died on 23 Dec 1886 in Sletta, Frøya, Sør-Trøndelag, Norge; was buried on 30 Dec 1886 in Sletta, Frøya, Sør-Trøndelag, Norge.
    2. Hanna Gabrielle Hoffmann, "Krohn-Hansen" was born on 31 May 1864 in Nærøy, Nord-Trøndelag, Norge; was christened on 24 Jul 1864 in Nærøy, Nord-Trøndelag, Norge; died on 15 Sep 1949 in Bergen, Hordaland, Vestland, Norge; was buried after 15 Sep 1949 in Laksevåg, Bergen, Hordaland, Vestland, Norge.
    3. 5. Maren Johanne Beate Hoffmann, "von Hanno" was born on 21 Jun 1866 in Nærøy, Nord-Trøndelag, Norge; was christened on 22 Jul 1866 in Nærøy, Nord-Trøndelag, Norge; died on 25 Nov 1954 in Oslo, Norge; was buried on 30 Nov 1954 in Oslo, Norge.
    4. Julie Hoffmann was born on 25 Jun 1868 in Brønnøy, Nordland, Norge; was christened on 6 Aug 1868 in Brønnøy, Nordland, Norge.
    5. Jacob Ludvig Hoffmann was born on 10 Aug 1870 in Brønnøy, Nordland, Norge; was christened on 4 Oct 1870 in Brønnøy, Nordland, Norge; died on 3 Apr 1939 in Orkdal, Orkland, Sør-Trøndelag, Norge; was buried after 3 Apr 1939 in Orkdal kirke, Orkland, Sør-Trøndelag, Norge.
    6. Christopher Brinchmann Hoffmann was born on 31 May 1872 in Brønnøy, Nordland, Norge; was christened on 15 Aug 1872 in Brønnøy, Nordland, Norge; died on 30 Dec 1961 in Oslo, Norge; was buried on 6 Jan 1962 in Vår frelsers gravlund, Oslo, Norge.
    7. Johan Hoffmann was born on 30 Jun 1876 in Ullensvang, Hordaland, Vestland, Norge; was christened on 15 Aug 1876 in Ullensvang, Hordaland, Vestland, Norge; died on 2 Dec 1957 in Flekkefjord, Vest-Agder, Norge; was buried after 2 Dec 1957 in Flekkefjord, Vest-Agder, Norge.
    8. Clara Emilie Constance Hoffmann was born on 7 Dec 1879 in Ullensvang, Hordaland, Vestland, Norge; was christened on 14 Apr 1880 in Ullensvang, Hordaland, Vestland, Norge.
    9. Aagot Hoffmann was born on 26 Mar 1882 in Kinsarvik, Ullensvang, Hordaland, Vestland, Norge; was christened on 18 Jun 1882 in Kinsarvik, Ullensvang, Hordaland, Vestland, Norge.


This site powered by The Next Generation of Genealogy Sitebuilding v. 14.0, written by Darrin Lythgoe © 2001-2024.

Maintained by Tor Kristian Zinow.