Zinow Genealogy Website

The history of the Norwegian Zinow family, and their connected families of Lorentzen, Hugaas, Schøyen, Møller, Skrogstad, Høyem, Reitan, Brinchmann, Sværen, Harbo, Bernhoft, Hiorth, Linge, Tjomsaas, Cudrio, Borlaug, Husabø, Børsheim, Coucheron, Irgens etc. ...and for our beautiful long-haired dachshund; Tina

Knut Sveinsen av Danmark, "Knut 2"

Male Abt 0995 - 1035  (~ 40 years)


Personal Information    |    Sources    |    All    |    PDF

 • Name Knut Sveinsen av Danmark 
  Suffix "Knut 2" 
  Nickname "den mektige / den store" 
  Born Abt 0995  [1
  • Kong Knut ble døpt Lambart og omtalte seg selv som det. Tilnavnene den store eller den mektige fikk han fordi det lyktes ham å legge Norge og deler av Sverige inn under riket sitt. [1]
  Gender Male 
  Occupation Abt 1014  England Find all individuals with events at this location  [1
  Konge i England da faren, Svein Tjugeskjegg, døde i 1014. 
  • Hæren utropte ham til konge av England, mens høvdingene i hjemlandet Danmark utropte den eldre broren Harald Sveinsson til konge av Danmark. Sannsynligvis hadde det vært kong Sveins intensjon at brødrene skulle arve hvert sitt rike. Da broren Harald døde 4 år senere arvet Knut også Danmark.

   Som konge i England ble Knut førts kastet ut av engelske stormenn, men kom tilbake i 1015 med en stor hær. Han slo sin engelske rival, Edmund Jernside, og gjenerobret med det kongemakten i England i slaget ved Assatun i 18.oktober 1016.

   I England skulle flere kamper til for å vinne makten over det meste av England da den forviste kong Ethelred den rådville kom tilbake ved Sveins død. I samarbeid med den senere Olav den hellige ble Knut konge av England i 1016.

   I 1017 giftet han seg strategisk med kong Ethelreds enke, Emma av Normandie. Hun var datter av normannerhertugen Robert. Knuts søster, Estrid (datter av Svein og Sigrid Storråde), giftet seg med broren til hertugen, Richard.

   Olav den hellige og Anund Jakob av Sverige i tillegg til svenske Ulf Jarl inngikk et forbund mot kong Knut.
   I 1026 seiret Knut over dem i slaget ved Helgeå i Skåne. Samme år skal han ha latt Ulf jarl myrde i Roskilde domkirke (Ulf Jarl må ikke forveksles med en annen av samme navn i England).

   Sluttet fred med sveakongen Anund Jakob og angrep Olav Digre sommeren 1028 med 50 skip, annen kilde sier 1.400 skip. Nordmennene sluttet opp om ham og tvang Olav Digre til å flykte. Han innsatte først sin søstersønn Håkon Eiriksson Ladejarl som konge. Da denne druknet innsatte Knut sin egen sønn, Svein Knutsen. Nå var Danevelde på sitt største.

   Knut var da en mektig konge. Da han besøkte Roma for å se pave Johannes 19. krone den tyske kong Konrad til keiser av det hellige tysk-romeske riket, ble han hyllet som den nest mektigste kristne fyrsten. Knut så på seg selv mest som konge av England og var lite tid i de andre landene. Han tok seg særlig av England, hvor han førte et heldig indre styre.

   Hardeknut Knutsson, konge etter sin far 1035-1042.
   Mistet styret i England til sin bror Harald Harefot allerede 1035 og Norge til Magnus den gode samme år.
   Fikk igjen styret i England 1039 da Harald døde. Forlikte seg med Magnus 1038, hvor de ble enige om at lengstlevende skulle arve begge riker.

   Ifølge islandsk saga var Knut høy og flott, men hadde en krokete nese. [1]
  Occupation Abt 1019  Danmark Find all individuals with events at this location  [1
  Konge. 
  Occupation Abt 1028  Norge Find all individuals with events at this location  [1
  Konge. Nå er Daneveldet på sitt største. 
  Died 12 Nov 1035  Shaftesbury, Dorset, England Find all individuals with events at this location  [1
  • Han døde i 1035 i Shaftesbury, Dorset, og ble gravlagt i domkirken i Winchester. [1]
  Person ID I4898  My Genealogy
  Last Modified 20 Oct 2019 

  Father Svein Haraldsen, "Otto 1",   b. Abt 0960,   d. 03 Feb 1014, Gainsborough, North Lincolnshire, England Find all individuals with events at this location  (Age ~ 54 years) 
  Relationship Birth 
  Mother Swietoslawa av Polen,   b. Abt 0967,   d. Abt 1014  (Age ~ 47 years) 
  Relationship Birth 
  Married Aft 0994  [1
  • Den polske prinsessens ekteskap med Svein Tjugeskjegg var ikke lykkelig og hun ble tvunget til å flytte tilbake til sitt hjemland hvor hun levde til hennes sønner tok makten i Danmark. Hun flyttet da altså ikke til Sverige og Olof Skötkonung var da ikke hennes sønn. [1]
  Family ID F2438  Group Sheet  |  Family Chart

  Family 1 Alfiva 
  Married Bef 1015 
  • Alfiva og Knut hadde sønnen Svein sammen. Han var omtrent 15 år gammel da faren slo Olav Haraldsen på Stiklestad og befestet posisjonen som konge i Norge også. Knut følte seg trygg på sin posisjon i Norge, men han viste ikke at mirakelhistoriene skulle gjøre Olav til - den hellige - en vel så mektig konge etter sin død.
   Knut gjorde sin 15-årige sønn Svein til visekonge i Norge, men det var vel egentlig hans mor Alfiva som styrte landet. Hun sto blant annet for de strenge Alfivalovene, som var utformet for å styrke kongedømmet, og var i bruk i flere tiår.
   Så fort kong Knut døde så raknet det. Alfiva var en knallhard og upopulær hersker i landet på sin sønns vegne, og det tok derfor ikke lang tid før Olav Haraldsens sønn Magnus vant makten i Norge. Magnus ble også konge i Danmark i 1042.
  Last Modified 6 Apr 2017 
  Family ID F6216  Group Sheet  |  Family Chart

  Family 2 Emma av Normandie,   b. Normandie, Frankrike Find all individuals with events at this location,   d. Abt 1052 
  Married Abt 1017 
  • For å sikre sin stilling på den engelske tronen mot potensielle trusler, og vinne engelske adelige for sin sak, giftet Knut seg i 1017 med enken etter den tidligere kongen, kong Ethelred 2 den rådville, Emma av Normandie.

   Ethelred forsvarte landet med skiftende hell mot stadig overfall av vikinger. Ble slått av Svein Tjugeskjegg (Knuts far) og flyktet til Normandie, kom tilbake, men døde i London før angrepet i 1016.

   Fra Snorre: Magnus den godes saga:

   Kong Harald i England døde 5 år etter sin far, Knut den mektige. Han ble jordet hos sin far i Winchester.
   Etter hans død tok Horda-Knut, Haralds bror, en annen sønn til Gamle-Knut, kongedømmet i England. Da var han konge over England og Danevelde, og han rådde over dette riket i 2 år. Han døde sottedøden i England og er jordet i Winchester hos sin far.
   Etter hans død ble Edvard den gode tatt til konge i England; han var sønn til Englandskongen Adalråd og dronning Emma, som var datter til Rikard Rudajarl. Kong Edvard var halvbror på morsida til Harald og Horda-Knut.

   Gunnhild het ei datter til Gamle-Knut og Emma; hun var gift med keiser Henrik i Saksland. Han ble kalt Henrik den milde. Gunnhild var 3 år i Saksland, og så ble hun sjuk og døde 2 år etter sin far, kong Knut.
  Last Modified 12 Aug 2018 
  Family ID F2647  Group Sheet  |  Family Chart

 • Sources 
  1. [S754] Wikipedia (Reliability: 1).


This site powered by The Next Generation of Genealogy Sitebuilding ©, v. 12.0.2, written by Darrin Lythgoe 2001-2020.

Maintained by Tor Kristian Zinow.