Zinow Genealogy Website

The history of the Norwegian Zinow family, and their connected families of Lorentzen, Hugaas, Schøyen, Møller, Skrogstad, Høyem, Reitan, Brinchmann, Sværen, Harbo, Bernhoft, Hiorth, Linge, Tjomsaas, Cudrio, Borlaug, Husabø, Børsheim, Coucheron, Irgens etc. ...and for our beautiful long-haired dachshund; Tina

Ketil Øyesvold Melhus

Ketil Øyesvold Melhus

Male 1959 -

Personal Information    |    Media    |    Sources    |    All    |    PDF

 • Name Ketil Øyesvold Melhus 
  Born 1959 
  Gender Male 
  Occupation 1982  Halden (Fredrikshald), Østfold, Norge Find all individuals with events at this location  [1
  Gründer, startet Datatjenesten. 
  • Fra https://www.datatjenesten.no/historie/ i 2017:

   Datatjenesten er Haldens ledende leverandør av administrative IT-løsninger samt tjenester og service i tilknytning til dette. Vi er store nok til å levere, og små nok til å bry oss.

   En gang i 1982 fikk Astrid Håkenby og Ketil Melhus ideen om å kjøpe en datamaskin. Valget falt på den svenske ABC 800 fra Luxor. Det var en maskin til over 30.000 kroner. Huset de kjøpte året etter kostet til sammenligning 350.000 kroner. Tanken var at de ut fra Astrids økonomibakgrunn og Ketils programmeringserfaring kunne starte opp noe eget.

   Det var en nølende og kanskje litt kronglete vei frem til Datatjensten flyttet inn i Jernbanegata i 1985. Faren til Ketil, Bjørn Melhus, listet seg forsiktig i kulissene og bidro med mye viktig kunnskap. Uten hans bidrag hadde det kanskje aldri blitt noe Datatjenesten – Bjørn hadde lang erfaring som bedriftsleder og leide Astrid og Ketil rundt mange mulige hindringer.

   Den første store ordren var til Berg & Idd Regnskapslag. Fire datamaskiner til en verdi av 250.000 kroner. Olivetti M24-maskinene var utstyrt med 5 Megabyte harddisker, og en av dem hadde fargeskjerm.

   1989 var et vendepunkt i historien til Datatjenesten. Vi landet en ordre til Halden Kommune på Novell nettverksservere, kobling mot kommunenes datamaskiner mot Norsk Data og nettverkskort (3.500 pr. stk) til oppunder en million kroner, og Ketil feiret 30-årsdagen sin i en kveil med coaxkabel på rådhuset. Det ble travelt, vi ansatte en person, det ble travelt igjen, og så rullet det videre.

   I 2017, 35 år setter starten, er vi til sammen 16 faste ansatte. De fleste faste ansatte har en eierandel i selskapet Datakraft Holding AS som igjen eier selskapene Datatjenesten AS og Datatjenesten Telecom AS som er med i Telehus kjeden. Dette gir topp motiverte medarbeidere, og vårt motto er: Store nok til å levere, små nok til å bry oss.

   Det er fantastisk å få lov til å være med i denne delen av teknologihistorien fra før PC’ene gjorde sitt inntog, til i dag hvor man kan kopiere med seg en server på telefonen hvis man har behov. Det meste er forskjellig siden starten i 1982, men noe er likt – Datatjenesten har fortsatt en solid teknisk forankring, vi som jobber her er like opptatt av at jobben skal være et godt sted å være, og at kundene skal tas godt vare på.
  Occupation 2008  Halden (Fredrikshald), Østfold, Norge Find all individuals with events at this location  [1
  Dataprogrammerer hos Sem. 
  Occupation Mar 2010  Greåker, Sarpsborg, Østfold, Norge Find all individuals with events at this location 
  Gestaltterapeut. 
  • Therapist with Gestalt and Transactional Analysis perspective - and Excel guru.

   Terapeut og coach på Helsehuset Greaaker med Gestalt, Transaksjonsanalyse, Carl Rogers og 30 års ledererfaring i ryggsekken.

   Specialties:
   Samhandling mellom mennesker og interndialog i et Gestaltisk og Transasjonsanalytisk perspektiv, coaching og foredrag.
  Person ID I7440  My Genealogy
  Last Modified 10 Aug 2018 

  Family 1 Living 
  Children 
  +1. Ole Håkenby Melhus,   b. 21 Feb 1986  [Birth]
  +2. Stian Håkenby Melhus,   b. 26 Jun 1990  [Birth]
  Last Modified 10 Aug 2018 
  Family ID F2946  Group Sheet  |  Family Chart

  Family 2 Aina Staxvold 
  Married 6 Aug 2016 
  Last Modified 10 Aug 2018 
  Family ID F6583  Group Sheet  |  Family Chart

 • Photos
  Melhus Ketil Øyesvold 2018.JPG
  Melhus Ketil Øyesvold 2018.JPG
  Gründer Ketil Øyesvold Melhus (1959-).

 • Sources 
  1. [S297] Halden Arbeiderblad (Reliability: 2).


This site powered by The Next Generation of Genealogy Sitebuilding ©, v. 12.0.2, written by Darrin Lythgoe 2001-2022.

Maintained by Tor Kristian Zinow.