Zinow Genealogy Website

The history of the Norwegian Zinow family, and their connected families of Lorentzen, Hugaas, Schøyen, Møller, Skrogstad, Høyem, Reitan, Brinchmann, Sværen, Harbo, Bernhoft, Hiorth, Linge, Tjomsaas, Cudrio, Borlaug, Husabø, Børsheim, Coucheron, Irgens etc. ...and for our beautiful long-haired dachshund; Tina

Share Print Bookmark

Leif (Leifur) Roland Müller

Male 1920 - 1988  (67 years)


Generations:      Standard    |    Vertical    |    Compact    |    Box    |    Text    |    Ahnentafel    |    Fan Chart    |    Media    |    PDF

Generation: 1

  1. 1.  Leif (Leifur) Roland Müller was born on 3 Sep 1920 in Reykjavik, Island (son of Lorentz Holan (Holand) Müller and Marie Bertelsen, "Müller"); died on 24 Aug 1988 in Island.

    Other Events and Attributes:

    • Occupation: Bef Oct 1942, Oslo, Norge; Kontorist (ugift).
    • Residence: Bef Oct 1942, Oslo, Norge; Gabels gate 41.
    • Event-Misc: 21 Oct 1942, Oslo, Norge; Satt i tysk fangeskap under krigen for fluktforsøk til England.
    • Occupation: Bef 1958, Reykjavik, Island; Kommisær i Nordmanns-Forbundet.

    Notes:

    Event-Misc:
    Arrestasjon 21.oktober 1942.
    Arrestasjonsgrunn: Fluktforsøk til England.

    Fra Friheten, fredag 14.mai 1948:

    Under artikkelen - Angiver og propagandist i lagmannsretten i går - står det om behandlingen av landssviksaken mot Egil Anker Morgenstjerne Holmboe, som det fremkommer at var en meget ivrig medlem av NS (Nasjonal Samling) og andre nazistiske organisasjoner, som bl.a. Hirden. Holmboe ble ansatt som utenrikskonsulent i Direktoratet for spesialopplysning (Presse- og opplysningskontoret) i oktober 1940, og fra 1941 var han byråsjef ved direktoratets kulturkontor, som bl.a. skulle drive propaganda for NS i utlandet. Han skal også i embetdets medfør ha ledsaget Knut Hamsun til et besøk hos - Der Führer - Adolf Hitler.

    ...I oktober 1942 anga tiltalte en islandsk statsborger i Oslo, Leif Müller, som hadde fått pass til Sverige, at han hadde til hensikt å reise til Island. Müller ble arrestert og satt i tysk fangeskap helt til frigjøringa...

    Fangeopphold. Møllergata 19. Fangenummer: 3665.
    Fra 21. oktober 1942 til 23. januar 1943 (Overført)

    Fangeopphold. Grini. Fangenummer: 6041.
    Fra 23. januar 1943 til 28. juni 1943 (Overført)

    Fangeopphold. Sachsenhausen. Fangenummer: 68138 (til freden).

    Leifur skrev 2 bøker om sitt opphold i konsentrasjonsleiren: I nazistenes konsentrasjonsleir og Bor Islendingur her?

    I Fædrelandsvennen, torsdag 30.november 1978, står det nevnt om en samling som tidligere fanger hadde foran det store minnesmerket i Sachsenhausen. Der var Leif Müller tilstede.

    .
    Fra https://www.visindavefur.is - Hva kan du fortelle meg om Leif Müller? - av Skuli Sæland (historiker):


    Leifur Müller er mest kjent for å ha blitt fengslet av tyskerne under andre verdenskrig og sendt til konsentrasjonsleiren deres i Sachsenhausen. Han gikk gjennom en stor tragedie, men var heldig nok til å overleve den, og etter krigen skrev han boken - I en nazistisk konsentrasjonsleir - om sine opplevelser.

    Leifur ble født 3. september 1920. Han var sønn av norskfødte Lorentz H. Müller og Marie Bertelsen. Han hadde 2 eldre søstre, Tonny, som var 4 år eldre, og Gerd, som var 7 år eldre. Lorentz og Marie var godt finansiert og drev butikken L.H. Müller på Austurstræti 17.
    I en alder av 7 år dro Leifur til Landakotsskóli, som var en privat katolsk skole, og etter eksamen der tok han en opptaksprøve på videregående skole i Reykjavík. Leif var en uforskammet ung mann, hadde en tendens til å stamme, og de hånet ham for at de i hjemmet hans for det meste snakket norsk, noe som gjorde at språket hans manglet. Imidlertid ble han uteksaminert fra videregående skole i 1937 og jobbet deretter i 1 år i foreldrenes butikk. Leifi skulle overta butikken, så han ble sendt til utlandet for å handle på Otto Teiders Handelsskole i Oslo. Året etter tok han et kurs i København før han høsten 1939 vendte tilbake for å studere i Norge.

    Våren 1940 okkuperte Tyskland Norge. Snart begynte Leifur å lete etter måter å komme seg ut av landet og tilbake til Island. På sensommeren 1942 ga den islandske diplomaten Vilhjálmur Finsen ham en plassering på en skole i Sverige og lovet ham deretter at han ville bringe ham til Storbritannia. En dansk konsul ga Leif permisjon, men Leif gjorde en feil. I sin glede over å være på vei hjem, fortalte han sin venn Ólafur Pétursson om skoleårene på Island og den gamle familievennen Egil Holmboe om planene sine. Han kunne ikke vært mindre heldig. Olaf spionerte for nazistene og Egil var blitt en lojal tilhenger. Leifur ble brakt fra sitt hjem 21.oktober og ført til Gestapos hovedkvarter på Viktoria terrasse. Der ble han tvunget til å innrømme sine intensjoner og ble kastet i fengsel i Møllergaten 19.

    En vanlig straff for fluktforsøk til Storbritannia var 3 måneders fengsel. Det var et sjokk for Leif da han 23.januar 1943 ble overført fra fengselet til konsentrasjonsleiren Grini utenfor Oslo, som var den mest beryktede leiren av sitt slag i Norge. Der møtte han en annen islending, Baldur Bjarnason, historiker. På dette tidspunktet hadde revmatismen begynt å plage ham alvorlig, i tillegg til å være veldig svak og tynn etter tiden i fengsel. Halvannen måned senere fikk han lungebetennelse, noe som sannsynligvis reddet livet hans, selv om det var merkelig. Hadde han ikke ligget på den medisinske avdelingen i konsentrasjonsleiren, ville han den vinteren ha blitt sendt til konsentrasjonsleiren Sachsenhausen i Oranienburg i Tyskland.
    I fengselet i Møllergaten 19 og i konsentrasjonsleiren Grini ble Leifur kjent med fangevokternes hensynsløse vold og den kriminelle gymnastikken de plaget fangene med. Dette viste seg å være en viktig justering for ham da det kom senere.

    Leifur ble overført fra Grini til Danmark med skipet Monte Rosa. Fra Aarhus reiste Leifur og hans følgesvenner med fangetransporttog til konsentrasjonsleiren Sachsenhausen, som lå nær byen Oranienburg, som ligger omtrent 35 km nord for Berlin. Leif ble sjokkert da han kom inn i leiren og på det beryktede skiltet Arbeit macht Frei. Han hadde trodd Grinis opphold var dårlig, men det var en feiring sammenlignet med Sachsenhausen. Men han var så heldig å bli plassert i en brakke som nordmennene var i på egen hånd. De fikk Røde Kors-pakker som trolig utgjorde forskjellen på liv og død. Leifs beskrivelser av forholdene i konsentrasjonsleiren er rystende og det må anses som overraskende å ha overlevd.

    Leif ble nå identifisert med nummeret 68138 og måtte bære en rød trekant som representerte ham som politisk fange. Der måtte han gjøre tvangsarbeid for den tyske krigsmaskinen. Til å begynne med jobbet han med kirurgisk graving, men etter et sykehusopphold fikk han jobb som kalfaktor som innebar pleie på sykestuen. Røde Kors-pakkene kom nå godt med, for ved å bruke mat fra dem som vekslepenger, kunne han forlenge oppholdet på sykestuen. I midten av februar 1944 ble Leifur satt tilbake på sitt slavearbeid, men møtte en annen islending, Óskar Björgvin Vilhjálmsson. Det er ikke klart hva Oscar ble arrestert for. Møtet med Leif ble kortvarig, da Oscar døde dagen etter.

    Ved en anledning kom 2 svenske diplomater for å treffe Leif. Han ble ført utenfor leiren ledsaget av 2 vakter med schäferhunder. Svenskene hilste ham fra foreldrene og stilte ham noen overfladiske spørsmål om hvordan han hadde det på tysk, slik at vaktene kunne se på. Leifur svarte at han var helt komfortabel, slik han ble befalt å si. Det viste seg at foreldrene under press hadde klart å få enten islandske eller norske myndigheter til å finne ut av situasjonen hans.

    Våren 1944 økte Røde Kors sine matleveranser til fangene, og Leif klarte å bestikke formenn blant fangene og komme inn i stillingen som sekretær. Nå fikk Leifur mye bedre vilkår og begynte å gå opp i vekt igjen. Dette varte imidlertid ikke lenge. Formannen klarte å rømme fra leiren, og kort tid senere var Leifur tilbake i slaveri, graving og veiarbeid.

    Den allierte bombingen hadde blitt utbredt i 1944, og fangene ønsket dem svært velkommen. Nå begynte en stor fangeoverføring til leiren fra andre leire nærmere frontlinjene. Tyskerne ville ikke at fangene skulle falle i hendene på sine motstandere, og begynte å ødelegge bevis og drepe fanger i et massivt drapsvanvidd. Spesielt krigsfanger som ikke skulle være i slike leirer under Genèvekonvensjonen. Fangene fikk panikk, men skandinavene fikk uventet hjelp da det svenske Røde Kors, ledet av grev Folke Bernadotte, fraktet dem i hvitmalte kjøretøy fra Sachsenhausen i midten av mars 1945. De siste dagene i april ble de overført til Sverige etter å ha stoppet i konsentrasjonsleirene Neuengamme og Fröslev. Mange av fangene var så avmagrede at de døde i hendene på sykepleierne i Sverige, og Leifur selv måtte ta det med ro i noen uker. Rundt Johannesmessen dro han til Oslo hvor han fløy til Island 7.juli.

    Da han kom hjem etter krigen, fant Leifur det vanskelig å fortelle folk om alle disse tragediene. Spesielt hvor umenneskelige fangene selv måtte være for å overleve. Så han bestemte seg for å skrive boken I en nazistisk konsentrasjonsleir. Hans vanskeligste opplevelser holdt han for seg selv. Senere så han imidlertid at det var galt av ham. Han skiftet også navn fra Müller til Muller slik at folk ikke skulle tro at det var av tysk opprinnelse. Leifur sa at hans tragedie i konsentrasjonsleiren frarøvet ham hans barnslige tro og gjorde seg til realist. Han mente det var nødvendig for ham å takle tragedien. Leifur var imidlertid ikke fri fra etterdønningene av fangenskapet. Han led av tuberkulose og måtte oppholde seg i Danmark og Norge i 1946-1947 for sin helse.

    I Norge møtte han i rettssaken mot Egil Holmboe fordi han mente Egil hadde uttalt seg. Egil ble imidlertid frikjent for disse anklagene, selv om han ble dømt for en rekke andre ting. Etter å ha sonet i fengsel kom han til Island. Ble islandsk statsborger, tok navnet Egill Fálkason, skaffet seg familie her og jobbet for det amerikanske militæret på Keflavik flyplass. I dag antas det at det var Ólafur Pétursson som fortalte om Leifur. Han ble dømt til 20 års fengsel i Norge etter krigen, men etter intenst press fra regjeringen ble han løslatt 3 måneder senere.

    Leifur og Birna Sveinsdóttir giftet seg 24.juni 1951 og fikk barna Stefanía (1951), Björg og María (1953), Leif (1961) og Svein (1963). Leifur jobbet i en kommersiell virksomhet, overtok foreldrenes butikk etter farens død i 1952 og grunnla en sybutikk. I begynnelsen av 1960-tallet stengte Leifur butikken og i 1974 stengte han systuen. Så sluttet han å jobbe selv i 1984.

    I sin middelalder begynte han å oppleve søvnforstyrrelser som påvirket ham sterkt, så vel som andre plager. Dette var sene ettervirkninger etter krigen, noe som flere tidligere krigsfanger opplevde. Da Leifur fikk vite om dette, ba han om en legeundersøkelse med bistand fra handikap-alliansen av tidligere fanger i Norge. Etterforskningen slo fast at han hadde lidd så mye skade at han hadde krav på maksimal uføretrygd. Leifur døde 24.august 1988 i en alder av 67 år.



    Occupation:
    Fra Nordisk Tidende, torsdag 20.mars 1958:

    I en artikkel - Sett og hørt på Norges gamle Saga-øy - skrevet av Carl Søyland, som omhandler forhold på Island står bl.a.a Leif Müller nevnt. Byen er Reykjavik.

    ...Nok en annen-generasjon var Leif Müller, hvis far kom fra Trøndelagen og grunnla en av byens mest kjente manufakturforretninger. Nordmanns-laget har hytte i skiterreng en halv times tid fra byen; den er innført fra Norge og stedet heter Heidmark. Det ligger i et strøk hvor mange klubber har hytter, og hvert lag har måttet forplikte seg til å plante 1,500 trær, man forsøker norsk gran og furu. Hva jeg har sett av Island er helt treløst, men det sies at det var store skoger da nordmennene kom; de er blitt ødelagt i århundrernes løp. Så Nordmanns-lagets oppgaver er blant annet å feire jul, syttende mai og plante trær.
    Leif Müller er Nordmanns-Forbundets kommissær; det er henved femti medlemmer...

    Fra Tidens Krav, lørdag 7.desember 1968:

    ...Nordmannslaget i Reykjavik feiret fredag kveld sitt 35-årsjubileum med fest på Saga Hotell. Lagets første formann var L.H. Müller. I jubileumsåret er hans sønn direktør Leif Müller formann.

    Leif married Living [Group Sheet] [Family Chart]

    Children:
    1. Living
    2. Living
    3. Living
    4. Living
    5. Living

Generation: 2

  1. 2.  Lorentz Holan (Holand) Müller was born on 7 Jul 1879 in Verdalsøra, Verdal, Nord-Trøndelag, Norge; was christened on 3 Aug 1879 in Stiklestad, Verdal, Nord-Trøndelag, Norge (son of Anton Martin Møller, "Müller" and Mette Margrethe Olsdatter Holan, "Møller" / "Müller"); died on 27 Apr 1952.

    Other Events and Attributes:

    • Confirmation: 29 Sep 1895, Verdal, Nord-Trøndelag, Norge
    • Occupation: Bef 1900, Trondheim, Sør-Trøndelag, Norge; Ugifte handelsbetjent (manufaktur) i Prinsens Gade.
    • Event-Misc: 28 Apr 1949, Oslo, Norge; Ridder av St.Olavs orden for sitt arbeid med å utbre skisporten på Island.

    Notes:

    Occupation:
    Lorentz tok middelskoleeksamen, og var ansatt hos Jacob Matheson til 1905. Merkantil utdannelse i Tyskland 1906, disponent for Brauns Verzlun i Reykjavik, Island i 1907. Etablerte egen forretning i 1917. Stiftet Reykjavik Skiklub i 1914, og var dets formann til 1939.

    Lorentz married Marie Bertelsen, "Müller" on 17 Jun 1911 in Reykjavik, Island. Marie was born on 29 Sep 1886 in Rygge, Moss, Østfold, Norge; died on 16 Nov 1963. [Group Sheet] [Family Chart]


  2. 3.  Marie Bertelsen, "Müller" was born on 29 Sep 1886 in Rygge, Moss, Østfold, Norge; died on 16 Nov 1963.

    Notes:

    Birth:
    Datter av kontrollør Fredrik Wilhelm (1832-1915) og Maren Margrethe Bertelsen (1845-1922).

    Children:
    1. Gerd Müller, "Hallvardsson" / "Opsahl" / "Jakobsen" was born on 13 Aug 1913 in Reykjavik, Island; died on 2 Feb 1992.
    2. Tonny Margrethe Müller was born on 19 Jul 1916 in Reykjavik, Island; died on 20 Apr 2009 in Island.
    3. 1. Leif (Leifur) Roland Müller was born on 3 Sep 1920 in Reykjavik, Island; died on 24 Aug 1988 in Island.


Generation: 3

  1. 4.  Anton Martin Møller, "Müller" was born on 15 Mar 1838 in Trondheim, Sør-Trøndelag, Norge; was christened on 13 May 1838 in Nidaros domkirke, Trondheim, Sør-Trøndelag, Norge (son of Johan Jacob Møller and Jonette Larsdatter Lindeberg, "Møller"); died on 2 Dec 1928 in Verdalsøra, Verdal, Nord-Trøndelag, Norge; was buried on 8 Dec 1928 in Verdal, Nord-Trøndelag, Norge.

    Other Events and Attributes:

    • Occupation: 1865, Steinkjer, Nord-Trøndelag, Norge; Ugift bagersvend.
    • Residence: 1865, Steinkjer, Nord-Trøndelag, Norge; Kongens Gade.
    • Occupation: 1866, Verdalsøra, Verdal, Nord-Trøndelag, Norge; Bagermester.
    • Residence: 1875, Verdalsøra, Verdal, Nord-Trøndelag, Norge
    • Residence: 1891, Verdalsøra, Verdal, Nord-Trøndelag, Norge; Bruker af leiet jord på Holan søndre.

    Notes:

    Residence:
    Familien vi finner i Verdalsøra i 1875 er:

    Bagermester Anton M. Møller, f.1838 i Trondhjem. Hustru Methe Magrethe Olsdatter, f.1842 i Verdal.

    Deres barn (alle født i Verdal):

    Marie Jonæthe Møller, f.1867.

    Antonie Magrethe Møller, f.1870.

    Olga Johanne Møller, f.1871.

    NN Møller, f.1875.

    I 1910 bor ekteparet Anton og Mette Møller på Holan søndre.

    Residence:
    På Holan søndre finner vi i 1891:

    Bagermester, bruker af leiet jord, Anton Martin Muller og hustru Mette Margrete.

    Deres 2 barn Olga Johanna, f.1871, og Lorents Holan, f.1879, bor hjemme med foreldrene.

    Fra folketellingen 1920 på Holan søndre:

    Enkemann Anton Martin Muller, født 15.mars 1838 i Trondhjem. Rentenist fhv Baker.

    Died:
    Enkemannen døde av alderdom (hjernebetennelse).

    Anton married Mette Margrethe Olsdatter Holan, "Møller" / "Müller" on 12 Jun 1866 in Verdal, Nord-Trøndelag, Norge. Mette was born on 13 Oct 1842 in Verdalsøra, Verdal, Nord-Trøndelag, Norge; was christened on 18 Dec 1842 in Verdal, Nord-Trøndelag, Norge; died on 19 Mar 1912 in Verdalsøra, Verdal, Nord-Trøndelag, Norge; was buried on 27 Mar 1912 in Verdal, Nord-Trøndelag, Norge. [Group Sheet] [Family Chart]


  2. 5.  Mette Margrethe Olsdatter Holan, "Møller" / "Müller" was born on 13 Oct 1842 in Verdalsøra, Verdal, Nord-Trøndelag, Norge; was christened on 18 Dec 1842 in Verdal, Nord-Trøndelag, Norge; died on 19 Mar 1912 in Verdalsøra, Verdal, Nord-Trøndelag, Norge; was buried on 27 Mar 1912 in Verdal, Nord-Trøndelag, Norge.

    Other Events and Attributes:

    • Confirmation: 11 Oct 1857, Verdal, Nord-Trøndelag, Norge

    Notes:

    Died:
    Døde av sukkersyke.

    Children:
    1. Marie Jonetta Møller, "Müller" / "Seierstad" was born on 17 Feb 1867 in Verdalsøra, Verdal, Nord-Trøndelag, Norge; was christened on 31 Mar 1867 in Verdal, Nord-Trøndelag, Norge; died on 16 May 1951 in Oslo, Norge.
    2. Antonie Magrethe Møller was born on 3 Mar 1869 in Verdalsøra, Verdal, Nord-Trøndelag, Norge; was christened on 6 Jun 1869 in Verdal, Nord-Trøndelag, Norge; died on 28 Sep 1887 in Verdalsøra, Verdal, Nord-Trøndelag, Norge; was buried on 6 Oct 1887 in Verdal, Nord-Trøndelag, Norge.
    3. Olga Johanne Møller, "Müller" / "Johansson" was born on 20 Oct 1871 in Verdalsøra, Verdal, Nord-Trøndelag, Norge; was christened on 1 Jan 1872 in Verdal, Nord-Trøndelag, Norge; died on 27 Feb 1951 in Brønnøy, Nordland, Norge.
    4. Lorentz Møller was born on 3 Dec 1875 in Verdalsøra, Verdal, Nord-Trøndelag, Norge; was christened on 30 Jan 1876 in Verdal, Nord-Trøndelag, Norge; died on 3 May 1876 in Verdalsøra, Verdal, Nord-Trøndelag, Norge; was buried on 13 Jun 1876 in Verdal, Nord-Trøndelag, Norge.
    5. 2. Lorentz Holan (Holand) Müller was born on 7 Jul 1879 in Verdalsøra, Verdal, Nord-Trøndelag, Norge; was christened on 3 Aug 1879 in Stiklestad, Verdal, Nord-Trøndelag, Norge; died on 27 Apr 1952.
    6. August Kristian Müller was born on 14 Jan 1878 in Verdalsøra, Verdal, Nord-Trøndelag, Norge; was christened on 10 Mar 1878 in Verdal, Nord-Trøndelag, Norge; died on 21 Jul 1882 in Verdalsøra, Verdal, Nord-Trøndelag, Norge; was buried on 27 Jul 1882 in Verdal, Nord-Trøndelag, Norge.
    7. August Valdemar Müller was born on 29 Jan 1887 in Verdalsøra, Verdal, Nord-Trøndelag, Norge; was christened on 7 Apr 1887 in Verdal, Nord-Trøndelag, Norge; died on 1 Apr 1888 in Verdalsøra, Verdal, Nord-Trøndelag, Norge; was buried on 8 Apr 1888 in Verdal, Nord-Trøndelag, Norge.


Generation: 4

  1. 8.  Johan Jacob Møller was born on 04 Jan 1798 in Trondheim, Sør-Trøndelag, Norge; was christened on 26 Jan 1798 in Vår frue kirke, Trondheim, Sør-Trøndelag, Norge (son of Johannes Andreasen Møller and Ingeborg Christiansdatter Steen, "Møller"); died on 18 Apr 1859 in Trondheim, Sør-Trøndelag, Norge; was buried on 26 Apr 1859 in Vår frue kirke, Trondheim, Sør-Trøndelag, Norge.

    Other Events and Attributes:

    • Occupation: Bef 1859; Høker.

    Notes:

    Died:
    Dødsårsak var lungebetennelse og gulsot.

    Johan married Jonette Larsdatter Lindeberg, "Møller" on 29 Dec 1828 in Bakke kirke, Trondheim, Sør-Trøndelag, Norge. Jonette was born before 18 Nov 1810 in Trondheim, Sør-Trøndelag, Norge; was christened on 18 Nov 1810 in Bakke kirke, Trondheim, Sør-Trøndelag, Norge; died on 13 May 1868 in Trondheim, Sør-Trøndelag, Norge; was buried on 20 May 1868 in Vår frue kirke, Trondheim, Sør-Trøndelag, Norge. [Group Sheet] [Family Chart]


  2. 9.  Jonette Larsdatter Lindeberg, "Møller" was born before 18 Nov 1810 in Trondheim, Sør-Trøndelag, Norge; was christened on 18 Nov 1810 in Bakke kirke, Trondheim, Sør-Trøndelag, Norge; died on 13 May 1868 in Trondheim, Sør-Trøndelag, Norge; was buried on 20 May 1868 in Vår frue kirke, Trondheim, Sør-Trøndelag, Norge.

    Other Events and Attributes:

    • Residence: 1865, Trondheim, Sør-Trøndelag, Norge; Gjelvangveiten.

    Notes:

    Residence:
    1865:

    I Gjelvangveiten finner vi Pensioneret enke Jonæthe Møller, 55 år gammel, som logerende sammen med sine barn:

    Johan Julius, 30 år, ugift Skrædersvend.

    Anna Christine, 22 år, ugift Syjaamfru.

    Samt pleiedatter Marie Mathilde Rødde, 12 år gammel.

    1875:

    Samme sted finner vi Pensioneret enke Jonæthe Møller, født 1811 i Trondheim, sammen med de samme barna, Johan Julius, Anna Christine og pleiedatter Marie Mathilde Rødde.

    Died:
    Døde av lungebetændelse.

    Children:
    1. Julie Jacobine Møller was born on 01 Oct 1829 in Trondheim, Sør-Trøndelag, Norge; was christened on 13 Nov 1829 in Nidaros domkirke, Trondheim, Sør-Trøndelag, Norge; died on 28 May 1860 in Trondheim, Sør-Trøndelag, Norge; was buried on 4 Jun 1860 in Vår frue kirke, Trondheim, Sør-Trøndelag, Norge.
    2. Johannes Lauritz Møller was born on 30 Jul 1831 in Trondheim, Sør-Trøndelag, Norge; was christened on 25 Sep 1831 in Nidaros domkirke, Trondheim, Sør-Trøndelag, Norge; died on 20 Dec 1831 in Trondheim, Sør-Trøndelag, Norge; was buried on 27 Dec 1831 in Nidaros domkirke, Trondheim, Sør-Trøndelag, Norge.
    3. Peder Martin Møller was born on 16 Oct 1832 in Trondheim, Sør-Trøndelag, Norge; was christened on 2 Dec 1832 in Nidaros domkirke, Trondheim, Sør-Trøndelag, Norge; died on 14 Sep 1837 in Trondheim, Sør-Trøndelag, Norge; was buried on 21 Sep 1837 in Nidaros domkirke, Trondheim, Sør-Trøndelag, Norge.
    4. Johan Julius Møller was born on 26 Nov 1834 in Trondheim, Sør-Trøndelag, Norge; was christened on 4 Jan 1835 in Nidaros domkirke, Trondheim, Sør-Trøndelag, Norge; died on 15 Sep 1886 in Verdal, Nord-Trøndelag, Norge; was buried on 22 Sep 1886 in Verdal, Nord-Trøndelag, Norge.
    5. 4. Anton Martin Møller, "Müller" was born on 15 Mar 1838 in Trondheim, Sør-Trøndelag, Norge; was christened on 13 May 1838 in Nidaros domkirke, Trondheim, Sør-Trøndelag, Norge; died on 2 Dec 1928 in Verdalsøra, Verdal, Nord-Trøndelag, Norge; was buried on 8 Dec 1928 in Verdal, Nord-Trøndelag, Norge.
    6. Andreas Madsen Møller was born on 13 Aug 1840 in Trondheim, Sør-Trøndelag, Norge; died on 9 Sep 1840 in Trondheim, Sør-Trøndelag, Norge; was buried on 13 Sep 1840 in Nidaros domkirke, Trondheim, Sør-Trøndelag, Norge.
    7. Anna Madson Møller was born on 08 Sep 1841 in Trondheim, Sør-Trøndelag, Norge; was christened on 26 Dec 1841 in Nidaros domkirke, Trondheim, Sør-Trøndelag, Norge; died on 1 Apr 1842 in Trondheim, Sør-Trøndelag, Norge; was buried on 8 Apr 1842 in Nidaros domkirke, Trondheim, Sør-Trøndelag, Norge.
    8. Anna Christina Oline Møller, "Krogh" was born on 14 Mar 1843 in Trondheim, Sør-Trøndelag, Norge; was christened on 5 Jun 1843 in Nidaros domkirke, Trondheim, Sør-Trøndelag, Norge; died on 15 Aug 1926.


This site powered by The Next Generation of Genealogy Sitebuilding v. 14.0, written by Darrin Lythgoe © 2001-2024.

Maintained by Tor Kristian Zinow.