Zinow Genealogy Website

The history of the Norwegian Zinow family, and their connected families of Lorentzen, Hugaas, Schøyen, Møller, Skrogstad, Høyem, Reitan, Brinchmann, Sværen, Harbo, Bernhoft, Hiorth, Linge, Tjomsaas, Cudrio, Borlaug, Husabø, Børsheim, Coucheron, Irgens etc. ...and for our beautiful long-haired dachshund; Tina

Share Print Bookmark

Living



Generations:      Standard    |    Vertical    |    Compact    |    Box    |    Text    |    Ahnentafel    |    Fan Chart    |    Media    |    PDF

Generation: 1

  1. 1.  Living

Generation: 2

  1. 2.  Living

    Living married Living [Group Sheet] [Family Chart]


  2. 3.  Living
    Children:
    1. 1. Living
    2. Living


Generation: 3

  1. 6.  Hans Marlow BraathenHans Marlow Braathen was born on 19 Apr 1920; died on 28 Jan 1978 in Billingstad, Asker, Akershus, Norge; was buried on 3 Feb 1978 in Nesbru, Asker, Akershus, Norge.

    Other Events and Attributes:

    • Anecdote: 1936, Oslo, Norge; Fotballspiller på Lyn og det norske landslaget.
    • Anecdote: 1937, Oslo, Norge; Bandyspiller i sesongene 1937-1957.
    • Residence: 1944, Oslo, Norge; Observatoriegaten 16, 2.etasje.
    • Event-Misc: 9 Sep 1945, Bislett stadion, Oslo, Norge; Landskamp mot Danmark
    • Event-Misc: 4 Nov 1945, Bislett stadion, Oslo, Norge; Cup-finalehelt med 3 scorede mål i avgjørende kamp.
    • Event-Misc: 13 Oct 1946, Ullevål stadion, Oslo, Norge; Nytt cupmesterskap til Lyn og Marlow Braathen.
    • Occupation: Abt Feb 1950, Oslo, Norge; Agentur og handel med forretningskontor i Oslo.
    • Anecdote: 1952, Oslo, Norge; Ishockeyspiller i Lyn i sesongene 1952-1958.
    • Occupation: 01 Apr 1963, Oslo, Norge; Selgere av blant annet sengeutstyr i Marlows firma K.G.Hansen.
    • Occupation: 1967, Holmenkollen, Oslo, Norge; Medlem av organisasjonskomiteen for Holmenkollrennet og pressesjef.
    • Event-Misc: Abt Apr 1975, Asker, Akershus, Norge; Formann i Frisk Asker Ishockey, og tidligere mangeårig styremedlem samme sted.

    Notes:

    Anecdote:
    Fra: http://www.lynhistorie.com/historie/Marlow-Braathen.asp

    Debuterte på Lyns A-lag i fotball i 1936, 16 år gammel.

    Fast på A-laget fra 1937- 1956. Ga seg altså ikke før etter 20 år!

    Posisjon på banen: Ytre høyre og høyre half.

    Spilte aldri en hel A-landskamp, men som han selv sa: Jeg sleit ut reservebenken.

    Spilte utallige B-landskamper.

    Posisjon: Ytre høyre og høyre half.

    Arrangerte illegale fotballkamper på Lilleakerbanen under krigen.

    Fra Aktive fotballspillere, bind I, Idrettsforlaget 1952:

    Marlow Braathen er nevnt på Lyns A-lag.
    Det står om han at han er disponent i Oslo. Født 19.april 1920. Posisjon på banen H.h. Aktiv fra 1933 i fotball og bandy, driver nå dessuten med ishockey, slalåm og tennis. Har spilt 2 B-landskamper i fotball, 8 ganger for Oslo bylag og vært reserve på landslaget flere ganger. Kretsmester kl.A 1940 og Norgesmester 1945 og 1946. Var Oslomester i bandy 1950. Har spilt 2 ganger på bylaget, og vært reserve på landslaget 1 gang. Var idrettsinstruktør i hæren 1946. Har skoleidrettsmerket i gull. Interessert i biljard, bridge, teater og litteratur.

    Fra fotballklubben Lyn's nettsider:

    Selvfølgelig husker vi Marlow!

    I en B-landskamp mot Danmark på Bislett i 1945 fikk Norge straffespark. Mens de andre gutta kranglet om hvem som skulle ta det, la Marlow Braathen ballen på 11-meters merket og klinte ballen i mål. - Typisk Marlow, sier Einar Døhlen.

    Einar Døhlen er en av gamlegutta i Lyn som støtt og stadig møter opp på klubbkontoret og disker opp med lunsj for spillerne og ledelsen.

    Om noen av dem husker Marlow Braathen?

    Selvfølgelig husker vi Marlow. Han var en humørspreder av en annen verden! Axel Berg, Harald Leif Eriksen, Erik Bjerke, Geir Mellin-Olsen Per Dahl, Per Gjermshus og Einar Døhlen lar karbonader være karbonader mens de mimrer seg bakover til tiden like etter krigen. Da Marlow herjet. Vi har mange gode historier om den karen, selv om kanskje ikke alle egner seg på trykk. Men en gang ble han utvist på Ullevaal, og dette var lenge før både de gule og røde kortene. Marlow gikk rett bort til dommeren og sa: Følg med 'a dommer! Da var det rett ut gitt, forteller Einar og peker med strak arm rett opp mot Sognsvann.

    Kamelhårsfrakken.

    Rundt lunsjbordet på Lyn-kontoret er veteranene enige om Marlows enorme betydning for klubben, både på og utenfor banen. I alle år var han trofast til stede når Lyn spilte hjemme på Ullevaal. I sin gule kamelhårsfrakk og hatt kom han inn på stadion og spankulerte foran hovedtribunen, minnes Axel Berg. Marlow var på plass, kampen kunne begynne!

    Anecdote:
    Mannen som fikset alt.

    I flere år var Marlow også aktiv på Lyns A-lag i bandy.
    På 1960-tallet gikk han inn i administrasjonen. Han var verdensmester i å fikse og ordne. Han var et uvanlig hjelpsomt menneske, og det var aldri nei i hans munn. Og tok Marlow på seg en oppgave, ble den gjort. Han skulle være med på alt, han skulle være der skjedde.
    Når det var Holmenkollrenn, var Marlow med og trakk i trådene.
    Han sørget for at Lyns bursdag 3.mars ble behørig feiret på Larsen hvert år. Det er knapt noen som har oversikt over alle hans tjenester for Lyn.

    Marlow Braathen var også med i ledelsen av Monolittrennet i Frognerparken.

    Fikk Lyns hederstegn med diplom i 1951.


    Event-Misc:
    Landskamp Norge - Danmark (3-4) 9.september 1945.
    Spilt på Bislett stadion i Oslo. 27.000 tilskuere så Marlow komme innpå som reserve og scoret 1 av Norges 3 mål.

    Event-Misc:
    Cup-drama mot Fredrikstad.

    Marlow har for alltid skrevet navnet sitt inn i Lyn-historien med store bokstaver etter cupdramaet mot Fredrikstad i 1945. Det var allerede spilt 2 finaler mellom Lyn og FFK (Lyn-FFK og FFK-Lyn) den høsten, men begge hadde endt 1-1, og en tredje batalje måtte til for å kåre norgesmesteren. Men på Bislett, som for anledningen gjorde tjeneste som nøytral bane, var det aldri noen tvil: Lyn vant 4-0, og Marlow putta 3!

    Historien fra 1945:

    De innledende rundene gikk som en lek for et Lyn-lag i kanonform. Sandefjord ble slått 5-0, Mjøndalen 1-0, Kristiansund 6-0 og til slutt Lisleby 6-1. Men i finalen ventet det andre virkelig store laget på den tiden: Fredrikstad. Og når 2 giganter møtes uten fenomener som straffekonkurranser eller golden goal, går det som det må gå, og i 1945 ble det ikke spilt 1, men 3 cupfinaler.

    Første kamp gikk av stabelen 14.oktober, foran 35.000 tilskuere på Ullevaal stadion. Knut Osnes sendte Lyn i føringen etter 19 minutter, men Knut Brynildsen utliknet på et omdiskutert straffespark like etter pause, og fastsatte sluttresultatet til 1-1.

    14.oktober 1945:

    Fredrikstad - Lyn 1-1 aet
    Ullevaal stadion
    Att: 34.162
    Goals: Knut Brynildsen (pen), Fredrikstad, Knut Osnes, Lyn.
    Referee: Haakon Engebretsen, Brage.

    Andre kamp gikk på Sarpsborg stadion 2 uker senere, foran 18.000 tilskuere. Igjen sendte Knut Osnes Lyn i føringen etter 19 minutter, men denne gangen var det Arne Ileby som utliknet med et kanonskudd fra dødlinja. Også den andre finalen endte uavgjort.

    28.oktober 1945:

    Fredrikstad - Lyn 1-1 aet
    Sarpsborg stadion
    Att: 18.000
    Goals: Arne Ileby, Fredrikstad, Knut Osnes, Lyn.
    Referee: Edvin Pedersen, Gjøa.
    Red card: Bjørn Spydevold, Fredrikstad.

    Lyn burde nok ha vunnet første kamp, men i andre kamp var det Fredrikstad som hadde fortjent å heve pokalen. Da tredje og siste kamp ble spilt var det likevel ingen tvil om hvem som var fortjent norgesmester.
    31.000 tilskuere hadde møtt opp på Ullevaal stadion for å se årets tredje cupfinale, og de fikk mye igjen for pengene.
    Etter 17 minutter sendte John Sveinsson et frispark rett i mål. Så var det duket for Marlow Braathen, som i løpet av 10 minutter avgjorde finalen med et hattrick. 10 minutter etter den første scoringen banket han inn Lyns andre scoring. Det gikk 5 minutter før han satte inn en retur etter et skudd fra Magnar Isaksen, og nye 5 minutter før han ekspederte Knut Osnes’ pasning i nettmaskene.

    4.november 1945:

    Lyn - Fredrikstad 4-0 (4-0)
    Bislett stadion
    Att: 31.412
    Goals: 1-0 John Sveinsson (17), 2-0 (25) Marlow Bråthen, 3-0 (30) Marlow Bråthen, 4-0 (35) Marlow Bråthen.
    Referee: Nils Gundersen, Fram (Larvik).

    Lyns lagoppstilling i den tredje finalen var:

    Tom Blohm, Eugen Hansen, Øivind Holmsen, Eilert Eilertsen, Kristian Henriksen, Adalbert Kjellberg, Marlow Braathen, John Sveinsson, Knut Osnes, Magnar Isaksen og Arne Brustad.

    Event-Misc:
    Også i 1946 tok Lyn hjem pokalen, og Marlow var en av mestrene, selv om han denne gangen overlot til andre å sette ballen i mål. Lyn vant 3-2 på Ullevaal; igjen var det Fredrikstad som måtte luske slukøret av banen.

    13.oktober 1946:

    Lyn Fredrikstad 3-2 etter ekstraomganger.
    Lyn - Fredrikstad 3-2 (1-1) aet
    Ullevaal stadion
    Att: 35 000
    Goals: Knut Osnes, Arne Brustad, Lloyd Pettersen, Lyn, Arne Ileby, Knut Brynildsen, Fredrikstad.
    Referee: Sverre Hermansen, Fjellkameratene.

    Lyn:
    Tom Blohm, Eugen Hansen, Øivind Holmsen, Eilert Eilertsen, Kristian Henriksen, Adalbert Kjellberg, Marlow Bråthen, Lloyd Pettersen, Knut Osnes, Harry Boye Karlsen, Arne Brustad.


    Occupation:
    Melding fra Norsk Lysningsblad 28.juli 1950:

    ...undertegnede Karl Gustav Hansen, Tromsøgaten 26, og Marlow Bråthen, Observatoriegaten 16, akter å drive agentur og handel med forretningskontor i Oslo under firma K.G. Hansen & co...

    Anecdote:
    Lyn Hockey:

    Etter OL i Oslo i 1952 gikk Marlow i bresjen for en skøytegjeng i knickers og fotballtrøyer: Han startet Lynkameratene. De ble selvfølgelig kalt knickerslaget, men det var altså Lyns ishockeylag det var snakk om. Og like selvfølgelig: Marlow var motoren; han var støttespiller, kaptein, trener og formann i ishockeyavdelingen.
    Marlow var ishockeyen i Lyn. Da Marlow ga seg i 1956 var laget uten trener, og etter hvert dalte interessen for ishockey.

    Formann i ishockeyklubben Frisk (Asker).

    Med i ledelsen av Norges Ishockeyforbund.

    Occupation:
    Medlem av organisasjonskomiteen for Holmenkollrennet og pressesjef samme sted fra 1967 til han døde i 1978.

    Buried:
    Holmen kirke.

    Died:
    Marlow var på en ishockeykamp da han døde.

    Fra dødsannonsen i Aftenposten 31.januar 1978:

    Min inderlig kjære mann, vår kjære pappa, svigerfar, sønn og svigersønn Marlow Braathen døde plutselig fra oss idag.
    Billingstad, 28.januar 1978.

    Elna.
    Anne, Gunnar.
    Lill.
    Margrethe Braathen.
    Fredrikke Hansen.

    Bisettes i Holmen kirke (Nesbru) fredag 3.februar kl. 11.30.
    Vennligst ingen kondolanser eller blomster til hjemmet, men heller en gave til Landsforeningen for Hjerte- og Lungesyke.
    Sørgehøytiden avsluttes i kirken.

    Hans married Living [Group Sheet] [Family Chart]


  2. 7.  Living
    Children:
    1. Living
    2. 3. Living


Generation: 4

  1. 14.  Karl Gustav HansenKarl Gustav Hansen was born on 22 Mar 1889 in Kristiania, Oslo, Norge; was christened on 26 May 1889 in Kampen kirke, Oslo, Norge; died on 13 Aug 1951 in Oslo, Norge; was buried on 18 Aug 1951 in Nordre gravlund, Oslo, Norge.

    Other Events and Attributes:

    • Confirmation: 10 Apr 1904, Vålerenga kirke, Oslo, Norge
    • Occupation: 1913, Kristiania, Oslo, Norge; Skofabrikkarbeider.
    • Residence: Bef 22 Oct 1913, Kristiania, Oslo, Norge; Kampengata 21.
    • Occupation: 1915, Kristiania, Oslo, Norge; Tilskjærer ved skofabrikk.
    • Residence: 1915, Kristiania, Oslo, Norge; Orknøygaten 2.
    • Occupation: Bef Jun 1920, Kristiania, Oslo, Norge; Materialforvalter/lagerekspeditør.
    • Occupation: 1923, Kristiania, Oslo, Norge; Materialforvalter/lagersjef ved A/S Salomon Skofabrik.
    • Residence: 1923, Kristiania, Oslo, Norge; Tromsøgaten 25, 2.etasje.
    • Event-Misc: 22 Mar 1949, Oslo, Norge; Fødselsdagshilsen i Aftenposten.
    • Occupation: Abt Feb 1950, Oslo, Norge; Agentur og handel med forretningskontor i Oslo.

    Notes:

    Birth:
    Far var murer Kristian Hansen og mor var Anne Nicolaisen.

    Residence:
    Familien Hansen er registrert i Tromsøgaten 25 i den kommunale folketellingen i Kristiania i 1923:

    Lagersjef ved A/S Salomon Skofabrik Karl Gustav Hansen, f.22.mars 1889 i Kristiania, og hustru Fredrikke Birgitte Hansen, f.19.juli 1893 i Kristiania.

    Barna:

    Frode Hansen, f.22.oktober 1913 i Kristiania.

    Ranveig Hansen, f.21.februar 1915 i Kristiania.

    Gunnar Hansen, f.4.november 1920 i Kristiania.

    Occupation:
    Melding fra Norsk Lysningsblad 28.juli 1950:

    ...undertegnede Karl Gustav Hansen, Tromsøgaten 26, og Marlow Bråthen, Observatoriegaten 16, akter å drive agentur og handel med forretningskontor i Oslo under firma K.G. Hansen & co...

    Died:
    Fra dødsannonsen i Aftenposten 15.august 1951:

    Min inderlig kjære, oppofrende mann, vår eiegode pappa, vår bror, svigerfar og bestefar materialforvalter Karl Gustav Hansen sovnet stille og rolig i dag.
    Oslo, 13.august 1951.

    Fredrikke Hansen, f.Zinow.
    Frode, Ely.
    Ranveig, Magne.
    Gunnar, Synøve.
    Elna, Marlow.
    Barn, svigerbarn, barnebarn.
    Søsken, svogre og svigerinner.

    Bisettes i Det nye krematorium lørdag 18.ds. kl. 11.20.

    Karl married Fredrikke Birgitte Zinow, "Hansen" on 09 Oct 1913 in Vålerenga kirke, Oslo, Norge. Fredrikke (daughter of August Zinow and Inga Marie Laurentze Schøyen, "Zinow") was born on 19 Jul 1893 in Kristiania, Oslo, Norge; was christened on 26 Mar 1894 in Jacob kirke, Kristiania, Oslo, Norge; died on 02 Mar 1986 in Sofienberg sykehjem, Oslo, Norge; was buried on 7 Mar 1986 in Nordre gravlund, Oslo, Norge. [Group Sheet] [Family Chart]


  2. 15.  Fredrikke Birgitte Zinow, "Hansen" was born on 19 Jul 1893 in Kristiania, Oslo, Norge; was christened on 26 Mar 1894 in Jacob kirke, Kristiania, Oslo, Norge (daughter of August Zinow and Inga Marie Laurentze Schøyen, "Zinow"); died on 02 Mar 1986 in Sofienberg sykehjem, Oslo, Norge; was buried on 7 Mar 1986 in Nordre gravlund, Oslo, Norge.

    Other Events and Attributes:

    • Confirmation: 06 Oct 1907, Petrus kirke, Oslo, Norge; Bostedsadresse Karlstadgata 3.
    • Event-Misc: Aft 6 Oct 1907, Drammen, Buskerud, Viken, Norge; Etter farens død vokste Fredrikke og broren Ivar opp hos sin tante Gauer.
    • Event-Misc: Bef 1910, Kristiania, Oslo, Norge; Ikke akkurat søskenkjærlighet mellom Karl og Fredrikke.
    • Occupation: 1910, Kristiania, Oslo, Norge; Syerske (nevnt også i 1913).
    • Residence: 1951, Oslo, Norge; Tromsøgaten 25, 2.etasje.
    • Event-Misc: Bef 1958, Oslo, Norge; Karl bodde en stund hos sine søstre på omgang etter å ha returnert fra Amerika.
    • Illness: Aft 1970, Oslo, Norge; Kreftsyk.

    Notes:

    Birth:
    Foreldrene bodde i Fjerdingen 28.

    Event-Misc:
    Fredrikke vokste opp hos sin tante Fredrikke og mann Frantz Gauer i Drammen. Det gjorde også hennes bror Ivar August. Moren Inga hadde ikke råd til å ha alle barna boende hjemme hos seg etter at faren August døde.

    Det er blitt fortalt at Augusts bror, onkel Johan Zinow, som hadde dratt over til Amerika tidligere, ville at Fredrikke skulle komme over til han dit. Dette ville ikke Fredrikke. Senere skulle hennes bror, Einar, dra over til Amerika, etter sin bror Karl.

    Event-Misc:
    Ranveig Lødøen, datter til Fredrikke, fortalte at moren ikke kom så godt overens med sin bror Karl. En gang, mens de fortsatt var unge og før Karl dro til Amerika, skulle hun hjelpe han med å knyte slipset. Det gikk ikke fort nok for den utålmodige Karl, som fiket til søsteren sin. Det var en av flere grunner til at Fredrikke var glad for at broren Karl dro til Amerika.

    Residence:
    Enkefru Fredrikke Hansen ble boende i Trømsøgaten 25 etter sin manns død i 1951.

    I 1970 og 1975 er sønnen Frode også registrert her. Han er da lastebileier.

    I 1980 er hennes svigerdatter, enke etter sønnen Frode, Ely Hansen også registrert boende her.

    Event-Misc:
    Karls niese Ranveig Lødøen hadde ikke bare hyggelige ting å fortelle om sin onkel Karl. Hun karakteriserte han som sær, kravstor, ikke særlig omtenksom eller snill. Det hadde nok mye med at hun opplevde Karls første tid i Norge etter returen fra Amerika som belastende for hennes familie. Denne første tiden etter hjemkomsten bodde han hos sin søster Fredrikke Hansen, Ranveigs mor, som da var blitt enke. Karl regnet nok med at det var greit at han bodde der, og å få søsteren til å stelle for seg. Dette likte imidlertid Fredrikke dårlig, og da han var en tur tilbake til Amerika igjen, så benyttet hun muligheten til å kvitte seg med sin leierboer.

    Da Karl igjen returnerte til Oslo, og fant ut at han ikke var velkommen til å bo hos Fredrikke, så ordnet hans søster Ragnhild slik at han kunne bo hos søsteren Astrid og mannen Halfdan Gundersen. De hadde en liten leilighet på 2 om og kjøkken, hvor Karl fikk overta soveværelset deres. Det endte ikke godt imellom dem. Karl ommøblerte rommet slik han ville ha det, men det var likevel i deres felles stue han for det meste oppholdt seg. Astrid og Halfdan fikk nesten ikke noe privatliv igjen, og det gikk ikke i lengden. Det endte med at de måtte kaste Karl ut av leiligheten til slutt.

    Karl skal ha sagt til søsteren Astrid en gang, om hun ikke var stolt av den rike broren hun hadde fra Amerika. Astrid hadde svart broren kjølig at hun ikke hadde sett noe til denne broren.

    Illness:
    Datteren Ranveig Lødøen fortalte at moren fikk kreft og måtte fjerne et bryst. Circa 10 år senere ble det påvist kreft i bekkenbeinet. Hun hadde store smerter og ble dopet ned med medikamenter.
    Hun flyttet fra Rodeløkka til Sofienberg sykehjem, hvor hun var i circa 2,5 år før hun døde. Hennes 90-årsdag ble feiret på sykehjemmet.

    Died:
    Fra dødsannonsen i Aftenposten 5.mars 1986:

    Vår inderlig kjære mamma, svigermor, mormor, farmor, oldemor og tippoldemor Fredrikke Hansen sovnet stille inn i dag.
    Oslo, 2.mars 1986.

    Ely.
    Ranveig, Magne.
    Gunnar, Synnøve.
    Elna.
    Barnebarn, oldebarn og tippoldebarn.
    Øvrige familie.

    Bisettes fra Sofienberg sykehjems kapell fredag 7.mars kl. 16.00.

    Children:
    1. Frode Hansen was born on 22 Oct 1913 in Kristiania, Oslo, Norge; was christened on 30 Nov 1913 in Kampen kirke, Oslo, Norge; died on 20 Aug 1976 in Oslo, Norge; was buried on 9 Sep 1976 in Nordre gravlund, Oslo, Norge.
    2. Ranveig Hansen, "Lødøen" was born on 21 Feb 1915 in Kristiania, Oslo, Norge; was christened on 02 May 1915 in Vålerenga kirke, Oslo, Norge; died on 01 Aug 1995 in Oslo, Norge; was buried before 4 Aug 1995 in Gamle Aker kirkegård, Oslo, Norge.
    3. Gunnar Zinow Hansen was born on 04 Nov 1920 in Kristiania, Oslo, Norge; was christened on 16 Jan 1921 in Vålerenga kirke, Oslo, Norge; died on 18 Jan 1992 in Kløfta, Ullensaker, Akershus, Norge.
    4. 7. Living


This site powered by The Next Generation of Genealogy Sitebuilding v. 14.0, written by Darrin Lythgoe © 2001-2024.

Maintained by Tor Kristian Zinow.