


Zinow Genealogy Website
The history of the Norwegian Zinow family, and their connected families of Lorentzen, Hugaas, Schøyen, Møller, Skrogstad, Høyem, Reitan, Brinchmann, Sværen, Harbo, Bernhoft, Hiorth, Linge, Tjomsaas, Cudrio, Borlaug, Husabø, Børsheim, Coucheron, Irgens etc. ...and for our beautiful long-haired dachshund; Tina
Family: Arald (Arild) Ottesen Kane / Ingegerd Erlendsdatter til Losna (F4631)
m. Aft 12 Sep 1485
-
Male
Arald (Arild) Ottesen Kane
Birth 1458 Death 1496 Sunnmøre, Møre og Romsdal, Norge Burial Marriage Aft 12 Sep 1485 [1] Father Mother
Female
Ingegerd Erlendsdatter til Losna
Birth Death Burial Other Spouse Olav Guttormsen til Hananger | F4630 Marriage Bef 1485 Father Mother
-
Notes Married:
- ARVESKIFTET TIL - BJARKØYÆTTEN - GISKEÆTTEN - I ÅR 1490:
DEN TREDJE ARVEPART GIKK TIL SØSTRENE INGERD OG SIGRID- DØTRE AV ERLEND AV LOSNA (SULEN). FOR DEM MØTTE INGERDs MANN:
ARALD KANE(d.1490) FRA KANESTRØM PÅ NORDMØRE.
INGERD HADDE FØRST VÆRT GIFT MED RIDDEREN OLAV GUTTORMSEN TIL HANANGER (LISTA).
SIGRID VAR GIFT MED STATSRÅDEN BO FLEMING TIL NESØYA (d.1501). HAN VAR AV FREMMED ÆTT. DE TO SØSTRENE FIKK DØNNESGÅRDEN MED ALLOM LWTOM OCH LWDNDOM OCH MED THY GOTZE THER VNDER LIGGER.
DETTE UTRYKKET ER BRUKT BARE OM DE 4 HOVEDGODSENE GISKE, SUDRHEIM, HVAL OG DØNNES, NOE SOM VISER AT DE VAR ANSETT SOM SAMLEDE KOMPLEKSER. VIDERE FALT PÅ DEM ENDEL GODS I SURENDAL OG ELLERS I EDØY LEN, MULIGENS DELER AV STOVREIMGODSET.
AV BJARKØYGODSET FIKK DE MEFJORDEN I SENJA MED TRÆLEN OG HOPEN I BERG, ØVERGÅRDEN I BJARKØY, DVS. HALVDELEN AV DEN GAMLE HOVEDGÅRDEN.
DERTIL KOM BALLESVIKA, KRØTØYA OG SLAGSTAD I BJARKØY OG TREDJEPARTEN AV LANDSVORDEN I ØYFJORDEN, GRYLLEFJORDEN OG TORSKEN.
ENDELIG FIKK DE OGSÅ EIENDOMMER PÅ HJALTLAND OG BYTOMTER I BERGEN.
DET MÅ NEVNES AT TIL DØNNESGODSET HØRTE OGSÅ RESTENE AV TJØTTAGODSET, DET SOM TILDELS KALLES MINDNESGODSET. BLANDT DISSE GÅRDENE KAN NEVNES LUND OG STIRO I ALSTADHAUG, REINFJORD I BRØNNØY ANDÅS OG STRØM I VEFSN, VIDERE I DET NÅVÆRENDE DØNNA ÅKERØY, BØ, SKEI, STAVSENG, VÅG, GJESFJORDEN, HILSET, HOLAND, SKAR, SLAPØY, STRAUMA, OLFOTEN, SØRVIK.
OG I HERØY OG TJØTTA BLA. ØKSNINGAN, MINDNES, MYKLEBOSTAD, NORDBOSTAD, RAUDØYA, STOKKA OG FLERE.
ENDELIG FIKK DE 2 SØSTRENE OGSÅ LANDVORDEN AV VEGA, SOM KANSKJE VAR GAMMEL TJØTTAEIENDOM (SIDE 24 I: JORDEGODS OG STORGÅRDER I NORD-NORGE AV AXEL COLDEVIN. UTG: LOKALHISTORISK FORLAG ESPA 1989).
...HELE GISKEGODSET OG SUDRHEIMGODSET SOM TILSAMMEN ANTAGELIG HAR OMFATTET I ALT 238 GÅRDER MED ET LANGT STØRRE ANTALL BRUK (S.182).
...OG DØNNESGODSET SOM MED ENDEL TILLEGG FALT PÅ LOSNADØTRENE. PÅ DE TO SISTNEVNTE PARTENE FALT HENHOLDSVIS 161 OG 187 NAVNEGÅRDER (S.182).
BJARKØYGODSET HADDE I 1490 BARE 18 LEILENDINGSGÅRDER...
DEN SAMLEDE ÅRSINNTEKT AV DET GAMLE BJARKØYGODSET ER ANSLÅTT TIL HENIMOT 400 VÅG. RENT ANSLAGSMESSIG VAR DETTE NÆR DET SAMME SOM GISKEGODSET GAV...
ØVERGÅRDEN PÅ ØYA VAR ANTAGELIG DET GAMLE HOVEDSETET. HER BLE DEN PRAKTFULLE KOPPERKJELEN FUNNET, DEN SOM NÅ OPPBEVARES PÅ HISTORISK MUSEUM I OSLO (S.182).
Kilde:
http://www.roaldhmechlenborg.com/305162687
- ARVESKIFTET TIL - BJARKØYÆTTEN - GISKEÆTTEN - I ÅR 1490:
-
Sources - [S699] Simon Ellefsens slektssider, http://www.nose.dk/ (Reliability: 1).
- [S699] Simon Ellefsens slektssider, http://www.nose.dk/ (Reliability: 1).