Zinow Genealogy Website

The history of the Norwegian Zinow family, and their connected families of Lorentzen, Hugaas, Schøyen, Møller, Skrogstad, Høyem, Reitan, Brinchmann, Sværen, Harbo, Bernhoft, Hiorth, Linge, Tjomsaas, Cudrio, Borlaug, Husabø, Børsheim, Coucheron, Irgens etc. ...and for our beautiful long-haired dachshund; Tina

Share Print Bookmark
Karin Heiberg, "Stoltenberg"

Karin Heiberg, "Stoltenberg"

Female 1931 - 2012  (80 years)

Generations:      Standard    |    Vertical    |    Compact    |    Box    |    Text    |    Ahnentafel    |    Fan Chart    |    Media    |    PDF

Generation: 1

  1. 1.  Karin Heiberg, "Stoltenberg"Karin Heiberg, "Stoltenberg" was born on 23 Nov 1931 in Paterson, Passaic, New Jersey, USA (daughter of Ørnulf Heiberg and Elisabeth Cecilie Thaulow Pettersen, "Heiberg"); died on 17 Oct 2012 in Ullevål sykehus, Oslo, Norge; was buried on 30 Oct 2012 in Vestre Gravlund, Oslo, Norge.

    Other Events and Attributes:

    • Education: Aft 1952, Canada; Genetiker.
    • Occupation: Bef 1957, Oslo, Norge; Laboratorieassistent.
    • Occupation: 1972, Oslo, Norge; Byråsjef og senere ekspedisjonssjef i Barne- og familiedepartementet.
    • Occupation: Bef 1982, Oslo, Norge; Underdirektør i familie og likestillingsavdelingen.
    • Occupation: 16 May 1986, Oslo, Norge; Statssekretær under handelsminister Kurt Mosbakk i regjeringen til Gro Harlem Brundtland.
    • Event-Misc: 1987, Washington, D.C., USA; Sammen med forsvarsminister Johan Jørgen Holst i Washington som statssekretær.
    • Occupation: 01 Jan 1988, Oslo, Norge; Statssekretær for næringsminister Finn Kristensen under regjeringen til Brundtland.
    • Occupation: Bef 1994, Oslo, Norge; Ekspedisjonssjef i Barne- og familiedepartementet.
    • Event-Misc2: 2001, Oslo, Norge; Sammen med fredsprisvinner Kofi Annan.

    Notes:

    Education:
    Da hun mot slutten av 1950-tallet vendte hjem til Norge, avbrøt hun forskerkarrieren sin da Mannen Thorvald Stoltenberg gikk inn i utenrikstjenesten.

    Det ble en karriere i byråkratiet for Karin i stedet. etter 1952 på Canada.

    Occupation:
    Hun begynte som byråsjef da Inger Louise Valle var statsråd på begynnelsen av 1970-tallet.

    Du skal være med å lage en familiepolitikk, sa Valle.

    Hva er det? spurte Karin.

    Det vet ikke jeg heller, men jeg er helt sikker på at vi trenger det! Vi har en offentlig politikk som gjør at det sitter 150 000 kvinner hjemme som gjerne vil ut i arbeidslivet, men som ikke får det til, svarte Valle.

    Så satte de seg ned og laget en helt ny politikk med lengre fødselspermisjoner, barnehager, rett til kortere arbeidstid, rett til fri når barn er syke etc.

    Karin var også en av pioneerene bak likestillingsloven og partnerskapsloven, og hun har utformet Stortingsmeldingen om selvbestemt abort.

    Den store forskjellen i kvinners liv er adgang til prevensjon og abort. Det har endret kvinners liv mer fundamentalt enn noe annet. Uten kontroll over egen fruktbarhet kunne det vi kaller kvinnefrigjøring overhodet ikke finne sted, sa Karin Stoltenberg i et intervju i 2012.

    I VG 18.oktober 2012, sto det mye om Karin:

    Tidligere barneminister Grete Berget (Ap) roser Karin Stoltenberg for pionerarbeidet med likestilling og familiepolitikk gjennom flere tiår... Karin Stoltenberg var glødende engasjert helt til det siste, sier Grete Berget. Berget var barne- og familieminister fra 1991 til 1996, og dermed sjef for det departementet der Stoltenberg var embetskvinne.
    Karin Stoltenberg var svært ærgjerrig i jobben, men samtidig tydelig på at hun tilhørte embetsverket og var der for å gi råd til politisk ledelse. Hun var lojal og behagelig, og ikke så lite kreativ for å få ny politikk på plass, sier Grete Berget. Den nye loven om partnerskap var noe av det siste Karin Stoltenberg arbeidet med i departementet, før hun ble pensjonist.
    Karin Stoltenbergs arbeid har også satt internasjonale spor etter seg. Hun ledet forhandlingene om FNs handlingsplan for likestilling, på FNs kvinnekonferanse i Beijing i 1995. Den planen ble så god at ingen har tatt sjansen på å reforhandle den, i frykt for at den skulle bli svekket, sier Berget til VG Nett.

    Bildet fra 1975:
    Underdirektør Karin Stoltenberg ved en presskonferanse i Norad med rapporten sin om Kvinnenes stilling i utviklingsland.

    Event-Misc:
    Bilde: Washington 1987:

    Forsvarsminister Johan Jørgen Holst (Ap) (t.h.) og statssekretær Karin Stoltenberg (Ap) under pressekonferansen på den norske ambassaden i Washington der Kongsberg Våpenfabrikk KV-forhandlingene foregår.

    Died:
    Døde av hissig spiserørskreft. Karin Stoltenberg ble 80 år gammel og døde etter noen måneders sykdom.

    Jens Stoltenberg har tidligere trukket frem moren som sitt største forbilde. I et intervju med NRK trakk han blant annet frem hennes egenskaper som mor. Jeg beundrer henne for å ha levd et mystisk og spennende liv, og på grunn av hennes egenskaper som mor og hennes faglige egenskaper, sa statsministeren.

    Rakk ikke frem til Karin.
    Av: Alf Bjarne Johnsen

    16. oktober gledet Thorvald Stoltenberg seg stort over at hans kreftsyke ektefelle endelig klarte å spise igjen. Men like over midnatt døde hans kjære Karin. Familien rakk ikke frem til sykehuset før det var over.

    Fra VG 18.oktober:

    I et av de siste intervjuene Jens og Karin Stoltenberg gjorde sammen fortalte hun hvor stolt hun var av sønnen. Karin Stoltenberg døde i natt etter noen månders sykdom.
    I anledning kvinnefrigjøringsdagen 8. mars i år tok statsminister Jens Stoltenberg med seg sin egen mor for å markere dagen.

    Jeg må ha hatt innflytelse på ham. Statsministeren var klar på at det først og fremst var moren som hadde et budskap til han, og ikke omvendt, om at man må takke og hedre de som har kjempet for kvinners rettigheter og likestilling i mange år.

    Ifølge NTB var Karin Stoltenberg en av hovedarkitektene bak den norske familiepolitikken som ble utformet på 1970-tallet, og hun var en av pionerene bak likestillingsloven og partnerskapsloven.

    Din sønn har stått for viktige likestillingsvedtak i Norge, er du litt stolt?
    Jeg er veldig stolt av han, og litt stolt av meg selv også. Jeg må ha hatt mer innflytelse på han og hans oppvekst enn jeg var klar over den gangen, sa Karin Stoltenberg.

    Bekymret for sønnen. Jens Stoltenberg fikk mye støtte og ros etter sine holdninger, taler og trøstende ord til landet etter 22. juli. I et intervju i KK snakket Karin Stoltenberg om hvordan hun var bekymret for sønnen sin da han var liten, skriver TV 2.

    Jens snakket 3 språk flytende, både serbisk, norsk og engelsk. Men han slet med stamming.
    Jeg opplever jo min barndom som veldig sammensatt. Jeg hadde det trygt og godt, men jeg stammet. Det husker jeg som veldig vanskelig og slitsomt, sier statsministeren.
    Moren Karin fortalte videre at stammingen preget barndommen til Jens Stoltenberg så mye at han insisterte på at han var 2 år helt til 4-årsdagen sin.

    Det tok tid før Jens fikk selvtillit. Han har en søster, Camilla, som bare er 13 måneder eldre. Da Jens fylte 3 år gråt han og sa at han ikke ville bli 3 år, for det hadde Camilla akkurat vært og da visste han godt at så flink som henne kunne han aldri klare å bli, sa Karin og fortalte at hun i denne tiden var bekymret for sønnen sin.
    Jeg var faktisk litt bekymret. Det var en fordel at han gikk på Steinerskolen der det ikke ble ventet noen akademiske prestasjoner mens de var små, fortalte hun.

    I et portrettintervju på NRK tidligere i vår, kalt - Den frie byråkraten - snakket Karin Stoltenberg blant annet varmt om sin egen ektemann Thorvald gjennom 55 år.
    For det første så er han jo en veldig hyggelig mann, og så har han en kjærlighetsevne og en sans for andre mennesker som er helt unik. Nei, han er en strålende mann, sa hun.

    Når det gjaldt politikken kunne hun fortelle at det var noe de 2 ikke snakket med barna om. I alle fall ikke med Jens, et sted må gutten få fred - selv om det av og til verker i fingrene etter å gi han gode råd, sa hun.

    Hun avsluttet med å beskrive hvordan livet hennes egentlig skulle bli, men ikke ble. Fra jeg var tenåring hadde jeg nok et ganske annet livsideal. Jeg skulle bli forsker og jeg skulle leve et veldig stille og rolig liv. Kanskje gå på noen konserter og en utstilling innimellom. Det ble stikk motsatt, men det har vært bra som det har vært.

    Karin Stoltenberg ble 80 år gammel.

    Karin var for meg, helt fra unge år, en jeg så opp til, og lærte mye av. Hun var en rollemodell for en ung lege, som delte hennes overbevisning om kvinners rettigheter og store potensial. Hun preget så mange som hun preget meg. Hun hadde sine meningers mot, og brukte sine kunnskaper og all sin kraft for å bidra til en ny tid og en ny politikk, for familiene, for barna, for kvinner og menn, skrev tidligere statsminister Gro Harlem Brundtland.

    I et intervju med VG står Thorvald og Jens fram.
    Rakk ikke frem før Karin døde. Thorvald og Jens Stoltenberg om livet med Karin.

    16. oktober gledet Thorvald Stoltenberg seg stort over at hans kreftsyke ektefelle Karin endelig klarte å spise igjen. Men like over midnatt døde hans kjære Karin. Familien rakk ikke frem til sykehuset før det var over. Thorvald (81) har invitert VG på kaffe og fersk julekake i den romslige leiligheten på Frogner i Oslo. Sammen med statsministersønnen Jens Stoltenberg (53) går praten lett, om gode minner om Karin Stoltenberg, som gikk bort natt til forrige onsdag, 80 år gammel. Hun var ektefelle og mor - men også en pioner på likestilling og familiepolitikk i Norge.

    Familiens trøst.

    All den varme omtalen av Karin etter at hun gikk bort, har vært en trøst for hele familien i sorgen. Jeg har sett hvor stor pris Thorvald har satt på det. Det er ingenting som kan gjøre om på at hun er død, men det trøster, supplerer Jens Stoltenberg. Han har alltid vært på fornavn med sine foreldre. I tillegg til at hun var kona til Thorvald, var hun moren til Camilla, Nini og meg. Men hun var også en foregangskvinne for likestilling, sier statsministeren. Den siste uken har familien holdt tett sammen.

    Det gjorde vondt.

    Barna mine har skjemt meg bort etter at Karin døde, men nå må jeg venne meg til å være alene, sier Thorvald Stoltenberg. Så forteller han om hvordan han opplevde at kona ble brått syk i sommer. 3. august var Stoltenberg-paret på Vinstra for å feire at sønnen Jens ble kåret til Årets Peer Gynt: Det var da vi skjønte at noe var galt. Hun ville ikke drikke rødvin. Det hadde jeg aldri opplevd i vårt 56-årige ekteskap. Så oppdaget jeg at hun nesten ikke spiste, og at det gjorde vondt, forteller Thorvald.

    Hissig kreft.

    Karin Stoltenberg oppsøkte lege og ble sendt videre til en gastrokirurg. Det ble konstatert at hun hadde kreft i spiserøret. Etter det var det ikke noe moro lenger. Det var en ganske hissig kreft, utdyper Thorvald. Hun ble etter hvert innlagt på Kreftsenteret på Ullevål, på Oslo universitetssykehus. Thorvald var der nesten hele tiden, men også barna Camilla, Jens og Nini tilbrakte mye tid ved sykesengen. 16. oktober var jeg hos Karin i tre timer fram til klokken seks på ettermiddagen. Hun satt oppreist i sengen og var oppspilt av glede, fordi hun endelig kunne spise, og ikke bare motta næring intravenøst. Hun fikk karbonade most i saus, og var så glad og blid.

    Over midnatt.

    Da Thorvald forlot henne, gjorde han det han alltid gjorde etter sykebesøkene: Jeg ga henne en klem og sa, som jeg gjorde hver gang jeg forlot sykehuset, hvor glad jeg var i henne. Så dro jeg hjem, så landskampen mellom Kypros og Norge - og den gikk jo også bra - og så gikk jeg og la meg. Over midnatt ringte telefonen. Sykehuset hadde ringt til min datter Camilla og fortalt at Karin hadde mistet bevisstheten, og at vi burde komme. Vi dro rett opp. Men da var hun allerede død, forteller Thorvald. Ja, hun døde veldig brått, supplerer Jens. Ja, jeg var jo fortsatt veldig optimistisk denne kvelden. Camilla, som er lege, var nok den eneste av oss som ikke var overrasket, og som skjønte hvor farlig dette var, legger Thorvald til.

    De minnes.

    I entreen hjemme hos Thorvald viser han fram et bilde av Karin, blid og brun og på seilferie i Middelhavet for noen år siden. Det er jo ofte at ektepar går bort med kort mellomrom, sier Thorvald. Men ofte ikke, legger Jens raskt til. De minner hverandre på at faren til Thorvald, Emil Stoltenberg, ble 99 år gammel. Ja, og far ble rasende da han skjønte at han kom til å dø av lungebetennelse. Hadde han blitt 100 år, så hadde han fått oppleve tre århundrer. Han var født i 1899. Familien Stoltenberg-Thorvald og Karin med barna Camilla, Jens og Nini-flyttet inn i bygården på Frogner på 60-tallet. Ute på balkongen forteller Thorvald om statsminister Christopher Hornsrud (1859-1960), som en gang bodde i leiligheten under Stoltenberg. Her bodde altså Aps første statsminister, og en til som også skulle bli Aps statsminister, gliser Thorvald. I oppveksten var det et veldig åpent hjem hos Thorvald og Karin. De var veldig gjestfrie og vi hadde ofte overnattingsgjester, forteller Jens. Ja og jeg gikk rundt om morgenen i helgene og telte føtter, delte på to, og ordnet egg og bacon til de som var her. Ja, det vil si, det var vel Karin som laget til eggene, sier Thorvald.

    Bob Dylan-platen.

    Jens husker fortsatt den første platen med Bob Dylan, som moren hadde med fra USA. Det var før Bob Dylan var skikkelig etablert i Norge. Thorvald minnes plater med Leonard Cohen-som Karin hadde et nært forhold til gjennom sin første ektemann-og den amerikanske sangerinnen Odetta. Hvordan har Karin Stoltenberg påvirket deg, Jens? Hun var jo moren min, jeg har fått livet og det meste fra henne. I tillegg til alt en mor gir en sønn, fikk jeg også mye kunnskap og lærdom om likestilling, både hjemme, i arbeidslivet og ute i den store verden. Hun var opptatt av at om man skulle få likestilling i arbeidslivet, så måtte man også få det i familien, sier statsministeren.

    Inspirerte meg.

    Jens forteller at moren satt hjemme og redigerte store dokumenter som abortloven og likestillingsloven for hånd: Hun satt ved kjøkkenbordet og gikk gjennom manus, rettet med rødpenn, og det ble mye rødt. Når vi ble eldre, ble det mer en politisk samtale. Jeg snakket mye med henne om Mannsrolleutvalget, som jeg ledet, og som kom ut med å foreslå pappapermisjonen. Og da jeg var barn, var det hun som brakte den store verdenen hjem til oss. Mange av de sakene jeg har jobbet med som statsminister var oftere knyttet mer til det Karin jobbet med, enn det Thorvald gjorde, i utenrikspolitikken. Det var fødselspenger, pappaperm, abort, barnehager, SFO og andre familiesaker, sier Jens. Allerede på 70-tallet var hun opptatt av internasjonal kvinnehelse. Hun fortalte meg at den farligste dagen i en kvinnes liv, er når hun selv gir liv og føder barn. Det har inspirert meg i arbeidet med vaksiner, kvinnehelse og barnehelse. Men da bryter Thorvald inn: Her må jeg forsvare mine interesser. Du har jo jobbet mye med nordområdene, som jeg har vært veldig opptatt av, sier far Stoltenberg, den tidligere utenriksministeren.

    Hvordan har uken etter dødsfallet vært for dere, med både egen sorg og all oppmerksomhet utenfra? Overveldende, sier Jens, og legger til: Jeg tror ikke at Karin fullt ut forsto hvor stor rolle hun spilte. Hadde hun sett det, ville hun blitt veldig overrasket og nesten uforstående. Hun var en grunnleggende beskjeden person, i motsetning til Thorvald og meg, som har levd veldig offentlige liv. Er det tungt for en så offentlig familie å få rom til å sørge privat? Det gjør ikke meg noe, sier Thorvald. Nei, jeg mener vi har funnet en god måte å håndtere det på. Familien har vært mye sammen siden Karin døde. Jeg har vært jobb, men har redusert på offentlige opptredener og avlyst noen konferanser og foredrag, forteller Jens. Tirsdag kveld dro store deler av storfamilien Stoltenberg på kino og så dokumentarfilmen om Olof Palme sammen.

    Å være alene.

    Kommende tirsdag skal Karin Stoltenberg bisettes. Thorvald innrømmer at det er vanskelig å være alene i den store leiligheten akkurat i disse dagene. Jeg må venne meg til å være alene. Alt dette må ta slutt og jeg må gå videre. Jeg prøver å leve så normalt som mulig nå, men har avlyst alle utenlandsbesøk i den første tiden, sier Thorvald Stoltenberg til VG.

    Buried:
    Fra VG Nett:

    Thorvald Stoltenberg tok i dag et gripende farvel med kona Karin Stoltenberg. Karin Stoltenberg døde 17. oktober etter en tids sykdom. Hun ble 80 år gammel.

    Tirsdag ble hun bistatt fra Vestre gravlund kapell i Oslo til tonene av - I Ensomme Stunde - av Ole Bull.

    Tidligere statsråd Thorvald Stoltenberg talte selv ved konas båre. Han la ikke skjul på savnet etter ektefellen.

    Morgenene er verst. Da synes jeg så synd på meg selv. Nå er en reise slutt. For meg er det et eventyr som er slutt, sa Thorvald Stoltenberg. Thorvald Stoltenberg understreket at han og Karin aldri hadde noen krise i det over 50 år lange ekteskapet. Vi hadde et fantastisk nært og fortrolig forhold. Det var kanskje ikke kjærlighet ved første blikk i 1947, men jeg kan trygt si at det var kjærlighet ved siste blikk. Til lun latter i kapellet fortalte ektemannen om de første møtene, og hvordan han reiste etter henne til USA og fridde til henne. Karin benektet det allltid, men jeg er sikker på at hun svimte av. Men det er mulig jeg tar feil. Jeg har ikke det samme engasjementet for fakta som henne.

    Også barna Jens, Nini og Camilla var blant dem som talt under bisettelsen. Jens Stoltenberg understreket hvor mye moren har betydd for han. Statsministeren har tidligere trukket frem moren som sitt største forbilde. Jeg er stolt av å kunne si at jeg er Karins sønn, sa statsministeren.
    Datteren Camilla fortalte om tiden etter at moren ble syk i høst. De siste månedene var jeg fryktelig redd for å miste deg. Jeg vil savne deg. For alltid, sa hun i talen.

    Blant dem som er kommet for å vise statsministerens mor den siste ære er kongeparet, prinsesse Astrid, fru Ferner og Johan Martin Ferner. Også flere statsråder og rekke fremtredende representanter for norsk samfunnsliv er til stede i Vestre gravlunds nye kapell.

    Etter det VG får opplyst er det personlige årsaker til at kongeparet har ønsket å være tilstede under bistettelsen. Thorvald var russ sammen med prinsesse Astrid, og skal også ha hatt et nært forhold til kong Harald.

    Jens Stoltenberg ankom kapellet like etter klokken 14.00 sammen med faren Thorvald, søsteren Nini og hennes mann. Rett før bisettelsen startet ankom også kongeparet, som ble tatt imot av Thorvald Stoltenberg på kirketrappen.

    Seremonien blir ledet av styreleder i Human-etisk forbund og tidligere kulturminister for Ap, Åse Kleveland. Vi er mange som ønsker å dele sorgen og savnet etter Karin Stoltenberg med Thorvald, Jens, Nini og Camilla. Vi ønsker å minnes og hedre en foregangskvinne, sa Kleveland i sin tale. Arve tellefsen spilte - I Ensomme Stunde - av Ole Bull, mens Jens Stoltenbergs datter Catharina sang.

    I et stort intervju med VG lørdag forteller ektemannen Thorvald og statsministersønnen Jens åpenhjertig om hvordan de opplevde at Karin ble brått syk i sommer, om den siste tiden før hun døde natt til 17. oktober, og tiden etterpå.

    Jens Stoltenberg understreker at den varme omtalen av Karin etter at hun gikk bort har vært en trøst for hele familien. Jeg har sett hvor stor pris Thorvald har satt på det. Det er ingenting som kan gjøre om på at hun er død, men det trøster, sa statsministeren.

    Karin married Living [Group Sheet] [Family Chart]

    Karin married Thorvald Stoltenberg on 6 Apr 1957 in Oslo, Norge. Thorvald was born on 08 Jul 1931 in Oslo, Norge; died on 13 Jul 2018 in Oslo, Norge; was buried on 2 Aug 2018 in Vår frelsers kirke, Oslo domkirke, Oslo, Norge. [Group Sheet] [Family Chart]

    Notes:

    Married:
    De hadde kjent hverandre fra gymnastiden. Karin hadde møtt Thorvald første gang da hun var bare 18 år. De var kjærester i kort tid, så ble det slutt, da Karin flyttet til Canada.

    Etter 3 år kom Thorvald etter, men han var sent ute. Karin skulle gifte seg med en annen noen dager senere.

    Da en nyskilt Karin kom hjem på ferie etter 6 år i Canada, traff de 2 hverandre igjen. Beslutningen om å tilbringe livet sammen traff de over en tallerken suppe på restaurant Blom i august 1956. Avgjørelsen var av det hastige slaget. Karin var hjemkommet fra Canada dagen før, med et havarert ekteskap i bagasjen.

    Hun var hos en tante på Røa da jeg dundret inn i fullt fjellutstyr, brunbarket og svett. Jeg hadde med en røsslyngbukett til henne. Så vidt jeg kan forstå gjorde det susen! Ikke sant, Karin? Det neste døgnet ble i hvert fall meget hyggelig, humrer Thorvald under et intervju med Dagbladet i 2009.

    Uten å være klar over det selv, må jeg ha vært forelsket i ham hele tida. Vi var jo sammen på gymnaset. Da jeg møtte Thorvald igjen, opplevde jeg kjærligheten mellom oss som en selvfølge, sier Karin tenksomt i samme intervjuet.

    Dagen etter bestemte vi oss for å gifte oss. Vi hadde sett hverandre i 24 timer på de 6 årene, og hadde nesten ikke hatt kontakt. Det var en veldig rask beslutning. Lykken var vel bedre enn forstanden. Det kunne gått veldig dårlig, vi kjente hverandre nesten ikke, fortalte Karin.

    Event-Misc2:
    Forsvarsminister Thorvald Stoltenberg (Ap) sammen med sin kone Karin.

    Karin brøt etiketten - men med stil, het det i en overskrift i Dagbladet i 1981.
    Anledningen var en gallamiddag for dronning Elizabeth av England. På den tiden var Thorvald forsvarsminister.

    I artikkelen sto det:

    ...her skulle det være galla. Men ikke for det, fru forsvarsministerns meget enkle bomulskjole var et vakkert skue. Og sannelig kledde hun også å gå i lave sko. Skjønt sko. Sandaler var det Thorvalds kone som snarest hadde stukket bena nedi, skrev journalisten.

    Karin ble rasende. Kjolen var sydd av et brokadestoff hun hadde kjøpt i utlandet. Men det journalisten hadde grunn til å kritisere, var det han ikke oppdaget:

    Til håndveske hadde Karin Ninis penal med påskriften I love Mick Jagger.

    Event-Misc2:
    Bilde: Karin og Thorvald Stoltenberg ankommer Akershus festning i forbindelse med FNs generalsekretær Boutros Boutros-Ghali i Norge.

    Event-Misc2:
    Bilde: Karin og Thorvald Stoltenberg på storslått Nobelmiddag på Grand i 2007.

    Children:
    1. Living
    2. Living
    3. Nini Stoltenberg was born on 11 Feb 1963 in Beograd, Serbia; died on 30 Jul 2014; was buried on 18 Aug 2014 in Uranienborg kirke, Oslo, Norge.

Generation: 2

  1. 2.  Ørnulf Heiberg was born on 15 Dec 1899 in Ullern, Vestre Aker, Oslo, Norge; was christened on 13 May 1900 in Kristiania, Oslo, Norge (son of Eivind Heiberg and Gudrun Møller, "Heiberg"); died on 22 May 1973 in Oslo, Norge; was buried on 28 May 1973 in Vestre gravlund, Oslo, Norge.

    Other Events and Attributes:

    • Education: Bef 1921, Norges tekniske høyskole NTH, Trondheim, Sør-Trøndelag, Norge; Diplomingeniør. Stud.chem.
    • Occupation: 15 Sep 1923, Paterson, New Jersey, USA; Diplomingeniør/ingeniør-kemiker.
    • Occupation: 1934, Nydalen, Oslo, Norge; Tekstilingeniør ved Nydalen Co. til 1938.
    • Residence: Nov 1936, Vestre Aker, Oslo, Norge; Krokusveien nr.2, Sogn Haveby, Vestre Aker, frem til ca. august 1956.
    • Occupation: 1938, Oslo, Norge; Privatpraktiserende tekstilkonsulent/-ingeniør. Tema: Arbeidsmuligheter i tekstilindustrien.
    • Occupation: Abt Dec 1940, Sandefjord, Vestfold, Norge; Administrerende direktør ved fabrikk, Det norske Bomullsspinneri AS.
    • Occupation: 1946, USA; Tekstilingeniør.
    • Occupation: Bef 1950, Montreal, Quebec, Canada; Daglig leder ved spinneri.
    • Occupation: Bef 1966, Charlotte, Mecklenburg, North Carolina, USA; Tekstilteknisk konsulent/sivilingeniør.
    • Occupation: Bef 1969, Oslo, Norge; Tekstil- og sivilingeniør.

    Notes:

    Birth:
    Aker

    Christened:
    Vestre Aker

    Education:
    Datteren Karin beskrev sin far slik:

    Han var uvanlig intelligent, men uvanlig uintelligent sosialt sett.

    Occupation:
    Analytisk kjemiker ved Balbach Smelting and Refining Company, Newark, New Jersey.

    Sjefkjemiker for Imhoff- Berg Silk Dyening Company, Paterson, New Jersey

    Occupation:
    Fra Arbeiderbladet, lørdag 13.desember 1969:

    Tekstilingeniør, sivilingeniør Ørnulf Heiberg, Oslo, fyller 70 år måndag 15. desember. Han er født i Oslo, ble uteksaminert fra NTH kjemilinjen i 1923 og reiste samme år til USA. Han kom der tidlig inn i tekstilindustrien og ble sjefskjemiker og seinere produksjonsleder i Patterson, New Jersey. I 1930-åra kom han tilbake til Norge og var knyttet til Nydalen Compagnie og Teie Silkeveveri. Han utførte et stort planleggingsarbeid med sikte på å bygge et norsk bomullsspinneri i full internasjonal klasse, og selv om planene ikke ble realisert, har de ved sine ideer vært av stor betydning for norsk tekstilindustri. Heiberg reiste deretter til Canada der han planla og bygde et stort spinneri i Montreal og var dets daglige leder til han slo seg ned i Virginia som foreleser ved tekstilinstituttet der. Han drev også privat konsulentvirksomhet. På grunn av sviktende helbred kom han for et par år siden tilbake til Norge der hans rike erfaring og store kunnskapsmengde er kommet norske tekstilbedrifter til gode.

    Died:
    Fra dødsannonsen i Aftenposten, fredag 25.mai 1973:

    Vår kjære Ørnulf Heiberg døde 22.mai 1973.

    Edvard Heiberg.
    Karin og Thorvald Stoltenberg.
    Mette Børresen.
    Marianne og Christobal de Mellan.

    Barnebarn.

    Bisettes i Vestre krematorium, gamle kapell, mandag 28.mai kl.15.45.

    Ørnulf married Elisabeth Cecilie Thaulow Pettersen, "Heiberg" on 07 Oct 1924 in New York, USA. Elisabeth was born on 19 Oct 1901 in Trondheim, Sør-Trøndelag, Norge; died on 3 Mar 1969 in Oslo, Norge; was buried after 3 Mar 1969 in Vestre gravlund, Oslo, Norge. [Group Sheet] [Family Chart]


  2. 3.  Elisabeth Cecilie Thaulow Pettersen, "Heiberg" was born on 19 Oct 1901 in Trondheim, Sør-Trøndelag, Norge; died on 3 Mar 1969 in Oslo, Norge; was buried after 3 Mar 1969 in Vestre gravlund, Oslo, Norge.

    Notes:

    Birth:
    Datter av konservator i Trondheim Theodor Petersen og Brynhild Marie Havig.

    Died:
    Fra dødsannonsen i Adresseavisen, lørdag 8.mars 1969:

    Min kjære hustru, min datter, vår mor og svigermor Elisa Heiberg døde mandag 3.mars.

    Ørnulf Heiberg.

    Brynhild Petersen.

    Edvard Heiberg.
    Karin og Thorvald Stoltenberg.
    Mette og Hans Børresen.
    Marianne Heiberg.

    Oslo/Trondheim.

    Notes:

    Married:
    Karin forteller om sin mor:

    Mor var fra Trondheim. Hun var vakker og begavet og vokste opp i en familie hvor hun fikk lov til å ta artium, men da var det slutt.
    Hun jobbet aldri og var helt overbevist om at det eneste en ung kvinne kunne tenke på var å bli godt gift og forsørget.

    Children:
    1. Edvard (Edwin) Heiberg was born on 15 Aug 1925 in Paterson, Passaic, New Jersey, USA; died in Apr 2000 in Chicago, Cook, Illinois, USA; was buried on 25 May 2000 in Frogner kirke, Oslo, Norge.
    2. George Eivind Heiberg was born on 23 Sep 1927 in Paterson, Passaic, New Jersey, USA; died on 16 Dec 1968 in Oslo, Norge; was buried after 16 Dec 1968 in Vestre gravlund, Oslo, Norge.
    3. 1. Karin Heiberg, "Stoltenberg" was born on 23 Nov 1931 in Paterson, Passaic, New Jersey, USA; died on 17 Oct 2012 in Ullevål sykehus, Oslo, Norge; was buried on 30 Oct 2012 in Vestre Gravlund, Oslo, Norge.
    4. Living
    5. Marianne Heiberg was born on 07 Dec 1945 in Oslo, Norge; died on 25 Dec 2004 in Oslo, Norge.


Generation: 3

  1. 4.  Eivind HeibergEivind Heiberg was born on 29 Nov 1870 in Kristiania, Oslo, Norge (son of Axel Wulfsberg Heiberg and Emma Sejersted, "Heiberg"); died on 02 Nov 1939 in Oslo, Norge; was buried after 02 Nov 1939 in Vestre gravlund, Oslo, Norge.

    Other Events and Attributes:

    • Education: Bef 1890, Trondheim, Sør-Trøndelag, Norge; Ingeniør fra Trondhjems Tekniske Læreanstalt.
    • Occupation: 15 Aug 1890, Kristiania, Oslo, Norge; Tegner hos direktøren for Statsbanens maskinavdeling.
    • Occupation: 1 Jan 1895, Kristiania, Oslo, Norge; Avdelingsingeniør (konstruktør) ved NSB.
    • Occupation: 1 Feb 1899, Skøyen, Vestre Aker, Oslo, Norge; Direktør for Skabo Jernbanevognfabrik.
    • Occupation: 1912; Administrerende direktør i Norsk Arbeidsgiverforening fra 1912-1917.
    • Occupation: 1 Aug 1924, Kristiania, Oslo, Norge; Generaldirektør ved Norges Statsbaner (NSB). Avskjed i 1938.

    Notes:

    Birth:
    Foreldre var Axel Wulfsberg Heiberg og Emma Sejersted.

    Eivind vokste opp som nummer 6 i en søskenflokk på 11.

    Education:
    Han ble uteksaminert på maskinlinjen ved Trondhjems Tekniske Læreanstalt i 1890.

    Occupation:
    Som tegner hos direktøren for Statsbanens maskinavdeling. 1893 fikk han et stipend til å besøke tyske jernbaneverksteder, og i 5 uker reiste han rundt og studerte produksjon av rullende materiell.

    Occupation:
    I de 25 årene han ledet Skabo Jernbanevognfabrik, var Eivind Heiberg en dyktig leder som brakte bedriften videre. Etter hvert ble Skabo landets ledende produsent av passasjervogner og sporvogner, og 1911 leverte fabrikken landets første norskbygde trolleybuss. Utover i 1920-årene utgjorde karosseribygging til busser og lastebiler en stadig større andel av fabrikkens produkter.

    Skabo jernbanevognfabrik AS var et mekanisk verksted som tegnet og konstruerte jernbanevogner. Selskapet ble etablert i Drammen i 1864 av Hans Skabo og ble dermed landets første fabrikk for jernbanevogner, da de påtok seg å levere vogner til Kongsvingerbanen. Da selskapet vokste i størrelse flyttet Skabo produksjonen til Tyskerstranden (mellom Bestumkilen og Frognerkilen) ved Skøyen i daværende Kristiania i 1873.

    Fordi leveringene av jernbanemateriell ga en ujevn beskjeftigelse, engasjerte fabrikken seg på flere områder. Blant annet leverte de også karosserier til biler i 1920- og 1930-årene. De konstruerte også tekniske apparater og fabrikkerte parkett. Fabrikken ble kjøpt opp av Strømmens Værksted og deretter lagt ned i 1959.

    Occupation:
    Heiberg var medlem av en lang rekke komiteer og kommisjoner, bl.a. Akers herredsstyre og sunnhetskommisjon 1901–03.

    I perioden 1906–12 var han formann i De mekaniske Verksteders Forening, som han også var en av initiativtakerne til.

    Fra 1906 var han nestformann i den departementale jernbanekomité og fra 1907 medlem av Arbeidsgiverforeningens sentralstyre, hvor han var formann 1912–17.

    Han var medlem av Statens arbeidsledighetskommisjon av 1914, og 1924–34 var han formann i Norges Standardiseringsforbund.

    Heibergs tre sønner fulgte alle i farens fotspor og utdannet seg til ingeniører; brorsønnen Edvard Heiberg (1911–2000) var også ingeniør og var generaldirektør i NSB 1967–78.

    Eivind Heiberg ble utnevnt til kommandør av St. Olavs Orden 1934; han var også kommandør av den svenske Nordstjärneorden, Dannebrogordenen og Finlands Vita Ros.

    Occupation:
    Eivind Heiberg var generaldirektør i NSB i mellomkrigstiden, i en tid da busser og lastebiler ble en stadig viktigere konkurrent til jernbanen.

    Heibergs oppgave som leder av NSB kom til å bli svært vanskelig. 1920- og 1930-årene var en tid preget av økonomisk stagnasjon i samfunnet. Busser og lastebiler ble etter hvert en alvorlig konkurrent til jernbanen, som i flere år slet med kontinuerlig inntektssvikt. For første gang måtte NSB legge ned jernbanestrekninger. Trafikken på de nybygde banene ble heller ikke slik som prognosene tilsa. Fra 1924 til 1933 sank NSBs inntekter fra 103 til 64 millioner. Eivind Heiberg fikk derfor ikke noe godt ettermæle for sin ledelse av NSB.

    Denne stillingen hadde han frem til han søkte avskjed 1938.

    Died:
    Sine siste år var Heiberg sterkt plaget av astma, og han døde 69 år gammel, året etter at han sluttet i NSB.

    I en nekrolog i Aftenposten 2.november 1939 sto det blant annet:

    I 14 år stod Heiberg altså som leder for den store organisasjonen som heter Norges Statsbaner. Det er som regel en vanskelig og krevende oppgave – bl.a. fordi ikke bare kommunikasjonens utvikling, men også politikken stiller mange og forskjelligartede krav til jernbanene i vårt vidstrakte og tynt befolkede land. Generaldirektør Heiberg var imidlertid en stor arbeidskraft, og han skjøttet sitt vanskelige hverv med en aldri sviktende plikttroskap og dyktighet.

    Når det gjelder ettermælet, hevder imidlertid Nils Carl Aspenberg i sin Heiberg-artikkel i Norsk biografisk leksikon at Heiberg ikke fikk noe godt ettermæle i NSB på grunn av lavere trafikkutvikling enn prognosene tilsa, nedleggelse av baner, og synkende inntekter.

    Fra dødsannonsen i Aftenposten 4.november 1939:

    Vår elskede generaldirektør Eivind Heiberg døde stille idag.
    Sogn haveby, 2.november 1939.

    Gudrun Heiberg.
    Barn, svigerbarn, barnebarn.

    Bisettes i Det nye Krematorium tirsdag 7.november kl. 14.15.

    Eivind married Gudrun Møller, "Heiberg" on 29 Nov 1895. Gudrun (daughter of Johan Moses Møller and Julie Fredrikke Marie Brun, "Møller") was born on 09 Feb 1872 in Ramsøy, Bjørnør, Osen, Sør-Trøndelag, Norge; was christened on 20 May 1872 in Bjørnør, Osen, Sør-Trøndelag, Norge; died in Aug 1945 in Oslo, Norge; was buried in Vestre gravlund, Oslo, Norge. [Group Sheet] [Family Chart]


  2. 5.  Gudrun Møller, "Heiberg" was born on 09 Feb 1872 in Ramsøy, Bjørnør, Osen, Sør-Trøndelag, Norge; was christened on 20 May 1872 in Bjørnør, Osen, Sør-Trøndelag, Norge (daughter of Johan Moses Møller and Julie Fredrikke Marie Brun, "Møller"); died in Aug 1945 in Oslo, Norge; was buried in Vestre gravlund, Oslo, Norge.

    Other Events and Attributes:

    • Confirmation: 31 Jul 1887, Bjørnør, Osen, Sør-Trøndelag, Norge
    • Residence: Bef 1891, Trondheim, Sør-Trøndelag, Norge; St.Olafs gate.

    Notes:

    Residence:
    Søsken boende i St.Olafs gate under tellingen i 1891:

    Ugift kontorbetjent ved Agentur Marit Møller, født 1866, Osen i Bjørnør.

    Ugift handelsmann Sverre Møller, født 1875, Osen i Bjørnør.

    Ugift handelsmann Trygve Møller, født 1877, Osen i Bjørnør.

    Ugift søster Gudrun Møller, født 1872, Osen i Bjørnør.

    Children:
    1. Kaare Eivindssøn Heiberg was born on 21 Sep 1896 in Kristiania, Oslo, Norge; died on 19 Mar 1978 in Oslo, Norge; was buried on 28 Mar 1978 in Vestre gravlund, Oslo, Norge.
    2. Ragnar Eivindssøn Heiberg was born on 21 Feb 1898 in Kristiania, Oslo, Norge; died on 9 Feb 1967 in Oslo, Norge; was buried on 15 Feb 1967 in Vestre gravlund, Oslo, Norge.
    3. 2. Ørnulf Heiberg was born on 15 Dec 1899 in Ullern, Vestre Aker, Oslo, Norge; was christened on 13 May 1900 in Kristiania, Oslo, Norge; died on 22 May 1973 in Oslo, Norge; was buried on 28 May 1973 in Vestre gravlund, Oslo, Norge.
    4. Emma Sejersted Heiberg, "Holtermann" was born on 27 Oct 1912 in Kristiania, Oslo, Norge; died on 18 Apr 2002 in Oslo, Norge; was buried on 23 Apr 2002 in Vår frelsers gravlund, Oslo, Norge.


Generation: 4

  1. 8.  Axel Wulfsberg Heiberg was born in 1832; died in 1903.

    Other Events and Attributes:

    • Occupation: Bef 1903; Oberst.

    Notes:

    Died:
    1904?

    Axel married Emma Sejersted, "Heiberg" before 1870. Emma was born in 1840; died in 1930. [Group Sheet] [Family Chart]


  2. 9.  Emma Sejersted, "Heiberg" was born in 1840; died in 1930.
    Children:
    1. 4. Eivind Heiberg was born on 29 Nov 1870 in Kristiania, Oslo, Norge; died on 02 Nov 1939 in Oslo, Norge; was buried after 02 Nov 1939 in Vestre gravlund, Oslo, Norge.
    2. Emma Heiberg, "Hoff" was born on 05 Jul 1873 in Vestre Aker, Oslo, Norge; was christened on 25 Sep 1873 in Vestre Aker, Oslo, Norge; died on 07 Jun 1938 in Oslo, Norge; was buried after 7 Jun 1938 in Vestre gravlund, Oslo, Norge.

  3. 10.  Johan Moses Møller was born on 05 Feb 1832 in Trondheim, Sør-Trøndelag, Norge; was christened on 18 Mar 1832 in Nidaros domkirke, Trondheim, Sør-Trøndelag, Norge (son of Peter Christian Møller and Beret Marie Worm Sivertsen, "Møller"); died on 31 Oct 1919 in Kristiania, Oslo, Norge; was buried on 7 Nov 1919 in Gamle Aker kirke, Oslo, Norge.

    Other Events and Attributes:

    • Confirmation: Abt 1846, Trondheim, Sør-Trøndelag, Norge
    • Education: Abt 1851, Trondheim, Sør-Trøndelag, Norge; Svennebrev som maler, spesielt i lakkering og forgyldning.
    • Occupation: Aft 1851, Ramsøy, Bjørnør, Osen, Sør-Trøndelag, Norge; Malermester.
    • Occupation: Abt 1858, Ramsøy, Bjørnør, Osen, Sør-Trøndelag, Norge; Handelsmann/kjøpmann og gårdbruker.
    • Residence: 1858, Ramsøy, Bjørnør, Osen, Sør-Trøndelag, Norge
    • Occupation: 1877, Kristiania, Oslo, Norge; Stortingsmann, 2.representant for Søndre Trondhjems Amt. Tittel: Landhandler.
    • Occupation: Jan 1890, Osen, Sør-Trøndelag, Norge; Den første ordfører i Osen kommune.
    • Residence: 1891, Trondheim, Sør-Trøndelag, Norge; Nordregate (hotel), samt på Dampskipet Ragnvald Jarl. Reisende handelsmand.
    • Occupation: Bef 1900, Kristiania, Oslo, Norge; Kongens Gade 33, midlertidig bosted.
    • Residence: Bef 1910, Trondheim, Sør-Trøndelag, Norge; Kjøbmandsgate 4.

    Notes:

    Occupation:
    For å utdanne seg videre etter å ha tatt svennebrevet, var det Johan Moses' hensikt å reise utenlands, til Danmark eller Tyskland, men slik ble det ikke. Han manglet penger, og en koleraepidemi som herjet i Danmark hindret også hans utreise. bestemte seg derfor å søke lykken på kysten, for som malermester å arbeide og om mulig spare seg opp penger til reise senere. På denne måten kom han til Bjørnør.
    På Bjørnør ble han godt mottatt, og spesielt fikk Johan Moses et godt forhold til handelsmannen Adolf Jordan på Sørkråkøy. Her følte han seg hjemme, og han nød ubetinget tillit til handelsmannen og hans familie. Dette gjorde til at Johan Moses senere gikk over til handelen, først i Adolf Jordans tjeneste.
    Etter en tid flyttet Johan Moses tilbake til Trondheim, men så ble Jordan syk og sengeliggende. Hans handelsbetjent, skipper og bryggmann omkom ved en ulykke utenfor stedets pakkhus, og selv døde Jordan kort tid etter. Johan Moses Møller fortsatte da som bestyrer av handelen for enken i et par år.
    Fra Sørkråkøy dro han med et fartøy til Lofoten for å kjøpe og salte fisk og rogn. Bjørnørs lensmann O.Paulsen ydet han de fornødne kontanter uten noen som helst sikkerhet, da han også hadde full tillit til Johan Moses.
    På Ramsøy hadde det tidligere vært et handelssted, og der bodde det en som bare drev gårdsbruket uten å beskaffe seg med handel. Da stedet ble utbydd til salgs, bestemte Johan Moses seg i 1857 for å kjøpe det. Han søkte og fikk kongelig bevilling til å drive landhandel.

    Occupation:
    Ramsøya er den nest største øya i Osen. Den tilhørte Reins kloster så langt bakover i tid som en kjenner til. Etter flere eiere gjennom årene, ble Johan Moses Møller fra Trondheim eier i 1858. Da Møller kom til Ramsøygården var bebyggelsen i dårlig forfatning, og han måtte føre opp nye husbygninger. Ramsøygården var på den tida den største gården i Osen og ble kalt Godset.
    Han var en interessert og dyktig jordbruker, og forbedret jordens avkastning på Ramsøy så han etter noen år kunne ha dobbel besetning mot tidligere.
    Det var mye arbeidsfolk på gården, som dreng, budeie og gjetergutt. Herskapet hadde også husjomfru, guvernante og kokke. I den ene enden av fjøset var det bakeri, og over der et rom som var til arbeidsfolkene. Møller drev også brennevinsutsalg.

    Det var kun et anløpssted for skipstrafikk på Bjørnør fra før av, og det var Sørkråkøy, og et eneste poståpneri på Roan prestegård. Etter at Johan Moses kom til Ramsøy det han å få opprettet et skipsanløp der også, samt poståpneri, hvor han så ble ekspeditør, poståpner, skysskaffer og gjestgiver.

    Etter lov i 1860-årene skulle det foretas en revidering av landets matrikkelskyld. I den anledning ble Johan Moses fylketsvalgt for å tiltrede Bjørnørs herredskommisjon, som hadde et nok så stort arbeide med å verdsette samtlige eiendommer i herredet. Dette arbeidet varte i et par sommere. Han fikk også vervet å ivareta herredets interesser i en oppnevnt fogderikommisjon.

    Fra folketellingen i 1875:
    Handelsmand, Gaardbr. S og Dampskibsexpeditør Johan Moses Møller, født i 1832 i Throndhjem.

    I 1876 ble han valgt til Stortinget som fylkets 2.representant for årene 1877 til 1879, og deltok sådan i næringskommiteen. Etter junilovens ikrafttreden ble han flere ganger valgt som lagrettemann og domsmann, og deltok i flere skyld- og delingsforretninger. Han var i over 20 år revisor i Bjørnørs herredskasseregnskap og regnskapsfører for Osen kirke, samt 4 år formann i Bjørnørs eldste og første likningskommisjon.

    I 1884 var Johan Moses Møller tilsatt av 10 forskjellige sjøforsikringsselskaper som fast havariagent på strekningen fra den Murmanske kyst til Moldøy i Nordfjord, og senere videre sydover langs kysten til Kristiania.

    Fra 1891:
    Johan Moses Møller, f.1832 i Thjem, grdbr.selveier, landhandler, poståbner.

    Fra Norsk Kundgjørelsestidende, onsdag 3.august 1898:

    Jeg, Johan Moses Møller anmelder herved, at jeg under Firma J. Moses Møller driver Handel med Forretningskontor i Osen Herred, hvor jeg bor paa Gaarden Ramsø.
    Ramsø den 7 Juni 1898.

    Registreret idag til Berigtigelse af tidligere Anmeldelse fra Firmaet J. Moses Møller i Bjørnør.
    Fosens Fogderi, 13 Juli 1898.
    P. Miotzfeldt.

    Fra folketellingen i 1900:
    Landhandler, gårdbruger(selveier) post- og dampskibsekspeditør Johan Moses Møller, født i 1832 i Trondhjem.

    Johan Moses drev landhandel på Ramsøy i omtrent 52 år, før han solgte stedet til Helmer Volden, og flyttet tilbake til Trondheim.

    I 1908 foretok han en reise for det Nordenfjeldske dampskipsselskap til Færøyene og Island for å undersøke handelsforholdene for om mulig å opprette en dampskipsrute fra Trondheim til disse stedene. Da var han 76 år gammel, og straks etter denne reisen fikk han avskjed i nåde, og en årlig pensjon av selskapene som han i en årrekke hadde arbeidet for.

    Residence:
    Ramsøya er den nest største øya i Osen. Den tilhørte Reins kloster så langt bakover i tid som en kjenner til.

    Etter flere eiere gjennom årene, ble Johan Moses Møller fra Trondheim eier i 1858. Da Møller kom til Ramsøygården var bebyggelsen i dårlig forfatning, og han måtte føre opp nye husbygninger. Ramsøygården var på den tida den største gården i Osen og ble kalt Godset.
    Det var mye arbeidsfolk på gården, som dreng, budeie og gjetergutt. Herskapet hadde også husjomfru, guvernante og kokke. I den ene enden av fjøset var det bakeri, og over der et rom som var til arbeidsfolkene. Møller drev også brennevinsutsalg.

    Fra folketellingen i 1875:

    Handelsmand, Gaardbr. S og Dampskibsexpeditør Johan Moses Møller, født i 1832 i Throndhjem, og hans kone Julie Fredrikke Marie Møller, født i 1832 i Throndhjem.

    Deres barn:

    Peter Bernhard Møller, født i 1865 i Throndhjem.
    Marit Møller, født i 1866 i Osens S. Bjørnør.
    Johannes Møller, født i 1868 i Osens S. Bjørnør.
    Bergliodt Møller, født i 1870 i Osens S. Bjørnør.
    Gudrund Møller, født i 1871 i Osens S. Bjørnør.
    Astrid Møller, født i 1873 i Osens S. Bjørnør.
    Sverre Møller, født i 1875 i Osens S. Bjørnør.

    Familien og ansatte på Ramsø i 1891:

    Johan Moses Møller, f.1832 i Thjem, grdbr.selveier, landhandler, poståbner og hustru Julie Fredrikke Marie Møller, f.1832 i Thjem.

    Barn:

    Peter Bernhard Møller, f.1865 i Thjem, ug handelsfuldm.
    Johannes Brun Møller, f.1868, Bjørnør, ug handelsbetj.
    Bergljot Møller, f.1870, Bjørnør, ug hjv.dtr.
    Astrid Møller, f.1873, Bjørnør, ug hjv.dtr.
    Sverre Møller, f.1875, Bjørnør, ug elev.
    Trygve Møller, f.1877, Bjørnør.

    Dessuten:

    Karen Svendsen Uran, f.1869, Bjørnør, ug kokkepige.
    Dina Johannessen Kløvig, f.1873, Fladanger, ug budeie.
    Anne Jensen Hopen, f.1876, Bjørnør, ug stuepige.
    Peter Pedersen Hepsø, f.1879, Bjørnør, pleiebarn, gjæter.
    Peder Munch Brage, f.1865, Fjære, Grimstad, ug juridisk student.
    Kristine Kristoffersdtr., f.1841, Bjørnør, g. arb.

    Fra folketellingen i 1900:

    Landhandler, gårdbruger(selveier) post- og dampskibsekspeditør Johan Moses Møller, født i 1832 i Trondhjem, og Handelsmdskone, husstel Julie Møller, født i 1832 i Trondhjem.

    Occupation:
    Fra Dagsposten Trønderen, tirsdag 21.januar 1890:

    Ordførervalg. Bjørnør: Ordfører: Handelsmand Johan Moses Møller.

    Johan Moses Møller var ordfører tilsammen i 8 år. Først fra 1.juni 1892 til 31.desember 1893. Deretter fra 1.januar 1896 til 31.desember 1901.

    Residence:
    Johan Moses Møller er enkemand og losjerende. Tittel er Chef Agent for Off. kontor og Handlende.

    Died:
    Fra dødsannonsen i Aftenposten, tirsdag 4.november 1919:

    Vor kjære far J. Moses Møller døde i Kristiania den 31.oktober 1919, 87 aar gammel.

    Børnene.

    Bistettelsen foregaar i Krematoriet fredag den 7.novbr. kl. 1/2 3.

    Fra Bergens Aftenblad, onsdag 5.november 1919:

    J. Moses Møller død.
    En høit agtet og skattet Mand i Trøndelagen, J. Moses Møller, er Fredag afgaaet ved Dødøen her i Kristiania. I det offentlige Liv deltog Moses Møller i sin Tid paa en fremtrædende Maade. Han var anden Repræsentant for Søndre Trøndelagens Amt i Perioden 1877-79 og Medlem af Herredsstyret i 30 Aar og i flere Aar Ordfører. Desuden var han Forligskommisær m.v. Moses Møller var i en Aarrække fast Havariagent fra Stadt til Grænsen mod Rusland for 10 norske og udenlandske Selskaber.

    Johan married Julie Fredrikke Marie Brun, "Møller" on 15 Aug 1864 in Bakke kirke, Trondheim, Sør-Trøndelag, Norge. Julie was born on 28 Nov 1832 in Trondheim, Sør-Trøndelag, Norge; died on 15 Dec 1901 in Ramsøy, Bjørnør, Osen, Sør-Trøndelag, Norge; was buried on 27 Dec 1901 in Vår frue kirke, Trondheim, Sør-Trøndelag, Norge. [Group Sheet] [Family Chart]


  4. 11.  Julie Fredrikke Marie Brun, "Møller" was born on 28 Nov 1832 in Trondheim, Sør-Trøndelag, Norge; died on 15 Dec 1901 in Ramsøy, Bjørnør, Osen, Sør-Trøndelag, Norge; was buried on 27 Dec 1901 in Vår frue kirke, Trondheim, Sør-Trøndelag, Norge.

    Notes:

    Birth:
    Far: Sjømann Johannes Finne Brun, f.9.november 1811.
    Mor: Marith Jørgensdatter Øyen, f.1808.

    Buried:
    Begravelsen (og dødsfallet) står også nevnt i klokkerboken for Bjørnør.

    Died:
    Fra dødsannonsen i Trondhjems Adresseavis, onsdag 18.desember 1901:

    Min kjære Hustru Julie Fredrikke Marie, født Brun, døde i Fred med Gud, den 15 denne Maaned. Hvilket herved bekjendtgjøres paa egne og Børns Vegne.
    Ramsøen 16.December 1901.

    J. Moses Møller.

    Children:
    1. Peter Bernhard Møller was born on 10 Jul 1865 in Trondheim, Sør-Trøndelag, Norge; was christened on 20 Aug 1865 in Bakke kirke, Trondheim, Sør-Trøndelag, Norge; died on 21 Mar 1938 in Bodø, Nordland, Norge.
    2. Living
    3. Living
    4. Johannes Brun Møller, "Moller" was born on 07 Jul 1868 in Ramsøy, Bjørnør, Osen, Sør-Trøndelag, Norge; was christened on 30 Aug 1868 in Ramsøy, Bjørnør, Osen, Sør-Trøndelag, Norge; died on 01 Oct 1944 in Oakland, Alameda, California, USA.
    5. Living
    6. 5. Gudrun Møller, "Heiberg" was born on 09 Feb 1872 in Ramsøy, Bjørnør, Osen, Sør-Trøndelag, Norge; was christened on 20 May 1872 in Bjørnør, Osen, Sør-Trøndelag, Norge; died in Aug 1945 in Oslo, Norge; was buried in Vestre gravlund, Oslo, Norge.
    7. Astrid Møller, "Pedersen" was born on 30 Jul 1873 in Ramsøy, Bjørnør, Osen, Sør-Trøndelag, Norge; was christened on 21 Sep 1873 in Bjørnør, Osen, Sør-Trøndelag, Norge; died on 4 Feb 1921 in Trondheim, Sør-Trøndelag, Norge; was buried on 10 Feb 1921 in Tilfredshet kapell, Trondheim, Sør-Trøndelag, Norge.
    8. Sverre Møller was born on 18 Feb 1875 in Ramsøy, Bjørnør, Osen, Sør-Trøndelag, Norge; was christened on 06 May 1875 in Bjørnør, Osen, Sør-Trøndelag, Norge; died on 7 May 1954 in Trondheim, Sør-Trøndelag, Norge; was buried on 13 May 1954 in Tilfredshet kapell, Trondheim, Sør-Trøndelag, Norge.
    9. Trygve Møller was born on 15 Jan 1877 in Ramsøy, Bjørnør, Osen, Sør-Trøndelag, Norge; was christened on 21 May 1877 in Bjørnør, Osen, Sør-Trøndelag, Norge; died on 20 Apr 1963 in Bodø, Nordland, Norge; was buried on 24 Apr 1963 in Bodø, Nordland, Norge.


This site powered by The Next Generation of Genealogy Sitebuilding v. 14.0, written by Darrin Lythgoe © 2001-2024.

Maintained by Tor Kristian Zinow.