Zinow Genealogy Website

The history of the Norwegian Zinow family, and their connected families of Lorentzen, Hugaas, Schøyen, Møller, Skrogstad, Høyem, Reitan, Brinchmann, Sværen, Harbo, Bernhoft, Hiorth, Linge, Tjomsaas, Cudrio, Borlaug, Husabø, Børsheim, Coucheron, Irgens etc. ...and for our beautiful long-haired dachshund; Tina

Anna Nilsdatter

Female Abt 1500 -


Personal Information    |    Sources    |    All    |    PDF

 • Name Anna Nilsdatter 
  Nickname "Gyldenløve" 
  Born Abt 1500 
  Gender Female 
  Residence 05 Jul 1547  Austrått, Ørland, Sør-Trøndelag, Norge Find all individuals with events at this location  [1
  • Fru Anne Nilsdotter (Gyllenløve) på Aulen i Vestfold nevnes 1547. Fru Anne Nilsdotter, Østråt, 5.juli 1547. [1]
  Person ID I3423  My Genealogy
  Last Modified 23 Oct 2016 

  Father Nils Henriksen, "Gyldenløve",   b. Abt 1458,   d. Nov 1523, Austrått, Ørland, Sør-Trøndelag, Norge Find all individuals with events at this location  (Age ~ 65 years) 
  Relationship Birth 
  Mother Inger (Ingerd) Ottosdatter Rømer, "til Austrått",   b. Abt 1470, Bergen, Hordaland, Vestland, Norge Find all individuals with events at this location,   d. 1555, Sunnmøre, Møre og Romsdal, Norge Find all individuals with events at this location  (Age ~ 85 years) 
  Relationship Birth 
  Married 1494  [2
  • Fru Inger var konen til Nils Henriksson Gyldenløve av Bergen. Hun var en talentfull, men ambisiøs og eiesyk dame. Gjennom ekteskapene til døtrene som var gift med danske adelsmenn, hadde hun en utrolig innflytelse og ble en ledene figur i et tragisk kapittel i norsk historie.

   Den yngste datteren, Anna, var gift med Eric Vigerup i 1524. Den andre datteren, Eline, var gift i 1528 med Nils Lykke, en dansk adelsmann. Hun døde i 1532 og etterlot seg små barn.
   Nils Lykke spurte den tredje datteren, Lucie, om hjelp til hushold og barnepass. Han ønsket og gifte seg med henne da hun ventet barn, men den katolske kirken forbød et slikt ekteskap mellom slektninger nærmere enn femte generasjon. Da Lucie fødte et barn i 1535, ble Lykke fengslet i slottet på Stenviksholm på ordre fra en gammel fiende erkebiskop Olav Engelbriktson.

   Den eldste datteren, Margaret, var gift med Vincent Lunge, som var sendt til Bergen for å overvåke og sikre alliansen av området til Kong Frederik av Danmark som hadde fått tronen i Norge. Kongeriket var kontrollert av Det Norske konsulatet, der Vincent Lunge hadde den største autoriteten. Han strevde med å bevare den politiske uavhengiheten til Norge. Forholdet til Sverige var ikke vennskapelig.
   Da Nils Lykke ble fengslet, var Vincent Lunge den som ledet toget for å få sin svoger dømt for hans umoralskhet, ukristelighet, skandleløse opptreden osv. Lykke og Lunge var politiske fiender.
   Den 24 .desember 1535, to år før reformasjonen i Norge, ble Nils Lykke brent til døde uten dom.

   I 1555, gikk Fru Inger og hennes barnebarn ombord i et skip til Bergen for å få barnebarnet registrert som lovlig arvtager, men skipet gikk ned og begge damene druknet. De ble funnet og begravet, men alle koffertene med alle papirene forsvant. Slik ble alt skrevet bevis borte.
  Family ID F1836  Group Sheet  |  Family Chart

  Family Eric (Erik) Vigerup 
  Married Abt 1524 
  Last Modified 10 Mar 2015 
  Family ID F1917  Group Sheet  |  Family Chart

 • Sources 
  1. [S753] Store norske leksikon, http://www.snl.no (Reliability: 2).

  2. [S492] Vincent Marie Louis Paul Gauthier (1957-) (Reliability: 1).


This site powered by The Next Generation of Genealogy Sitebuilding ©, v. 12.0.2, written by Darrin Lythgoe 2001-2020.

Maintained by Tor Kristian Zinow.