Zinow Genealogy Website

The history of the Norwegian Zinow family, and their connected families of Lorentzen, Hugaas, Schøyen, Møller, Skrogstad, Høyem, Reitan, Brinchmann, Sværen, Harbo, Bernhoft, Hiorth, Linge, Tjomsaas, Cudrio, Borlaug, Husabø, Børsheim, Coucheron, Irgens etc. ...and for our beautiful long-haired dachshund; Tina

Lydia Marie Opøien, "Hiorth"

Female 1894 - 1961  (67 years)


Personal Information    |    Sources    |    All    |    PDF

  • Name Lydia Marie Opøien 
    Suffix "Hiorth" 
    Nickname "Lydia" 
    Born 4 Nov 1894  Trondheim, Sør-Trøndelag, Norge Find all individuals with events at this location  [1, 2
    Gender Female 
    Occupation Bef 1961  [2
    Skuespillerinne. 
    • Lydia var engasjert ved blant annet Det Nye Teater, Det norske teatret og Trøndelag Teater. Hun var også virksom ved Radioteatret. Ved siden av teater virket hun som filmskuespiller, og medvirket i 12 filmer 1933-1957 med debut i Jeppe på bjerget.

      Filmografi:

      1933 – Jeppe på bjerget (rolle: Nille, Jeppes kone)
      1940 – Godvakker-Maren (rolle: fru Bjørn)
      1942 – En Herre med bart (rolle: Rosa Niehlsen)
      1942 – Trysil-Knut (rolle: en tjenestejente)
      1946 – Englandsfarere (rolle: Johanne Volden)
      1951 – Storfolk og småfolk (rolle: Mari Smehaugen)
      1951 – Kranes konditori (rolle: fru Krane)
      1952 – Vi vil skilles (rolle: fru Dahl)
      1953 – Skøytekongen (rolle: lastebilsjåfør Hellemos kone)
      1953 – Selkvinnen (rolle: Dorothea, tjenestepike hos fogden Hammershaimb)
      1954 – Aldri annet enn bråk (rolle: Fru Ramberg)
      1957 – Ni liv (rolle: jordmoren)

      Medvirket i:

      Heimkomen helt (7. nov. 1956 - Det Norske Teatret) - Skuespiller (Daylia, Paddos kvinne)
      Annie get your gun (17. apr. 1956 - Det Norske Teatret) - Skuespiller (Dolly Tate)
      Tobias og engelen (10. jun. 1955 - Det Norske Teatret) - Skuespiller (Anna, kona til Tobit)
      Stålstuten (16. apr. 1955 - Det Norske Teatret) - Skuespiller (Kari Uppistugu)
      Yerma (9. mar. 1955 - Det Norske Teatret) - Skuespiller (Dolores)
      Liolà (10. mar. 1954 - Det Norske Teatret) - Skuespiller (Carmen fra? Moscardia)
      Når vi blir gifte (17. nov. 1953 - Det Norske Teatret) - Skuespiller (Fru Northrop)
      Spøksonaten (8. okt. 1953 - Det Norske Teatret) - Skuespiller (Mumien)
      Den store barnedåpen (16. mai. 1953 - Det Norske Teatret) - Skuespiller (Dobbelt-Petra)
      Frøken Rosita (30. apr. 1953 - Det Norske Teatret) - Skuespiller (Mor til attergløymene)
      Kranes konditori (11. mar. 1953 - Det Norske Teatret) - Skuespiller (Fru Krane)
      Å, for ei natt! (19. nov. 1952 - Det Norske Teatret) - Skuespiller (Susan Lawn)
      Medmenneske (14. okt. 1952 - Det Norske Teatret) - Skuespiller (Lea, halvsyster til Håkon)
      Trost i taklampa (10. feb. 1952 - Det Norske Teatret) - Skuespiller (Mathilde Brannerud - overtok senere Krestine Krokengen)
      Den innbilt sjuke (30. mar. 1951 - Det Norske Teatret) - Skuespiller (Toinette, tenestejenta)
      Lat mennesket leva (22. okt. 1950 - Det Norske Teatret) - Skuespiller (Komtesse de la Roche-Montfaucon)
      Den vægelsindede (15. aug. 1950 - Det Norske Teatret) - Skuespiller (Lucretia)
      Helligetrekongersaften eller Hva De vil (24. jun. 1950 - Sommerteatret i Frognerparken) - Skuespiller (Maria, Olivias kammerpike)
      Teaterbåten (18. feb. 1950 - Det Norske Teatret) - Skuespiller (Queenie, kokke)
      Det lykkelige valg (28. sep. 1949 - Trøndelag Teater) - Skuespiller (Fru Lavinia Celius (gjest))
      Larsen eller Melodien som kom bort (14. apr. 1949 - Det Norske Teatret) - Skuespiller (Mora)
      Peer Gynt (2. mar. 1948 - Det Norske Teatret) - Skuespiller (Ei grønkledd kvinne)
      Helten på den grøne øya (29. jan. 1948 - Det Norske Teatret) - Skuespiller (Enkja etter Quin)
      Ein månad på landet (28. okt. 1947 - Det Norske Teatret) - Skuespiller (Lisavetta Bogdanovna)
      Den store barnedåpen (28. mar. 1947 - Det Norske Teatret) - Skuespiller (Alvilde)
      Kranes konditori (9. okt. 1946 - Det Norske Teatret) - Skuespiller (Fru Gudrun Buck)
      I ungdomsretten (13. mai. 1946 - Det Norske Teatret) - Skuespiller (Fru Collins)
      Brudekjolen (12. feb. 1946 - Det Norske Teatret) - Skuespiller («Sardinette»)
      Blodbryllaupet (15. jan. 1946 - Det Norske Teatret) - Skuespiller (Tenestgjenta)
      Søndagsparadiset (5. jun. 1945 - Det Nye Teater) - Skuespiller (Fru Gerda Lundberg)
      17. Mai 1945 (17. mai. 1945 - Det Norske Teatret) - Aktør (Vetle Vislie: Henrik Wergeland.)
      Den sundrivne Venus (21. apr. 1944 - Det Norske Teatret) - Skuespiller (Theres)
      Tømmerfløytarane (10. apr. 1943 - Det Norske Teatret) - Skuespiller (Stina, tenestgjenta hos Erik)
      Det store spørsmål (21. mai. 1942 - Centralteatret) - Skuespiller (Rosa Nielsen, fru Grongs tremenning)
      Gatemusikantar (24. apr. 1942 - Det Norske Teatret) - Skuespiller (Fanni Brandl)
      Barselstuen (7. jan. 1942 - Det Norske Teatret) - Skuespiller (Dorte / Karen Urmakar / Kyrkjesongare)
      Prestegarden og øya (4. nov. 1941 - Det Norske Teatret) - Skuespiller (Frk. Worsøe)
      Trettendagskvelden (18. mai. 1941 - Det Norske Teatret) - Skuespiller (Maria)
      Den politiske kannestøyparen (26. okt. 1940 - Det Norske Teatret) - Skuespiller (Anneke)
      Klokkene i Corneville (31. aug. 1940 - Det Norske Teatret) - Skuespiller (Serpolette,fosterdotter til Far Gaspard)
      Berstein på Strondi (16. jan. 1940 - Det Norske Teatret) - Skuespiller (Asbera)
      Gjerugknarken (11. nov. 1939 - Det Norske Teatret) - Skuespiller (Frocine)
      I grunnbrotet (15. apr. 1939 - Det Norske Teatret) - Skuespiller (Kolja, Gudmunds barn)
      Steinguden (26. mar. 1939 - Det Norske Teatret) - Skuespiller (Ellen Maria)
      Stakkars Tony (22. okt. 1938 - Det Norske Teatret) - Skuespiller (Amy)
      Giganten (11. okt. 1938 - Det Norske Teatret) - Skuespiller (Lilly Tandler)
      Lystige konor i Windsor (31. aug. 1938 - Det Norske Teatret) - Skuespiller (Fru Ford)
      Han sit ved smeltedigelen (23. apr. 1938 - Det Norske Teatret) - Skuespiller (Frk. Schmidt)
      Slåttefesten (27. apr. 1937 - Det Norske Teatret) - Skuespiller (Marjatta)
      Såmenn (14. apr. 1937 - Det Norske Teatret) - Skuespiller (Catherine)
      Manns Vilje (18. jan. 1937 - Det Norske Teatret) - Skuespiller (Liv Døvle)
      Blomsterhuset (21. okt. 1936 - Det Norske Teatret) - Skuespiller (Gudrun)
      Sigeren (5. apr. 1936 - Det Norske Teatret) - Skuespiller (Fru Angelica)
      Den store barnedåpen (26. des. 1935 - Det Norske Teatret) - Skuespiller (Alvilde)
      Ein mann er ein mann (3. des. 1935 - Det Norske Teatret) - Skuespiller (Dolly)
      Trollskot (16. nov. 1935 - Det Norske Teatret) - Skuespiller (Ingri, dotter hennar Gunhild / Huldra)
      Jarlen (22. okt. 1935 - Det Norske Teatret) - Skuespiller (Tora fra Rimol)
      Jegor Bulytsjov og dei andre (10. apr. 1935 - Det Norske Teatret) - Skuespiller (Jelisaveta (Lisa), kona til Vasilij Dostigajev)
      Gatemusikantar (26. des. 1934 - Det Norske Teatret) - Skuespiller (Fanni BrandI)
      Ferdinand umvender seg (24. nov. 1934 - Det Norske Teatret) - Skuespiller (Syster Terese)
      Jeppe på Berget (27. apr. 1934 - Det Norske Teatret) - Skuespiller (Kona til forvaltaren)
      Som de vil-! (15. feb. 1934 - Det Norske Teatret) - Skuespiller (Celia, Fredriks datter - overtok senere rollen)
      Liti Kersti (14. jan. 1934 - Det Norske Teatret) - Sanger (Liti Kersti)
      Faddergåva og Det er moro å leva (26. des. 1933 - Det Norske Teatret) - Skuespiller (Grete, Madam Hoppestads datter(Faddergåva))
      Markurells i Wadköping (9. nov. 1933 - Det Norske Teatret) - Skuespiller (Fru de Lorche)
      Under Sovjet (4. feb. 1933 - Det Norske Teatret) - Skuespiller
      Barn på nytt (10. des. 1932 - Det Norske Teatret) - Skuespiller (Sylvia, Fredriks datter)
      Ishavsfolk (25. okt. 1932 - Det Norske Teatret) - Skuespiller (Petra, gift med Theodor)
      Kamelen gjennom nålauga (1. sep. 1932 - Det Norske Teatret) - Skuespiller
      Dei spanske nonnone (24. apr. 1932 - Det Norske Teatret) - Skuespiller
      Laurdagskveld til støls (1932 - Det Norske Teatret) - Skuespiller (Gunnhild)
      Fossegrimen (26. des. 1931 - Det Norske Teatret) - Skuespiller (Aud, dotter til Kaksen)
      Syndebukken (24. nov. 1931 - Det Norske Teatret) - Skuespiller (Frk. Salo)
      Ervingen (17. nov. 1931 - Det Norske Teatret) - Skuespiller (Inga, Hermans datter)
      Revolusjon (31. okt. 1931 - Det Norske Teatret) - Skuespiller
      Veslelorden (1. sep. 1931 - Det Norske Teatret) - Skuespiller (Turi )
      Farmarliv (11. apr. 1931 - Det Norske Teatret) - Skuespiller (Kate)
      Karl og Anna (10. mar. 1931 - Det Norske Teatret) - Skuespiller (Marie, veninna til Anna)
      Krakk (11. jan. 1931 - Det Norske Teatret) - Skuespiller (Marta)
      Tolvskillingsoperaen (7. nov. 1930 - Centralteatret) - Skuespiller (Polly Peachum, Peachums datter )
      Kvinnelægen (19. feb. 1930 - Centralteatret) - Skuespiller (Irma )
      Week-end i Paradis (31. jan. 1930 - Centralteatret) - Skuespiller (Tutti)
      Kryss på linjen (5. des. 1929 - Centralteatret) - Skuespiller (Maria )
      Broadway (25. mai. 1929 - Centralteatret) - Skuespiller (Mazie Smith)
      Stakkars Haselhuhn! (26. mar. 1929 - Centralteatret) - Skuespiller (Marliese, Emilies datter)
      Hansen (30. des. 1928 - Centralteatret) - Skuespiller (Margareth, Frøknene Kriuges niece)
      Det nye riket (2. jan. 1928 - Det Norske Teatret) - Skuespiller
      Gullfjellet (26. des. 1927 - Det Norske Teatret) - Skuespiller (Randi)
      Friarar (21. nov. 1927 - Det Norske Teatret) - Skuespiller (Sigrid)
      Ei Friarferd (18. mar. 1926 - Det Norske Teatret) - Skuespiller
      Nina (4. mar. 1926 - Det Norske Teatret) - Skuespiller (Nina)
      Den nye lensmannen (26. des. 1925 - Det Norske Teatret) - Skuespiller (Ingrid)
      En sommernatsdrøm (18. jun. 1925 - Friluftsteatret Folkemuséet) - Skuespiller (Puk)
      Geisha (30. jan. 1925 - Mayolteatret) - Skuespiller (Molly Seamore)
      Stambuls Rose (11. nov. 1924 - Mayolteatret) - Skuespiller (Midili Hanum)
      John Gabriel Borkman (29. aug. 1924 - Stavanger Theater) - Skuespiller (Fanny Wilton)
      Lucullus (21. aug. 1924 - Mayolteatret) - Skuespiller (Floramye, hetære)
      Jorden rundt i 80 dage (1. des. 1923 - Stavanger Theater) - Skuespiller (Aoda)
      Tornerose (10. des. 1922 - Stavanger Theater) - Skuespiller (Overkokkepiken)
      En spurv i tranedans (23. nov. 1922 - Stavanger Theater) - Skuespiller (Mine, Tokkerups datter)
      Maria Stuart (26. okt. 1922 - Stavanger Theater) - Skuespiller (Margareta Kurl)
      Den stundesløse (26. sep. 1922 - Stavanger Theater) - Skuespiller (Pernille)
      Fætteren fra Batavia (24. aug. 1922 - Stavanger Theater) - Skuespiller (Hanna, Julias venninne)
      Jackson & Co's døtre (11. mai. 1922 - Stavanger Theater) - Skuespiller (Angele Lamiral, varietésangerinne)
      Det tredje skud (28. apr. 1922 - Stavanger Theater) - Skuespiller (Helen Regan)
      På glatis (17. apr. 1922 - Stavanger Theater) - Skuespiller (Mina, pike hos Hilsebein)
      Geografi og kjærlighet (28. mar. 1922 - Stavanger Theater) - Skuespiller (Helga)
      Den glade enke (1. des. 1921 - Stavanger Theater) - Skuespiller (Valencienne, Baronens frue)
      Kong Midas (11. okt. 1921 - Stavanger Theater) - Skuespiller (Janna Hahn)
      Den spanske flue (1921 - Stavanger Theater) - Skuespiller (Wally)
      Den uskikkelige prinsessen (26. des. 1920 - Trondhjems Nationale Scene) - Skuespiller (1. sangfugl)
      Avertér (10. mar. 1920 - Trondhjems Nationale Scene) - Skuespiller (Mary Grayson)
      Indenfor murene (14. jan. 1920 - Trondhjems Nationale Scene) - Skuespiller (Dina, Jacobs kone)
      Lady Windermeres vifte (15. mar. 1918 - Trondhjems Nationale Scene) - Skuespiller (Lady Sheffield)
      To verdener (13. aug. 1917 - Trondhjems Nationale Scene) - Skuespiller (Sussi, Ragnas venninne)
      Fjeldeventyret (28. sep. 1911 - Trondhjems Nationale Scene) - Skuespiller (Marie, Lensmannens datter)
      Eld i gamle hus (Det Norske Teatret) - Skuespiller (Aaronette (Arry) Gibbs)
      Norsk kveld (Det Norske Teatret) - Aktør (Ragnvald Vaage / Halldis Moren / Kristofer Uppdal / Einar Skjæraasen)

      Kilde:
      Sceneweb.no [2]
    Died 24 Nov 1961  Oslo, Norge Find all individuals with events at this location  [1, 2
    Person ID I17745  My Genealogy
    Last Modified 16 Jan 2020 

    Family Adam Hiorth,   b. 5 Jan 1879, Spydeberg, Indre Østfold, Norge Find all individuals with events at this location,   d. 20 Dec 1961, Oslo, Norge Find all individuals with events at this location  (Age 82 years) 
    Married 1937  [3
    Last Modified 16 Jan 2020 
    Family ID F6932  Group Sheet  |  Family Chart

  • Sources 
    1. [S65] Gravferdsetaten i Oslo kommune (Reliability: 2).

    2. [S754] Wikipedia (Reliability: 1).

    3. [S30] Hvem er hvem, 1948 (Reliability: 2).


This site powered by The Next Generation of Genealogy Sitebuilding ©, v. 12.0.2, written by Darrin Lythgoe 2001-2020.

Maintained by Tor Kristian Zinow.